Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 16 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
VVD’er Roald van der Linde: ‘Voor de verkiezingen waarschijnlijk geen nieuwe wetgeving accountancy’
Rond de kabinetsreactie op de twee recente rapporten over de accountancy vraagt Accountancy Vanmorgen enkele partijen naar hun kijk op de sector. VVD-Kamerlid Roald van der Linde is blij dat het kabinet onlangs ‘geen hele woeste dingen’ voorstelde, maar verwacht dat er door de coronacrisis voorlopig geen knopen over de accountancy worden doorgehakt.
Lees verder »
Corona | Factureer tijdig, ook bij klant met financiële problemen
SRA waarschuwt accountants en accountantskantoren om tijdig te factureren, ook bij klanten die door de coronacrisis wellicht in financiële moeilijkheden verkeren. Als dat niet wordt gedaan kun je als accountant namelijk zelf problemen krijgen met de Belastingdienst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Interactieve online cursussen in mei via Fiscaal Vanmorgen

Neem deel via uw eigen laptop, pc of tablet vanaf uw eigen werkplek (thuis). U heeft direct contact met de docent en medecursisten. Uw vragen worden gelijk beantwoord. De online cursussen zijn:
* BTW margeregeling * Actualiteiten oudedagsvoorzieningen * BTW en onderwijsinstellingen * Vastgoed en BTW * Bedrijfsopvolgingsregeling.

Lees verder »
Adviescommissie: beperk verliesverrekening, maak ondergrens in de winstbelasting
Creëer een ondergrens in de winstbelasting voor bedrijven met winstgevende activiteiten in Nederland, onder andere door beperking van de verliesverrekening tot maximaal 50 procent van de belastbare winst. Dat is het meest in het oog springende voorstel dat de Adviescommissie belastingheffing van multinationals doet.
Lees verder »
Corona | Kabinet neemt reeks nieuwe fiscale maatregelen
Het kabinet neemt een aantal aanvullende fiscale maatregelen vanwege de coronacrisis, kondigt staatssecretaris Vijlbrief van Financiën aan in een nieuwe Kamerbrief. Zo komt er een versoepeling van bepaalde wettelijke administratieve verplichtingen voor de loonheffingen en hoeft de werkgever die een vaste reiskostenvergoeding aanbiedt geen gevolgen te verbinden aan veranderde reispatronen van werknemers in deze thuiswerktijden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus BTW margeregeling

In de btw-wetgeving is een bijzondere regeling opgenomen voor de handel in gebruikte goederen, kunstvoorwerpen en voorwerpen voor verzamelingen en antiquiteiten. De regeling wordt gebruikt door autohandelaren, kunstgalerieën en dergelijke ondernemers. De margeregeling is bedoeld om cumulatie van btw te voorkomen. Jaap Wisse en Marco de Weerd praten u bij op 12 mei.

Lees verder »
Corona | TOGS vrijgesteld van belastingheffing
De eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 op grond van de Beleidsregel Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren (TOGS) wordt vrijgesteld van belastingheffing. Dat staat in het beleidsbesluit fiscale tegemoetkomingen naar aanleiding van de coronacrisis.
Lees verder »
Portaalsoftware accountancy door AVG opnieuw in de belangstelling
Na een dip van enkele jaren in het aanbod van portaalsoftware voor accountants- en administratiekantoren is het aanbod de afgelopen twee jaar weer toegenomen. Dat concludeert onderzoeksbureau GBNED in het nieuwe rapport Portaalsoftware voor de accountancy,
Lees verder »
Vijlbrief: aanvragen of wijzigen voorlopige aanslag VPB hoeft niet met eHerkenning
Er is een voorziening beschikbaar voor belastingplichtigen die geen voorlopige VPB-aanslag kunnen aanvragen of wijzigen omdat zij geen gebruik maken van software of een intermediair of geen eHerkenning kunnen aanvragen. Dat meldt staatssecretaris Vijlbrief op vragen van ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins.
Lees verder »
Hoeveel uur per werkdag brengt de accountant achter een beeldscherm door?
Accountants, boekhouders, boekhoudkundig medewerkers en financieel specialisten domineren de top 10 van beroepsgroepen die in 2019 per werkdag de meeste uren achter een beeldscherm doorbrengen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de 15e Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van het CBS en TNO
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vermetten: ‘Deze softwarestraat past ons als een handschoen’

Afgelopen jaren is Vermetten | accountants en adviseurs de samenwerking aangegaan met diverse Brabantse accountantskantoren. De accountants- en adviesorganisatie was daarom op zoek naar een systeem om de uitwisselbaarheid van kennis over de vestigingen heen te waarborgen. Vermetten kwam uit bij CaseWare. ‘Dit is software die voor ons gaat werken.’

Lees verder »
OOK INTERESSANT
PERSONALIA: Marco Folpmers Partner Risk Advisory bij Deloitte
Corona | Flynth pleit voor fiscale crisisvoorziening voor getroffen ondernemers
AFM: transactiemonitoring door beleggingsinstellingen en -ondernemingen moet beter
OPLEIDINGEN
Webinar IFRS vs NL GAAP
NBA Opleidingen
16 april 2020
Webinar: When digital becomes human
Yuki
22 april 2020
Fiscale maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
23 april 2020
VACATURES
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN