Foodmagazine
Online versie
CO2-uitdaging: Monsterklus voor AH, Jumbo en Detailresult
DEN HAAG - Supermarktketens met veel winkels in de binnensteden, zoals Albert Heijn, Jumbo en Detailresult, staan voor een hels karwei. Vanaf 2030 moeten alle voertuigen in de zogenoemde zero-emissiezones van de steden van 40 Nederlandse gemeenten volledig emissievrij rijden. Dat geldt dus ook voor vrachtwagens van supermarktformules. Om de deadline te halen moet er nog enorm veel gebeuren aan het wagenpark van de grootgrutters.
Lees verder >
(advertorial)
Leer van deze best practices
Door praktijkverhalen en best practices van grote en kleine spelers (zoals Nestlé, ME-AT, Euro Caps, Oxipack en Karma Kebab) doe je in één ochtend nieuwe inzichten op over het (beste) samenspel tussen R&D, Productie en Kwaliteit. Volg ook de online Food Process Update op 13 april.
De gemakszoeker op de wenken bediend
Foodexpert Olaf van Gerwen en zijn bedrijf Chuck Studios maken beeld en doen creatie voor foodmerken en retail. In deze reeks bestelt hij maandelijks boodschappen. Deze maand staat Peddler voor de deur.
Ga naar column >
Academic Update: Wat jaagt consumptie van ‘local food’ aan?
Wil de korte keten slagen, dan moet hij duurzaam zijn én transparant. Ook merken spelen een rol bij het succes. 
Lees verder >
Intro Top 20: Traditioneel wint innovatief coronajaar
ZALTBOMMEL - Met een knaller die wekelijks ruim €527.000 supermarktomzet oplevert is Ariel All-in-1 pods, de nummer 1 in de Intro Top 20 van 2020, er weer een voor in de boeken. De lijst geeft verder best een traditioneel beeld: de grote merken ‘winnen’ en de distributieniveaus zijn hoog. 
Lees verder >
Deen weg uit bakermat Hoorn: ‘Als Deen Vomar wordt, ben ik weg’
Lees verder >
Volendammer niet zo nors als geschetst over vertrek Deen
Lees verder >
Acht vragen over de introductie van klimaatneutrale zuivel door Arla
Lees verder >
Waarom komt Plus boeren financieel tegemoet?
Melanie Murk-Severein en Suzette Moerman beantwoorden maandelijks in Foodmagazine vijf vragen en geven hun visie op een actueel onderwerp binnen de versketen. Deze maand geeft Melanie Murk haar visie op Plus die boeren financieel compenseert.
Lees verder >
Formuleprofiel: Jumbo wil winnen in Apeldoorn
APELDOORN - Op woensdag 27 januari opende Jumbo een derde winkel in Apeldoorn. In de plaats zitten al twee Jumbo-ondernemers en nu komt daar in de wijk De Maten nog een filiaal bij.
Lees verder >
Plus: ‘Goud in handen met Marble Maniacs’
Lees verder >
Jumbo-ondernemer stapt tijdens coronacrisis in luchtreinigers
ZUIDWOLDE – Jumbo-ondernemer Koen Termeulen uit Zuidwolde is begonnen met de verkoop van mobiele luchtreinigers. Het gaat volgens hem om varianten met een speciaal filter dat virussen, zoals corona, uitschakelt. 
Lees verder >
Rijdende winkelier stapt noodgedwongen over op bezorgboodschappen
HENGELO (Ov.) – Rijdende winkelier Hans Hofstede kondigde in november aan zijn rijdende winkel uit te breiden met een boodschappenbezorgservice. Drie maanden later zet hij zijn rijdende winkel in de verkoop en gaat vanwege knieklachten alleen nog met de bezorgservice verder.
Lees verder >
Topjobs
Account Manager Food Ingredients
FreshRecruitment
Merchandiser – regio Ede
Foodmanagers Werving & Selectie
Agronoom
FreshRecruitment
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright