ELF Voetbal nieuwsbrief van 17-11-2020
Voorbeschouwing Polen - Nederland

Morgenavond staat alweer de laatste groepswedstrijd van de Nations League op het programma. Het toernooi begon op vrijdag 4 september met een 1-0 overwinning op Polen en eindigt met een uitwedstrijd tegen datzelfde land. Alleen met een beetje mazzel kan Oranje de Final Four van het toernooi nog halen.


Lees verder
Samenvatting Nederland - Bosnië en Herzegovina

Na drie remises heeft Frank de Boer eindelijk zijn eerste overwinning als bondscoach van het Nederlands elftal te pakken. In de Johan Cruijff ArenA won Oranje met 3-1 van Bosnië en Herzegovina.

Lees verder
Interview NEC-kwartet over unieke jaargang: "Als we het niet wisten, speelden we Youssouf aan"

Dolle taferelen op het veld, een kolderieke bustocht en een spectaculair feest op Kelfkensbos. Op 29 mei 2003 plaatste NEC zich voor de eerste en vooralsnog laatste keer op basis van de eindranglijst voor Europees voetbal. Vier spelers van dat team blikken terug. "Toen ik mijn ogen opende, bleek ik voor de dug-out van RKC Waalwijk te staan juichen."

Lees verder
Vijf mooie goals uit week 46

De mooiste goals van afgelopen week!

Lees verder
Win het boek: ‘De Golden Boys, het verloren team van Ajax’

Wie herinnert het zich niet dat Ajax in 1995 de Wereldbeker veroverde? Komende maand precies 25 jaar geleden. Onbekend is echter het verhaal dat zich drie jaar later afspeelde.

Lees verder
FC Eindhoven is jarig - speel de quiz!

FC Eindhoven was maandag jarig! Ken jij de club een beetje? Wij zijn benieuwd!

Lees verder
De knotsgekke ontknoping van het Eredivisieseizoen 2006/07: "Het zal toch niet mis gaan? Nou, wel dus"

Het voorstellingsvermogen van de Nederlandse voetballiefhebber werd op 29 april 2007 aanzienlijk opgerekt. De laatste speeldag van het Eredivisie-seizoen 2006/07 mondde uit in een apotheose waarop menig scriptschrijver jaloers is. Niet koploper AZ of achtervolger Ajax, maar PSV ging er als nummer drie lachend met het bot vandoor. "Na afloop zag ik de nodige tranen vloeien. Uit boosheid maar vooral verslagenheid."

Lees verder
Neres, Danilo en Júnior in 'verde-amarelo': Hoe Brazilianen weer een opmars maken in Nederland

"Waar zijn de Romario's" kopte het AD nog in 2013. Heracles-spits Everton vertrok destijds uit de Eredivisie waardoor er slechts enkele Brazilianen in de Eredivisie over bleven. Eric Botteghin, Marcelo en Jonathan Reis waren de spelers die de Eredivisie trouw bleven, maar het echte Braziliaanse samba-voetbal brachten zij niet. Nu zijn de Brazilianen in Nederland eindelijk weer aan een opmars.

Lees verder
Interview Bergkamp-figurant Nikos Dabizas: "Ik voel geen ongemak als ik de beelden zie"

Het doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Newcastle United. Mondiaal gezien als een kunstwerk. Nikos Dabizas figureerde als het zogenaamde slachtoffer bij die prachtige treffer. "Ik denk dat het een paar dagen duurde voordat ik accepteerde wat er gebeurd was en ik het doelpunt vanuit het juiste perspectief kon bekijken. Vanuit de ogen van een bewonderaar. Ieder ander perspectief zou egoïstisch zijn."

Lees verder