ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-08-2024
Voorbeschouwing: Ajax keert na zeven seizoenen weer terug op Poolse bodem

Vanavond staat de laatste kwalificatieronde voor de groepsfase van de Europa League op het programma. Een van de clubs die meedoet aan de play-offs van het tweede Europese toernooi is Ajax. Zij nemen het op tegen Jagiellonia Bialystok, momenteel de nummer vijf in de eigen competitie. Wat kan Ajax verwachten van de kampioen van Polen?


lees verder
Hoe de zomerperiode van PSV plots een wending kreeg

Een lange tijd leek PSV met bijna dezelfde basiselftal van start te gaan als dat van het afgelopen kampioensjaar. Echter is er een flinke kink in de kabel gekomen. De Eindhovenaren begonnen het Eredivisieseizoen met dezelfde vertrouwde namen op zowel het middenveld als in de aanval, maar in de verdediging is inmiddels het nodige veranderd. Wat een rustige transferperiode voor technisch directeur Earnest Stewart leek te worden, is veranderd in een drukke periode waarin zijn telefoon roodgloeiend staat.  

lees verder
PANNA! Magazine 88 is uit! Alles over de Eredivisie en Vrouwen Eredivisie 2024/25!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2024/25 en de Vrouwen Eredivisie 2024/25! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer en nieuw deze editie: de buitenlandgids! Hierdoor ben je volledig op de hoogte van al het topvoetbal in de Premier League, LaLiga, Serie A en Bundesliga! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en voorspellen een aantal bekende Nederlanders het komende Eredivisie-seizoen!

lees verder
FC Twente heeft nog twee weken om drie openstaande vacatures in te vullen

Nee, de seizoensstart van FC Twente is niet crescendo. Vier punten na wedstrijden tegen Sparta en NEC en met opgeheven hoofd uitgeschakeld worden door RB Salzburg is misschien nog niet eens zo slecht, maar de supporters hadden er stiekem toch meer van verwacht. Dat de selectie nog niet compleet, geeft sommigen een stok om mee te slaan. Dat er meerdere nieuwe spelers worden verwacht, terwijl het seizoen al lang en breed begonnen is, gaat volgens hen te ver.

lees verder
Noppert voegt nieuwe dimensie toe aan chaotische keeperscarrousel bij Ajax

Dat het een lastige transferzomer voor Ajax zou worden, had men van tevoren ingecalculeerd. Maar dat er op de positie onder de lat een enorme carrousel zou ontstaan, zag misschien niet iedereen aankomen. De Amsterdammers gingen de zomer in met vier Eredivisiewaardige keepers, maar raken er daar vermoedelijk drie van kwijt. In de zoektocht naar opvolgers passeerden al meerdere namen de revue. Met Andries Noppert heeft de club nu voor het eerst echt beet. 

lees verder
De wonderlijke route van Sepp van den Berg, die PEC wéér miljoenen oplevert

Dat PSV en Feyenoord hem al niet meer kunnen betalen, zegt eigenlijk genoeg over de stormachtige ontwikkeling die Sepp van den Berg de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Hij sloeg de top van Nederland als jong talentje over en hoeft er, als hij de huidige lijn doortrekt, ook niet meer naartoe. Brentford FC en Bayer Leverkusen zijn akkoord met Liverpool over een transfersom van bijna dertig miljoen euro. PEC Zwolle kijkt aandachtig mee. 

lees verder
Coëfficiëntenrace weer van start: Moet Nederland zich zorgen maken?

Met de seizoensstart achter de rug kijken we vol smacht uit naar het begin van de Europese competities. Ajax en Go Ahead hebben namens Nederland al de nodige Europese wedstrijden erop zitten, met wisselend succes. Voor het tweede jaar op rij zijn er twee Nederlandse clubs direct gekwalificeerd voor de Champions League. Hoe staat het er eigenlijk voor qua Europese coëfficiëntenpunten? 

lees verder
Deze sterspelers kunnen de Eredivisie nog verlaten in de laatste weken van de transfermarkt

Met de start van de Eredivisie net achter ons, hopen de clubs nu op vastigheid zodat ze kunnen verder bouwen met de selectie. Maar die vastigheid is er allerminst. Zo vertrok Jordan Teze vandaag officieel naar AS Monaco. De rechtsback van PSV is niet de enige sterkhouder die deze weken nog de Eredivisie kan verlaten. Er staat namelijk een flink aantal spelers aardig in de belangstelling. 

lees verder
Managers United is hét forum voor iedereen met een voorliefde voor Football Manager

Managers United is de grootste en leukste Football Manager community van de Benelux. Onze website en ons forum zijn dé plek voor alles wat met Football Manager te maken heeft. Op manutd.nl vind je de beste hulpgidsen en artikelen, het laatste nieuws over FM25 én op ons forum kun je terecht om met andere fanatieke gamers ervaringen te delen.

lees verder