ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-07-2024
Voorbeschouwing: Roemenië – Nederland, de volgende horde van Oranje

De tegenstander van Nederland in de achtste finale is bekend. Doordat de ploeg van Ronald Koeman als derde eindigde in de groep moest het even de wachtkamer in voor duidelijk werd wie de tegenstander in de volgende ronde zou worden. Het wachten is nu voorbij, door de stunt van Georgië, die met 2-0 van Portugal wist te winnen is Oranje gekoppeld aan Roemenië. Een mooi moment om vooruit te kijken naar deze wedstrijd.


lees verder
Bekijk de samenvatting van Frankrijk - België (achtste finale EK)

Het EK is over voor onze zuiderburen. België verloor gisteravond in een spannende achtste finale met 1-0 van Frankrijk. Het strijdplan van België was duidelijk: counteren, counteren, counteren. Na afloop was de Belgische media niet mals op bondscoach Domenico Tedesco.

lees verder
Hij is er weer: het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek 2024

De vakantie komt steeds dichterbij. De zon schijnt steeds vaker, de temperatuur loopt steeds verder op en waarschijnlijk heb je al gekeken waar je zwembroek ligt. Straks kun je zes weken bijkomen van een zwaar school- en voetbaljaar. En hoe kun je dat beter doen dan met het PANNA! Vakantie Doeboek? Het extra dikke nummer vol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels is nu uit!

lees verder
De lange lijst van spelers die nog wegkunnen bij Ajax

Ajax is de voorbereiding begonnen met een omvangrijke groep. En dat ondanks dat er nog een handvol spelers op het EK of de Copa América actief is. Van de spelers die al wel op de velden in Amsterdam te zien zijn, kan er dan ook nog een behoorlijk aantal vertrekken. Zeker omdat bekend is dat Ajax eerst moet verkopen, voordat het zich serieus kan mengen op de markt. In onderstaand overzicht staan de namen op een rij.

lees verder
De visie van Harry, de Tietenman: "Schandalig dat Joey Veerman wordt geslachtofferd"

Hij had er nog zo voor gewaarschuwd. "Als Koeman gewoon normaal doet en geen ingenieuze dingen verzint, dan maken we een goede kans om Europees kampioen te worden." Harry Goudsblom, alias De Tietenman, zag dat de bondscoach van Oranje toch enkele wijzigingen doorvoerde. "Joey Veerman wordt geslachtofferd. Schandalig. Daarmee geeft Koeman aan dat zijn plan niet deugt. Al met al ligt de schuld van de nederlaag tegen Oostenrijk bij de technische staf."

lees verder
Hoe is het met... Eden Hazard?

Er was gisteravond één man wie enorm werd gemist op het veld bij de Rode Duivels: Eden Hazard. De 33-jarige linksbuiten behoorde tot enkele jaren geleden tot een van de beste spelers van de wereld. Inmiddels geniet de Belg al een jaar van zijn voetbalpensioen. Daarom borrelde bij ELF voetbal de volgende vraag op: Hoe is het met Eden Hazard? 

lees verder
Kees Kist: "Ik meldde me af voor het WK van 1978, dat had ik nooit moeten doen"

Een doelpuntenkanon. Zijn ziedende schot bezorgde Kees Kist als eerste Nederlander de Gouden Schoen, met AZ'67 de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis, gevolgd door een transfer naar Paris Saint-Germain. Ook kwam de goalgetter van weleer uit op twee EK's. In 1980 afgesloten met de Zilveren Schoen. "In 1976 werd ik na de halve finale alsnog ingevlogen."

lees verder
Deze ploegen maken nog kans op de Copa América van 2024

De aandacht voor de Copa América is door het EK deze zomer minimaal. Het toernooi waaraan zowel landen als Noord-, Midden- en Zuid-Amerika aan meedoen, begint echter ook interessant te worden. In de groepsfase zijn zo goed als alle beslissingen gevallen. Tot nu toe het meest overtuigend? Titelverdediger Argentinië. 

lees verder
Dávid Hancko verrast met Slowakije op EK 2024: "Mijn tijd bij Feyenoord voelt als een overwinning"

Een uiterst stabiele kracht in het hart van de verdediging van Feyenoord. Misschien wel de belangrijkste steunpilaar in het team. Op het EK 2024 in Duitsland speelt Dávid Hancko als linksback van het nationale elftal van Slowakije. We spraken hem uitgebreid. "De eerste twee jaar bij Feyenoord voelen voor mij als een sportieve revanche."

lees verder
Scoren met Ben

Hoi. Ik kijk enorm uit naar het EK Voetbal 2024 en jij hopelijk ook. Met zo’n belangrijk evenement wil jij natuurlijk altijd en overal snel internet op je mobiel om live wedstrijden te kijken of scores te checken.

lees verder
Rafael van der Vaart: "Als ik kijk naar de prestaties, dan springt het EK van 2008 eruit"

Geen enkele Nederlandse veldspeler verdedigde op meer EK's het shirt van Nederland dan Rafael van der Vaart. Drie Europese titelstrijden staan er achter de naam van de nu 41-jarige Noord-Hollander. Tevens twee WK's. De 109-voudig Oranje-international bezoekt EURO 2024 als analist. "Als Oranje de kwartfinale haalt, mogen we blij zijn."

lees verder