ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-08-2024
Voorbeschouwing Community Shield: Manchester Derby op Wembley

Zaterdag 10 augustus staat ook in Engeland de traditionele seizoensopener op het programma. Vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd is het Wembley Stadium in Londen het toneel voor de strijd om het FA Community Shield. Landskampioen Manchester City neemt het op tegen aartsrivaal en winnaar van de FA Cup Manchester United. Het affiche is een herhaling van de FA Cup finale van afgelopen seizoen. Toen wist Erik ten Hag zijn ploeg naar zijn tweede finalewinst in Engeland te leiden (1-2), wat kunnen we nu van de wedstrijd verwachten?


lees verder
Robin van Persie verwelkomt nieuwe buitenspeler bij SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft een nieuwe aanwinst binnen. Met het vertrek van Osmane Sahraoui komt er een plaats vrij in de selectie van nieuwe trainer Robin van Persie. Voor die vacature hebben de Friezen een Deense buitenspeler van Kalmar FF binnengehaald. Zijn naam luidt Jacob Trenskow. Wie is deze vleugelspeler precies en wat kunnen we van hem verwachten?

lees verder
Breng jouw stem uit op de Eredivisie One To Watch seizoen '24-'25!

De Eredivisie opent het seizoen 2024/’25 met een zoektocht naar de nieuwe ‘One To Watch’. Wie is dit jaar de smaakmaker in de Eredivisie? De zoektocht van dit jaar richt zich wederom tot heel voetbalminnend Nederland. Een fan die een jong talent eerder dan anderen ziet, of precies weet wanneer een speler zich ontpopt tot onmisbare schakel. De kenner die anderen voor is en een mening deelt. Kortom, iedereen die naar de Eredivisie kijkt en weet welke speler dit seizoen doorbreekt.

lees verder
Grootste kanshebbers voor de topscorerstitel Eredivisie

Met de start van het nieuwe Eredivisieseizoen barst ook de strijd om de topscorerstitel weer los. Vorig seizoen eindigden zowel Luuk de Jong als Vangelis Pavlidis op 29 doelpunten. Pavlidis is inmiddels vertrokken naar Benfica dus van die concurrent is De Jong af. Tussen wie zal de strijd dit jaar gaan? We zetten de grootste kanshebbers op een rij aan de hand van de quotering van wedkantoren.

lees verder
De ELF Voetbal Nationale Voetbalgids 2024/25 is uit! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2024/25. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle speelschema's per club, per competitie en de Europese schema's, overzichten van alle Nederlanders in het buitenland, de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder
Aan de vooravond van een spannend nieuw seizoen in de Eredivisie

Het belooft een spannend nieuw seizoen te worden in de Nederlandse Eredivisie voetbal. Ook dit jaar zullen er verschillende ploegen een gooi willen doen naar de titel om het vorig seizoen oppermachtige PSV van de troon te stoten. Maar ook de strijd onderin belooft bloedstollend te worden. Lees hier alles over wat we mogen verwachten.

lees verder
Dit zijn de oudste trainers in de Eredivisie

Trainers komen en gaan. Sommige clubs kiezen voor een jonge trainer, terwijl andere clubs de voorkeur geven aan een ervaren trainer. Wie zijn aankomend seizoen de oudste trainers in de Eredivisie? ELF Voetbal zet ze op een rij.

lees verder
Dit zijn de vijf duurste Nederlanders van deze zomer

De grote bedragen op de transfermarkt lijken nog te komen, maar toch hebben verschillende clubs al vele miljoenen neergelegd. Ook een aantal Nederlanders heeft een toptransfer gemaakt. Voor welke Nederlanders hebben clubs deze zomer het meeste geld neergelegd?

lees verder
Grote transfers dit window met onder meer Maatsen en Zirkzee

De transferperiode is alweer ruim over de helft, maar de transfermarkt lijkt nog een beetje los te moeten komen. Toch zijn er ook nu weer vele tientallen miljoenen neergelegd voor enkele grote namen of grote talenten. Daarom zetten we de grootste en meest opmerkelijke transfers tot nu toe op een rij.

lees verder