De nieuwe Fiets Podcast gaat over Ketonen, fiets-redacteur Hans Bekking testte het spul. We kijken vooruit naar de Vuelta, hebben nieuws over de Komoot navigatie app en testen weer een aantal fietsen.
 
 
Fiets
Fiets Podcast #5
Over Ketonen

In de Grote Ketonen Podcast – aflevering 5 van de Fiets Podcast – geven voedingsdeskundige Yneke Kootstra en Fietsredacteur Hans Becking uitleg over Ketonen. Yneke bestudeert alles wat met voeding en sporten te maken heeft, en dus ook het doorzichtige goud. Ze legt uit wat we wel, maar vooral ook niet weten van ketonen. Hans raakte nieuwsgierig door de verhalen en besloot te gaan testen met ketonen – hij vertelt over zijn ervaringen.

Fiets
Voorbeschouwing
Vuelta a España 2019

De derde grote ronde van het jaar begint zaterdag. Krijgen we na Richard Carapaz (Giro d’Italia) en Egan Bernal (Colombia) weer een winnaar uit Zuid-Amerika? De kans is groot, want Miguel Angel Lopez (Colombia) en Carapaz behoren samen met Primoz Roglic tot de topfavorieten. Wie wint de 74ste editie van de Vuelta a España? Wij blikken vooruit.

Fiets
Santa Cruz Tallboy
De downhill XC fiets

Santa Cruz ramt er dit seizoen in no-time een volledige line up fietsen doorheen. Veel rumoer rondom de Megatower begin dit jaar. Later gingen ook de Hightower en Jackall op de schop. In het gravel segment is de Stigmata volledig in het nieuw gestoken. En blijkbaar waren de Duracell batterijen in de bonus want Santa Cruz presenteert deze week ook nog even een vernieuwde Tallboy. De 4e generatie alweer.

Fiets
Nieuwe banden
Schwalbe Pro One

Schwalbe is al even bezig met tubeless. In 2012 was er een eerste serie, in 2014 kwam de One tubeless uit gevolgd door de Pro One in 2016. Nu is er dan een nieuwe Pro One. ‘Integrated Tubeless Easy Technology’. Daar is geen woord Duits bij! De uitsmijter die de Duitsers gebruiken is ‘Creating Souplesse’. Vrij vertaald: soepel bandje! De nieuwe tubeless modellen kunnen zonder bandenlichter en compressor gemonteerd worden. De Pro One Tubeless Easy is speciaal ontwikkeld voor gebruik zonder binnenband en biedt veruit de beste prestatie. Deze is er in 25, 28 en 30 millimeter breedte, we konden in Italië al wat proefritjes maken.

Fiets
Komoot app
Nieuwe kaarten en IQ app

Meer details, beter in te zoomen, sneller en toch tot wel 6x kleinere bestanden. Dat zijn in het kort de verbeteringen aan navigatie-app Komoot. De nieuwe kaarten zijn ‘vector based’. Daardoor blijven ze even scherp, hoever je ook inzoomt. Bij Komoot kun je regio’s opslaan zodat je offline kunt navigeren. Heel Noord-Holland is nu bijvoorbeeld slechts 106,8 mb groot terwijl je tot op 10 meter kunt inzoomen. De kaarten laden ook een stukje sneller dan de oude versies en doordat ze meer details bevatten is het ook makkelijker om POI’s te vinden. Komoot is in Nederland nog niet heel populair, maar dat is niet terecht. In het artikel op de site lees je waarom niet.

Fiets
Procycling 5 – 2019
Vuelta & WK editie

In deze editie:
– Een uitgebreide terugblik op de Tour de France
– De Tour van dag tot dag: compleet ritoverzicht met samenvattingen, uitslagen en klassementen
– Steven Kruijswijk: eindelijk loon naar werken!
– Vuelta a España: het parcours met maar liefst 57 gecategoriseerde bergen, alle profielen, de renners & blikvangers
– WK 2019 Yorkshire: vooruitblik met Greg Van Avermaet
– Interview met Mathieu van der Poel: hij gelooft in zijn winkansen. Het WK-parcours en andere omstandigheden zijn ideaal.

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer