Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
Of je nou nog maar 0 jaar bent, of 2, 6 of al 10, er is voor iedereen iets leuks te doen in de bieb: theatervoorstellingen over het heelal, snot, goede obers en dieren van karton, een toffe lab-workshop waarin je je eigen voertuig of robot kan bouwen, stemmen voor het beste boek, en voel jij het ook al? De meivakantie hangt in de lucht. Lees snel verder. 
 
S

Met low-tech, good-old-fashioned, houtje-touwtje-theatermiddelen toveren de spelers van Dood Paard de wereld van het immense niks in de hoofden van het publiek. Een beeldende en muzikale voorstelling over de oerknal, de toekomst en alles wat daartussen zit. Naar het gelijknamige boek van Jan Paul Schutten. 

Wessel Schrik en Manja Topper laten de lol en buitenissige nieuwsgierigheid die natuurwetenschap kan veroorzaken zien.’ (De Volkskrant, 4 sterren) 
 
Zaterdag 2 en zondag 3 april | Koop hier snel je kaartje!  

 

beeld: Sanne Peper 

 

 
 
 

Er was eens een ober van niks. Hij deed heel erg zijn best om een goede ober te zijn, maar het wilde niet. Niemand wilde meer door hem bediend worden. Of toch wel? Een muzikale voorstelling met poppen van Jansen & De Boer, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tjibbe Veldkamp.  
 
Zondag 24 april | 14.00 - 14.45 uur | Reserveren

foto: Joep van Aert

 
 
 
 

Karton komt tot leven in een energiek avontuur over nieuwsgierig durven zijn. In deze verrassende wereld vol dieren van karton brengt acteur Bram van Beusekom op speelse wijze lege dozen, wc-rolletjes en zelfs oude kranten tot leven. De voorstelling is geïnspireerd is op het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers.  
 
Zondag 1 mei | 11.00 - 11.40 uur | Reserveren

 
 
S
 

Heb je je stickerkaart al bijna vol en al drie boeken gelezen? Je hebt nog even tijd. Tot en met 17 april kun je volle stickerkaarten inleveren in de speciale Kinderjurybus in jouw bieb. Van 11 april tot en met 17 april kun je stemmen op het beste boek. Dat kan hier

 
S
Maak je eigen voertuig of robot en ga coderen (6 t/m 12 jaar) 
 

In twee middagen maak je in het lab je eigen voertuig of robot. Met behulp van een batterij, een motortje en allerlei (plastic) afval en knutselspul maak je een auto, motor of zelfs een lopend robotje. Daar komt een hoop bij kijken: aerodynamica en balans moeten perfect zijn. Lukt het je om je voertuig in beweging te krijgen? 

Woensdag 13 en 20 april | 15.00 tot 16.30 uur | Bibliotheek Neude | Reserveren

 
S
 
 

Zangeres Helga Huisjes en harpiste Petra Vlasman nemen de allerkleinsten mee de weg op tijdens dit klassieke concert. Elke maand staat er tijdens het babyconcert een ander boek centraal, dit keer het boek ‘Op weg’ van Leo Timmers. 

  • Zondag 10 april 10.00 - 10.30 uur | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum | Reserveer hier
  • Zondag 10 april | 12.00 - 12.30 uur  | Bibliotheek Neude | Reserveer hier 
 
 
S
 
 

Deze vakantie reist het atelier en het laboratorium van de bieb rond met de biebfiets. Kom jij je creativiteit of digitale skills ontdekken? Bang, blij, boos, geschrokken of verdrietig – het thema is emoties. Luister bij het Verhaalatelier naar het verhaal 'Pauw is een beetje verlegen' en ontdek in het Reizend Atelier of je robots kunt laten dansen van plezier. Ben je fan van Dogman? Leer hem striptekenen!   

Lees er hier meer over en hou onze nieuwsbrieven in de gaten.

 
 
S

Lezen is leuk én ontspannen. Wie veel leest, leert veel nieuwe woorden. Kinderen die een kwartier per dag lezen, leren 1.000 nieuwe woorden in een jaar. Om meer kinderen te laten lezen, heeft Bibliotheek Utrecht een hele toffe actie. Alle Utrechtse jongeren tot en met 17 jaar kunnen nu gratis lid worden! Ben je nog geen lid, haal dan snel een biebpas. Ben jij al lid? Maak dan je vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes lid. Dan kun je samen onderling spannende verhalen uitwisselen. 

 

Kijk voor alle activiteiten in de agenda 

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open