ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-08-2024
Voorbeschouwing: kan FC Twente in Champions League met Red Bull Salzburg afrekenen?

Ook FC Twente begint dinsdag aan haar Europese avontuur. Deze week wacht eerst de uitwedstrijd in Oostenrijk en een week later komt Red Bull Salzburg op bezoek in Enschede. De Tukkers moeten twee voorrondes overleven om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi en zo vele miljoenen aan de bankrekening toe te voegen.


lees verder
Overzicht: De complete eerste speelronde van de Eredivisie

Aankomend weekend staat de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie seizoen op het programma. Nog geen tachtig dagen na het einde van het vorig seizoen gaat er weer gevoetbald worden. In dit artikel zetten we de hele planning van het openingsweekend op een rij.

lees verder
De ELF Voetbal Nationale Voetbalgids 2024/25 is uit! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2024/25. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle speelschema's per club, per competitie en de Europese schema's, overzichten van alle Nederlanders in het buitenland, de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder
Voorbeschouwing Ajax - Panathinaikos: Volgende horde richting Europa League

Na het gewonnen tweeluik tegen FK Vojvodina (1-0 & 1-3) wacht Ajax in de derde voorronde van de Europa League het Griekse Panathinaikos. De Grieken wonnen in de vorige ronde van het Bulgaarse Botev Plovdiv met 6-1 over twee wedstrijden. Aanstaande donderdag 8 augustus om 20.00 uur ‘s avonds staat de eerste wedstrijd op het programma, Panathinaikos ontvangt Ajax dan in het Olympisch Stadion Spyridon Louis in Athene. Wat kan Ajax verwachten van de Grieken?

lees verder
Jordan Teze lijkt op weg naar de uitgang bij PSV

De verdediger van PSV lijkt nu toch op weg naar de uitgang, vorige week reageerde Teze nog stellig op vragen over een eventueel vertrek: “Ik sta op de teamfoto, ik blijf komend seizoen sowieso bij PSV.” Inmiddels begint het er toch op te lijken dat de verdediger die al ruim 15 jaar bij PSV speelt de deur van het Philips Stadion achter zich dicht zal trekken. AS Monaco is concreet voor de verdediger en ook Teze zelf zou de stap wel zien zitten.

lees verder
Grote transfers dit window met onder meer Maatsen en Zirkzee

De transferperiode is alweer ruim over de helft, maar de transfermarkt lijkt nog een beetje los te moeten komen. Toch zijn er ook nu weer vele tientallen miljoenen neergelegd voor enkele grote namen of grote talenten. Daarom zetten we de grootste en meest opmerkelijke transfers tot nu toe op een rij.

lees verder
Wie wordt de topscorer op het mannentoernooi van de Olympische Spelen?

Naast de felbegeerde gouden plak willen de voetballers op de Olympische Spelen ook de topscorerstitel bemachtigen. Een aantal spelers is nog in de race en de halve finales staan al op het programma. Wie zijn de grootste kanshebbers voor de topscorerstitel?

lees verder
Wat kan Ajax verwachten van Panathinaikos?

Na de overwinningen van Ajax op FK Vojvodina, neemt de ploeg van Francesco Farioli het in de derde voorronde van de Europa League op tegen Panathinaikos. Wat kunnen de Amsterdammers verwachten van de Grieken?

lees verder
Play-off held Joris Kramer, Go Ahead Eagles: "Ik maak me inmiddels minder druk over mijn stotterprobleem"

Hij kopte Go Ahead Eagles hoogstpersoonlijk naar Europees voetbal. In de slotminuten van de play-off-finale voor een Conference League-ticket vervulde Joris Kramer afgelopen seizoen de hoofdrol. Een hoogtepunt in het leven van de 27-jarige centrale verdediger die al zijn hele leven kampt met een spraakprobleem. Hij stottert. "Ik heb het inmiddels geaccepteerd. Mensen wachten maar iets langer als ze met me willen praten."

lees verder
De Eredivisie is (bijna) terug! Deze derby's staan ons te wachten

Na een heerlijke zomerstop met het Europees kampioenschap en een deel van de Olympische Spelen, is het volgende week dan weer tijd voor waar ons voetbalhart echt sneller van gaat kloppen: de Eredivisie! Volle stadions, strijd op het voetbalveld en weer lekker kunnen discussiëren aan het koffiezetapparaat over of het nou wél of géén penalty was. Met drie 'nieuwe' clubs zijn er ook weer oude derby's teruggekeerd die we aankomend seizoen gaan zien.

lees verder
Deze verdedigers zijn transfervrij in de laatste maand van de transferperiode

Voorafgaand aan het EK publiceerden wij nog een team vol met transfervrije spelers. Inmiddels heeft een aantal van hen al een club gevonden. Denk bijvoorbeeld aan Raphaël Varane, die onlangs een contract tekende bij Como. Hoog tijd dus om een nieuw ELFtal samen te stellen met spelers die in de laatste maand van de transferperiode nog zonder club zitten, met vandaag de verdediging.

lees verder