ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-05-2024
Voorbeschouwing Conference League finale: Fiorentina op zoek naar revanche tegen Olympiakos

De Conference League: een competitie waar de gemiddelde voetbalfan niet heel warm of koud van wordt. Vanavond staat de finale van dit 'derderangs' Europees toernooi op het programma: Fiorentina tegen Olympiakos. Wat kunnen we verwachten?


lees verder
NAC kan Eredivisie ruiken na spektakelstuk in de na(c)competitie: samenvatting NAC - Excelsior

Acht doelpunten, twee rode kaarten en een uitzinnig publiek: het perfecte recept voor een waanzinnige finale in de nacompetitie. En dat werd het gisteravond. NAC gaf Excelsior een pak slaag door de Rotterdammers met 6-2 te verslaan. Daarmee kan het in de return haast niet fout meer gaan voor de Bredanaars. 

lees verder
Harry Goudsblom, alias de Tietenman: "Dan knijpt zo’n steward een paar keer in mijn bh en is het goed"

Harry Goudsblom. Die naam zal niet bij elke Oranje-supporter een belletje doen rinkelen. Voeg de bijnaam 'de Tietenman' toe en de herkenning is daar. De 62-jarige Alkmaarder bezocht al meer dan driehonderd wedstrijden van Oranje. De laatste 28 jaar met de twee herkenbare bulten onder zijn shirt. Ook in Duitsland is hij weer van de partij. "De Europese titel? Daar heb ik alle fiducie in. Het finaleweekend is al geboekt."

lees verder
Wie is Dovbyk, de laatste in het rijtje Messi, Ronaldo, Lewandowski?

Waar de titelstrijd in Spanje al weken geleden werd beslist, bleef de strijd om de topscorerstitel wel tot op het laatst spannend. Uiteindelijk lukte het de relatief onbekende Artem Dovbyk van Girona om in de laatste wedstrijd topscorer van Spanje te worden.

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Galatasaray en de andere centurions met meer dan 100 punten

Dankzij een overwinning op Konyaspor werd Galatasaray afgelopen weekend kampioen van Turkije. En niet zomaar, want met deze laatste drie punten werd de magische grens van honderd bereikt. Het Manchester City van enkele jaren geleden zit misschien nog vers in het geheugen, maar welke andere ploegen wisten dit eerder te doen?

lees verder
Oud-international Tim de Cler nu kroegbaas: "Toen Italië scoorde, maakten ze allemaal gebaren naar ons"

Niet zo lang geleden was Tim de Cler werkzaam als scout van Feyenoord. Totdat Café De Burcht op zijn pad kwam. De horeca trok hem altijd al en dus staat de 45-jarige Leidenaar in de zomer tijdens EK-wedstrijden biertjes te tappen in zijn eigen zaak. Kijkend naar het Oranje waarvan hij tijdens het WK 2006 en EK 2008 onderdeel was. "We zagen die Oranje-mars door de straat trekken en zeiden tegen elkaar: 'Ik zou ertussen willen lopen'."

lees verder
Deze topspelers ontbreken op het EK

Ronald Koeman begon maandagochtend met een deel van zijn voorselectie aan de voorbereiding op het EK. Woensdag maakt hij bekend welke spelers in de definitieve selectie komen en daadwerkelijk mee naar Duitsland gaan. Vandaag nemen we een kijkje bij de spelers die de selectie niet haalden bij andere toplanden.

lees verder
Overzicht: speeldata Oranje en andere toppers tijdens EK in Duitsland

Nu ook de play-offs om Europees voetbal erop zitten, kan het vizier toch langzaam richting het EK dat in juni van start gaat. Alleen de finale van de play-offs om promotie/degradatie moet nog gespeeld worden en dan kan de Oranjegekte weer gaan losbarsten. In het onderstaande een overzicht met de belangrijkste speeldata van het toernooi dat in Duitsland gespeeld zal gaan worden.

lees verder
Avonturier André Krul verzorgt nieuw Afrikaans avondje in de polder

Het Afrikaanse avondje in de polder is terug! Doelman André Krul zette in januari weer voet op Nederlandse bodem na wederom vele opmerkelijke avonturen in Afrika te hebben beleefd. Deze keer in Tanzania en DR Congo. Op 14 juni geeft hij daarover een presentatie. Plaats van behandeling is opnieuw het clubhuis van SV Graftdijk.

lees verder
Het EK 2024 in Duitsland komt eraan, alle speeldata op een rij

Over een aantal weken is het zover, de start van de 17e editie van de EK eindronde in Duitsland. Het toernooi duurt een maand en er doen 24 ploegen aan mee. Pak de agenda er maar vast bij, want hieronder zetten we alle speeldata op een rij.  

lees verder