Geef je mening over bio en vegan voeding & win
Vaker Vega !
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Click 'Download images' to view images
Geef je mening over bio & vegan voeding
Beste lezer (m/v/x),
Wil je de Vegetariërsbond en onze Deense zusterorganisatie helpen deze enquete over plantaardige voeding en biologische voedingsproducten in te vullen?
Je kunt anoniem meedoen, én we verloten 2 bestseller-boeken 'How Not To Die' plus 25 jaarabonnementen op LekkerVega Magazine onder de invullers.  
Meer info of ga direct naar de enquete:
Moederdag Vega Top-6 & Tips


Zoek je een vegetarisch of plantaardig (ontbijt)ideetje voor Moederdag?
Dit is onze Top-6 plus extra's.. Geniet ervan!
Schijf van Vijf & de vega varianten
De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum heeft er sinds kort twee plantaardige varianten bij. Hoe zat het ook alweer met die Schijf van Vijf? En hoe zit het met onze vegetarische variant, de V-schijf? En wat zeggen wij over de twee nieuwe plantaardige varianten?  Hoe dat zit, legt onze ervaren voedingskundige Sytske de Waart hier uit:
Wist je dat...
  • de 1.200 huisartsen-in-opleiding op het Lovah-congres erg enthousiast waren over onze informatie over de gezondheidsvoordelen van vegetarische voeding?
  • en dat zij aangaven dat 'voeding' gek genoeg een zeer onderbelicht onderwerp in hun opleiding is?
  • dat de Universiteit Utrecht en Wageningen Universiteit ook vinden dat artsen bewuster moeten zijn van de invloed van voeding - en daarom vanaf volgend studiejaar studenten met artsen in projecten gaan samenwerken?
Vrijwilligers LekkerVega Restaurantweek
Wij promoten lekker vegetarisch en plantaardig eten door te laten zien hoe lekker dat kan zijn, zowel thuis als 'uit'.  De LekkerVega RestaurantWeek is de eigentijdse opvolger van de 'Vegetarische Restaurantweek' die jarenlang succesvol werd georganiseerd door ons team inclusief vele vrijwilligers.

Met dit vernieuwde initiatief (in 2021 minimaal uitgevoerd door plotselinge sluiting van de Horeca) plus het LEKKER VEGA Keurmerk stimuleren en promoten wij 'vaker vega' in de horeca. En wij kunnen jouw hulp hierbij goed gebruiken.

Wij kunnen vrijwilligers (m/v/x) in het gehele land gebruiken (tegen vergoeding). Interessant?
4 vega recepten met mosterd, van Foodies

Gegrilde knolraap met mosterdmarinade en notencrunch
“Knolraap heeft een frisscherpe, radijsachtige smaak, en als je hem grilt wordt-ie lekker zoet” zegt hobbykok en fotograaf Willem van Santen. 
Bekijk dit recept en nog 3 andere lekkere vega recepten met mosterd, op de site van onze partner Foodies Magazine.
Word nu lid en ontvang kookboek naar keuze & nog veel meer!
In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt.
Met onze welkomstgeschenken en de gratis services helpen we je op weg.

Als dank voor je lidmaatschap ontvang je:
  • Gratis een kookboek naar keuze
    (En ja, het nieuwe kookboek 'Vega Atlas' van Isabella 'De Hippe Vegetariër' Boerdam zit in het aanbod!) 
     
  • 4x per jaar LekkerVega Magazine op je deurmat 
     
  • en binnenkort korting op de maaltijdboxen van Ekomenu!
Petitie 'Recht op Vegetarisch in de Zorg' 
Onvoorstelbaar dat vegetarische voeding niet standaard is in de zorg. Soms moet je er zelfs voor betalen. Dat kan én moet anders..
Onze missie als 127-jarige kennisexpert is 50% reductie van vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007). Dat doen wij middels evenementen, een eigen nationaal verkrijgbaar Magazine, een eigentijds platform 'Lekker Vega' met restaurants, recepten en kookboeken, samenwerkingen met andere ngo's en magazines, en via nationale campagnes.
De Vegetariërsbond mengt zich uitdrukkelijker in het publieke debat, en certificeert vegetarische en plantaardige voedingsproducten middels
het V-Label keurmerk.  

Vegetariërsbond
Lekker Vega

Volg ons op social media:
Je kan je hier uitschrijven.