ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-10-2024
Voorbeschouwing: ontknoping eerste periode Keuken Kampioen Divisie

Vrijdagavond valt de beslissing in de strijd om de eerste periodetitel van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Vier teams maken nog kans. Excelsior gaat als koploper de negende speelronde in, al is dat op basis van doelsaldo. Ook de revelaties FC Den Bosch en Helmond Sport liggen op de loer, terwijl De Graafschap slechts een kleine, theoretische kans heeft vanwege hun drie punten achterstand en slechtere doelsaldo.


lees verder
De bizarre hoeveelheid aanvallende opties voor Rick Kruys bij FC Volendam

Niet geheel in de lijn der verwachting presenteerde FC Volendam afgelopen woensdag Elvis Manu. De buitenspeler heeft sinds december geen officiële wedstrijd gespeeld, maar krijgt aan De Dijk het vertrouwen om zijn carrière weer op te pakken. Daarvoor zal hij wel moeten afrekenen met een behoorlijk aantal concurrenten.  

lees verder
ELF Voetbal nr 10: Tour door Europa, met Flamingo, Zechiël, Eiting, Sutalo en Koopmeiners

ELF Voetbal nummer 10 is uit! Een editie met als thema Tour door Europa. Interviews met spelers van de vijf clubs die de Nederlandse eer hooghouden in de Champions League en Europa League. Ryan Flamingo en Gjivai Zechiël in het kampioenenbal. Peer Koopmeiners, Carel Eiting en Josip Sutalo in het tweede toernooi. Daarnaast interviews met Harry Kane, Finidi George, op bezoek in Bochum bij Dani de Wit en Myron Boadu en meer! Plus een gratis pakje Panini FIFA 365-voetbalplaatjes.

lees verder
Prestatie Minteh niet meer uniek na Champions League-goal Milambo

Antoni Milambo heeft zich in zeer korte tijd ontwikkeld tot basisspeler van Feyenoord. Afgelopen seizoen mocht hij af en toe eens aan de aftrap verschijnen, maar waren zijn basisplaatsen op één hand te tellen. Dit competitiejaar heeft Milambo nog geen wedstrijd gemist. Woensdagavond maakte de jongeling zijn eerste treffer in de Champions League.

lees verder
Voorbeschouwing Eredivisie: topper tussen Feyenoord en FC Twente, behoudt PSV perfecte reeks?

Voordat het Nederlands elftal zich mag melden voor de Nations League, staat er nog een speelronde Eredivisie op het programma. Met zekerheid is te zeggen dat PSV de interlandperiode in zal gaan als koploper, maar daarachter kan nog veel gebeuren. Het programma van de top vijf:

lees verder
De opkomst van sporttechnologie en wetenschap binnen jeugd- en amateurvoetbal

Ook in de jeugd- en amateursport dringt de sport-technologie door. Een camera langs het veld. Spelers die voetballen met een sensor om afstand en snelheid te meten. Aan data en beelden geen gebrek. Maar wel aan tijd en kennis om hiermee meer uit het spel te halen. Biedt AI en slimme technologie de uitkomst voor de jeugd- en amateurteams?

lees verder
Ryan Flamingo: "Ik wilde als jong jongetje al voor PSV spelen"

Geen enkele Eredivisie-club legde afgelopen zomer meer geld op tafel voor een nieuwe verdediger dan PSV. De regerend landskampioen betaalde naar verluidt negen miljoen euro voor Ryan Flamingo. De 21-jarige centrale verdediger is na een Italiaans avontuur en huurperiodes bij Vitesse en FC Utrecht blij met de stap naar Brabant. "Als jong jongetje wilde ik al voor PSV spelen. Ik ben blij dat dit nu is gelukt."

lees verder
Grootmacht tussen de amateurs: Andy Carroll op het vierde Franse niveau

Een surrealistisch beeld was het, toen Andy Carroll eind vorige maand weer verscheen op een voetbalveld. Niet bij Bury FC, Stockport County of Reading FC, maar bij Girondins de Bordeaux. Inderdaad, de club die sinds deze zomer geen proflicentie meer heeft en sindsdien op het vierde niveau van Frankrijk uitkomt. 

lees verder
FC Utrecht droomt van top drie: kan het dit seizoen dan écht gebeuren?

“We gaan de top drie aanvallen”. Deze woorden kwamen vaak terug rondom het bestuur van FC Utrecht aan de vooravond van een nieuw Eredivisieseizoen. 2024/2025 had niet beter kunnen beginnen voor de ploeg uit de Domstad. Na zes gespeelde wedstrijden staat FC Utrecht op de tweede positie, waarmee de beste seizoenstart uit de geschiedenis van de club een feit is. 

lees verder