ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-07-2024
Voorbeschouwing: Nederland – Engeland, burenruzie in de halve finale

Het Nederlands elftal is erin geslaagd om voor het eerst in twintig jaar de halve finale van het EK te bereiken. De ploeg van Ronald Koeman is na de 2-1 overwinning op Turkije gekoppeld aan Engeland. Het team van bondscoach Gareth Southgate wist na strafschoppen te winnen van het verrassende Zwitserland. Hoe staan beide ploegen ervoor? Wat vertelt de geschiedenis ons? Hieronder volgt alles wat je moet weten over deze wedstrijd.


lees verder
Bekijk de samenvatting van Spanje - Frankrijk (halve finale EK)

Wie o wie wordt de mogelijke tegenstander van Oranje in de finale van het EK? Om die plek streden Spanje en Frankrijk dinsdagavond in de halve finale van het EK.

lees verder
Lionel Messi gaat voor drie op een rij

Jarenlang plakte het aan een van 's werelds beste voetballers: de man die zoveel prijzen bemachtigde, wist maar niks te winnen met zijn land. In 2014 verloor hij met Argentinië de WK-finale van Duitsland. In 2015 en 2016 was Messi dichtbij de Copa América-troffee. Maar in beide finales verloor hij van Chili na strafschoppen. In datzelfde jaar won zijn eeuwige aartsrivaal Cristiano Ronaldo het EK met Portugal. Messi dacht zelfs erover na om te stoppen als international. Het is maar goed dat hij dat niet heeft gedaan, want Messi en Argentinië zijn eindelijk helemaal los.

lees verder
Het Nederlands elftal en halve finales: zo ging dat de vorige keren

Na de overwinning van gisteravond op Turkije (2-1) wacht voor het Nederlands elftal dinsdag de halve finale tegen Engeland. Nog twee wedstrijden is Nederland verwijderd van Europees kampioen worden. Al vijf keer eerder was Oranje in deze situatie. Daarom kijken we terug naar alle vorige keren dat we bij de laatste vier van Europa zaten.

lees verder
ELF Voetbal nummer 7 is uit: Priske, Farioli, Maurice Steijn, Arouna Koné, Joris Kramer en Bauke Mollema

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. In de nieuwe editie van ELF Voetbal blikken we vooruit. In nummer 7 laten we diverse betrokkenen rond de nieuwe trainers van Ajax en Feyenoord, Francesco Farioli en Brian Priske, aan het woord. Maar we spraken ook Maurice Steijn over The Rolling Stones, gingen golfen met drie (ex-)spelers van sc Heerenveen, keken met Arouna Koné terug op diens loopbaan en gingen terug naar de Olympische Zomerspelen van 2008, de laatste keer dat het Nederlands mannenvoetbalteam actief was.

lees verder
De visie van Harry, de Tietenman: "Start met Weghorst, Xavi op rechts en Memphis op tien!"

De apotheose van het EK nadert. Woensdagavond neemt het Nederlands elftal het in Dortmund op tegen Engeland. Harry Goudsblom, beter bekend als de Tietenman, heeft een tip voor bondscoach Ronald Koeman met het oog op de halve finale. "Het is tijd om met Wout Weghorst te beginnen. Xavi Simons op rechts en Memphis Depay op tien. En zet nou eens een mannetje bij die tweede paal!"

lees verder
PANNA! 87 met Phil Foden, Luuk de Jong, Lamine Yamal en het afscheid van Lieke Martens

De zomervakantie staat voor de deur! Maar de voetbalwereld zit in de tussentijd niet stil. Het EK is nog in volle gang, maar ook het nieuwe seizoen in het betaald voetbal wacht alweer. Een mooi moment om de nieuwe PANNA! aan te schaffen. In nummer 87 aandacht voor Phil Foden, voor Kopkoning Luuk de Jong, een interview met eSports wereldkampioen Manuel Bachoore, het Ajax icons-team en we staan stil bij het afscheid van Lieke Martens. En natuurlijk acht superposters.

lees verder
Dit zijn de selectiewaardes van de halve finalisten van het EK

Nederland presteert dit EK boven verwachting. Niet alleen omdat vooraf misschien niet veel van het spel werd verwacht, maar ook als we kijken naar de marktwaardes van alle deelnemende landen. Hoewel de selectie van het Nederlands elftal ‘slechts’ op de zesde plek staat als het gaat om geld, zit Oranje toch bij de laatste vier. Vandaag nemen we een kijkje naar de selectiewaardes van de andere halve finalisten.

lees verder
Maurice Steijn en zijn liefde voor The Rolling Stones: "Had ze nog nooit in het buitenland gezien"

Negentien, misschien wel twintig keer. Zo vaak heeft Maurice Steijn de band live gezien. De vijftigjarige trainer is een enorme fan van The Rolling Stones. De Hagenaar is ermee opgegroeid en trachtte ook zijn eigen kinderen groot te brengen met de Engelse rockband. "Na wedstrijden vind ik het vaak heerlijk om te ontladen met The Stones."

lees verder
Deze zes Oranje-spelers kwamen dit EK nog niet in actie

Zaterdagavond kwam dan eindelijk het moment van Joshua Zirkzee. Hij mocht tegen Turkije zijn debuut voor het Nederlands elftal maken. Zirkzee werd de 27ste debutant onder Ronald Koeman. Er zijn echter ook zes spelers die wel mee zijn naar Duitsland, maar van Koeman nog geen enkele minuut speeltijd kregen.

lees verder
Scoren met Ben

Hoi. Ik kijk enorm uit naar het EK Voetbal 2024 en jij hopelijk ook. Met zo’n belangrijk evenement wil jij natuurlijk altijd en overal snel internet op je mobiel om live wedstrijden te kijken of scores te checken.

lees verder