Nieuwsbrief van 10-11-20 6:30:06
Online bekijken

Aandacht voor duurzaamheid, design en functionaliteit

Losanges NedZink NATUREL accentueren getoogd dak

In het Noord-Brabantse Budel staat een unieke villa. Op het eerste gezicht kijk je naar een super robuuste woning. Een meer objectieve blik onthult echter een gracieus en speels object met getoogde en verspringende daken. Bijzonder is het huis zeker, ontworpen door Hertroijs Architekten uit Valkenswaard.

Met de Roval-RoofGuard® veilig het dak op

Op het platte en lichthellende dak moeten voorzieningen worden getroffen om valgevaar te voorkomen. Dat kunnen permanente of tijdelijke oplossingen zijn. Om af en toe veilig het dak te kunnen betreden heeft Roval Aluminium de Roval-RoofGuard® ontwikkeld. Dit is een lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging die geschikt is voor platte daken tot een hellingsgraad van 10. Groot voordeel van de Roval-RoofGuard® is dat het systeem modulair is opgebouwd.

Een groen dak of daktuin

Een groen dak en een daktuin zorgen voor een verbetering van de stedelijke biodiversiteit, met een duidelijke milieuverbetering van de stedelijke omgeving. Bovendien is groen goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens. In combinatie met beloopbare paden of terrassen, heesters, vaste planten en een lavendelweide ontstaat een volledige parkinrichting waardoor de bezoeker zich niet realiseert dat de tuin zich op een dak bevindt.

Oplossingen voor daken en dakdetails

Daken stellen hoge eisen. Ze staan zomer en winter bloot aan het weer en tal van andere invloeden. Cruciale factoren zijn aansluitingen, hoeken, doorvoeren en andere, vaak complexe detailleringen. Triflex daksystemen geven elk oppervlak en ieder dakdetail een ondoordringbare afdichting. U rekent duurzaam af met lekkage en kostbare waterschade.

Circulaire EPDM dakbedekking

Het HERTALAN® RhinoBond® EPDM dakbedekkingsysteem is een EPDM dakbedekking, die na demontage als volwaardige grondstof in het productieproces kan worden ingezet. Het is een compleet systeem waarbij de EPDM dakbedekking en de dakisolatie tegelijkertijd met een parker en een speciale drukverdeelplaat worden bevestigd aan de onderconstructie. Met inductie wordt vervolgens de EPDM dakbedekking bevestigd aan de drukverdeelplaat.

Keramische dakpannen

Nelskamp keramische dakpannen zijn er in grootformaat en kleinformaat. Van de grootste dakpannen zijn er slechts 5,7 pannen nodig voor één m² dakoppervlak, terwijl van het kleinste pan model er 16 stuks nodig zijn om een vierkante meter af te dekken. Alle pannen zijn geschikt vanaf een hellingshoek van 15° maar per pan is een ondergrens aangegeven om zonder aanpassing te worden verwerkt.

Rieten daken en rietdekken

Al voor onze jaartelling werden er daken met riet en andere plantaardige materialen gedekt. Door de eeuwen heen is riet echter van gewoon en goedkoop verworden tot een exclusieve, dure dakbedekking. Vanwege het arbeidsintensieve karakter en vanwege de brandbaarheid werd het traditionele rieten dak al lang niet meer gebruikt voor dichter bebouwde woonwijken.
4.919
Leveranciers
26.765
Producten
914.000
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.