Voorbij het cliché

5 years ago


Text only:

Reizen is ontdekken.
Hier vind je de online versie.

Voorbij het cliché


Elke bestemming roept een beeld op. Je kent ze wel, de clichés. Niets mis mee. Maar de M van Marokko staat voor meer dan ''My friend you want to buy''. Net als Portugal meer betekent dan alleen port drinken en niet alle Grieken eruitzien als klassieke goden. Er valt nog veel verrassends te ontdekken. Wij laten je graag de verborgen kanten van het land zien.


Berber gastvrijheid


Wist je bijvoorbeeld dat.... in Marokko ver weg van de drukke souks en opdringere verkopers Yusef woont? Achter het Atlasgebergte, leeft hij diep in de binnenlanden met zijn familie in een kleine hut. Hij wil ons graag rondleiden. Ook staat hij er op dat we zijn gasten zijn vanavond. Yusef verwent ons met tajine en vult onze glazen aan de lopende band met whiskey Berbère. Voor de goede orde; muntthee, geen alcohol.
 
Nieuwsgierig naar onze Marokko reizen? Vanaf €465,- per persoon op Marokko online.

De blauwe oase


Wist je bijvoorbeeld dat.... je in Jordanië meer kan dan zand happen en naar koningsstad Petra? Het is even zoeken tussen alle droogte, maar onze collega Karlijn ontdekte de wetlands van oasestad Azraq. Grappig om hier voor een dag vogels en waterbuffels te spotten. De volgende dag maakt water en groen weer plaats voor de woestijn en haar eeuwenoude forten.
 
Reisspecialist Karlijn helpt je graag met het bouwen van je Jordanië reis.
 

Primo Pasta


Wist je bijvoorbeeld dat.... Italianen niet alléén maar pizza en pasta eten? Zo ontdekten reizigers Jan en Hans: "Een volle trattoria leek ons wel wat. We kregen een prima pasta voor ons neus. Toen we ons buikje vol van hadden bleek dat primo een voorgerecht was en secundo, het hoofdgerecht kalkoen al klaar stond. Vriendelijk bedankt, we ploften nu al uit de te warme lange broek." Lees hier hun hele reisverslag.
 
Trek gekregen in Italië? Bestel je reis bij Susan van Italië online.

Slapen als een Spanjaard


Wist je bijvoorbeeld dat.... wij sommige clichés graag laten voor wat ze zijn? De straten zijn leeg, de luiken gaan dicht en winkels en restaurants zijn gesloten. De zon brandt hoog aan de hemel. Dit is Spanje rond het lome middaguur. Ofwel siësta time! Een moment van rust en bezinning. Waar kan dat tegenwoordig nog midden op de dag? 
 
Plan je eigen ontspannen reis door Spanje met Jolanda van Spanje online.
 

Waar gaat jouw Riksja reis naartoe?


Kijk eens op één van onze websites:


Azië:
Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië, Indonesië, Bali, China, Tibet, India, Nepal,Bhutan, Sri Lanka
Afrika en Midden-Oosten:
Marokko, Egypte, Jordanië, Zuid-Afrika, Namibië & Botswana, Kenia & Tanzania
Noord-Amerika:
Amerika, Canada
Caribisch Gebied:
Cuba, Caribbean
Latijns-Amerika:
Mexico, Guatemala & Belize, Costa Rica, Peru & Bolivia, Brazilië, Argentinië & Chili, Ecuador
Oceanië:
Australië, Nieuw-Zeeland
Europa:
Lapland, IJsland, Griekenland, Spanje, PortugalItalië
Of op reis met je kinderen: RiksjaKids.nl

Riksja Reisnieuws verschijnt een aantal keer per jaar. Je ontvangt Riksja Reisnieuws in je inbox door reisnieuws@riksjatravel.nl toe te voegen aan je adresboek of safelist. Omdat wij al eerder contact met je hebben gehad, staat je e-mailadres in onze mailinglijst.
Over Riksja | Vacatures | Privacy statement | Afmelden | E-mailadres wijzigen  | Stuur doorCanadakids.nl

Categories: Others | Miscellaneous
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019