Partij van de Arbeid

Beste partijgenoot,

De afgelopen weken is de gezamenlijke lijsttrekkerscommissie van GroenLinks en de PvdA aan de slag gegaan met het selecteren van een kandidaat-lijsttrekker. De commissie werd gevormd door Paul Depla, Andrée van Es, Bram van Oijk en Nelleke Vedelaar. 

De commissie draagt unaniem Frans Timmermans voor als lijsttrekker voor de gezamenlijke lijst van GroenLinks en de PvdA. De partijbesturen hebben deze voordracht overgenomen. Nu is het aan de leden van beide partijen om zich uit te spreken over de voorgedragen kandidaat.

Digitale stemming lijsttrekker

Van maandag 14 augustus om 12.00u tot en met dinsdag 22 augustus om 12.00u kunnen de leden van GroenLinks en de PvdA stemmen over de kandidaat-lijsttrekker. Maandag ontvang jij, als je stemrecht hebt, je stemcode op dit mailadres. 

Waarom stemmen op één kandidaat?

De commissie had van de partijbesturen de opdracht gekregen om - indien er geen sprake was van gelijke geschiktheid - te komen tot een enkelvoudige voordracht, oftewel één persoon. Dat is met de kandidatuur van Frans Timmermans het geval. De stemming die nu voorligt dient als bevestiging van de leden van die voordracht. Een positieve uitspraak van de leden vervangt daarmee een congresuitspraak. Het congres van GroenLinks en de PvdA wordt op 14 oktober gehouden. Door deze stemming nu te houden kunnen we voortvarend doorgaan met de voorbereidingen van de verkiezingen van 22 november.

Op 22 augustus wordt de uitslag van de stemming bekend gemaakt. Die avond kun je kennismaken met de nieuwe lijsttrekker bij een evenement in de Caballero fabriek in Den Haag. Je kunt je hier alvast aanmelden om daar bij te zijn.

Wil je je voorafgaand aan de stemming informeren over de kandidaat? Hier vind je de voordracht van de lijsttrekkerscommissie.

Wij hopen van harte dat ondanks de zomerperiode zoveel mogelijk leden hun stem uitbrengen. Dank alvast voor jullie aanmoediging en betrokkenheid. We zijn weer een stapje dichterbij deze voor ons historische Tweede Kamerverkiezingen waarbij we als GroenLinks en de PvdA de handen ineenslaan.

We spreken elkaar snel!
 

Katinka Eikelenboom (Partijvoorzitter GroenLinks) & Esther-Mirjam Sent (Partijvoorzitter PvdA)

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: Klik dan op onderstaande link.

Schrijf je uit voor {{category.name}} e-mails.