ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-09-2024
Voorbeschouwing Manchester United - FC Twente (Europa League)

Vanavond begint FC Twente haar Europese campagne en direct mag de ploeg van Joseph Oosting aan de bak. Een bezoek aan Old Trafford staat op de planning, waar Manchester United wacht in de eerste wedstrijd van de League fase. Kan FC Twente stunten tegen een Europese topclub?


lees verder
De opkomst van Nederlandse talenten in het internationale voetbal

Het Nederlandse voetbal heeft altijd een belangrijke rol gespeeld op het wereldtoneel, en de laatste jaren zijn er weer nieuwe, veelbelovende talenten opgestaan die de aandacht trekken van internationale topclubs. Van Ajax tot PSV en Feyenoord: deze clubs zijn echte broedplaatsen voor jong talent, dat steeds vaker de stap naar het buitenland maakt om op het hoogste niveau te kunnen spelen.

lees verder
Julián Carranza wacht op doorbraak bij Feyenoord: "Voor Julio Cruz bleek het ook een goede keuze"

Doorbreken in De Kuip is niet de enige missie waarmee Feyenoord-aanwinst Julián Carranza naar Rotterdam is gereisd. Na jarenlang in de MLS te hebben gespeeld, wil de spits het nu gaan maken in Europa. De beoogde opvolger van Santiago Gimenez heeft haast om zichzelf te bewijzen in de Eredivisie en de Champions League. Het ultieme doel is namelijk een plekje in het Argentijnse nationale team voor het WK 2026. "Als Julián goed speelt bij Feyenoord, kan hij derde spits achter Lautaro Martinez en Julián Álvarez worden."

lees verder
De nieuwste lichting toptalenten uit La Masía

Messi, Xavi, Iniesta, Piqué... De gouden generaties van FC Barcelona worden vaak gekenmerkt door veel spelers die ooit in de eigen jeugdopleiding begonnen. Pep Guardiola stelde in zijn tijd als coach van Barça ooit zelfs een elftal op waarvan alle spelers uit La Masía kwamen. Ook dit seizoen lijken er weer een aantal jongelingen door te breken in het team van Hansi Flick. Hoewel dit zeker ook te maken heeft met het hoge aantal blessures van de Catalanen, lijkt het team er kwalitatief niet op achteruit te gaan. Barça won als enige club in La Liga alle zes wedstrijden en staat daarmee bovenaan in de Spaanse competitie.

lees verder
PANNA! 89 Champions League-editie! Met alle 36 clubs, interviews met Zechiël, Flamingo, Kane en meer!

De beste clubs, de beste spelers, de spannendste wedstrijden en dit seizoen een recordaantal wedstrijden. Het gaat natuurlijk over de Champions League. PANNA! 89 gaat volledig over het grootste clubtoernooi van de wereld. Alle 36 clubs op een pagina, interviews met Gjivai Zechiël van Feyenoord, Ryan Flamingo van PSV en met topscorer Harry Kane. En uiteraard acht superposters!

lees verder
Dit zijn de beste Nederlanders in EA FC 25

Hoewel komende vrijdag de nieuwe FC 25 van EA Sports (vroeger FIFA) pas officieel uitkomt, spelen hardcore gamers het spel al sinds vorige week. Toen was er namelijk 'early access', vroege toegang voor iedereen die het spel al eerder had besteld via een pre-order. Dit betekent dat alle ratings van spelers die in het spel zitten, al bekend zijn. Vandaag bekijken we welke Nederlandse kaarten de hoogste beoordeling hebben gekregen.

lees verder
Ook René Meulensteen vertrekt bij Australië: "Wil nieuwe trainer niet in weg zitten"

Na ruim zes jaar is er een einde gekomen aan het dienstverband van René Meulensteen bij de nationale voetbalbond van Australië. Nadat Graham Arnold vorige week afscheid nam als bondscoach, scheiden ook de wegen van onze landgenoot en The Socceroos. "Eerlijk gezegd zag ik het zelf ook niet zitten om na het vertrek van Graham door te gaan. Terugkijkend vind ik het belangrijkst dat we de perceptie bij de voetbalsupporters hebben veranderd en er positief over ons wordt gesproken."

lees verder
Dit zijn de beste Eredivisie-spelers volgens EA FC 25

Dat Virgil van Dijk en Frenkie de Jong de beste Nederlanders zijn in de nieuwe FC 25 van EA Sports heeft u vanochtend al kunnen lezen. Maar wie is volgens het spel de beste speler van de Eredivisie? En van welke club staan er de meeste spelers in de top vijftien? In dit artikel nemen we de Eredivisie-spelers met de hoogste ratings van het spel door. 

lees verder
Ajax en Sparta beëindigen samenwerkingsverband: wat hield het in en leverde het op?

Na zes jaar komt er een einde aan een samenwerkingsverband tussen Ajax en Sparta. Sinds 2018 werkten de jeugdopleidingen van beide ploegen samen, maar hierdoor wordt nu een streep gezet, omdat Sparta grote stappen heeft gezet en zelfstandig verder wil.

lees verder
Ajax, AZ en Twente beginnen aan hernieuwde Europa League

Woensdag begint een nieuwe editie van de Europa League. Net als in de Champions League gaat ook dit toernooi op de schop. Met 36 deelnemers en een hele lange ranglijst gaat bepaald worden wie na de winterstop ook nog mee mag doen. Uit Nederland doen maar liefst drie clubs mee. De vraag is of het FC Twente, AZ en Ajax lukt om de coëfficiënten binnen te slepen voor Nederland.

lees verder
Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer

Veertien jaar lang was Kees Kwakman een vaste kracht in het betaald voetbal. Hij maakte zijn cirkel rond door af te zwaaien bij FC Volendam. In de tussentijd droeg hij in twee periodes het shirt van NAC Breda en kwam hij uit voor RBC Roosendaal, het Duitse FC Augsburg, FC Groningen en het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits. Tegenwoordig werkt de veertigjarige Volendammer als analist. Bij ESPN is hij rond wedstrijden in het stadion te zien en schuift hij aan bij De Voetbalkantine, Studio Europa en Voetbalpraat.

lees verder