Ruik jij het ook? Het voorjaar komt eraan! In de Voorjaarsvakantie zijn er toffe theatervoorstellingen, de start van de Kinderjury met een echte boekengoochelaar en er zijn natuurlijk boeken, heel veel boeken!  

S

In de voorjaarsvakantie is festival Lente-Uitjes er weer. Bekijk de tofste voorstellingen in verschillende theaters én natuurlijk in Bibliotheek Neude. Ook dit jaar is er een leuk programma waar zeker wat moois voor je bij zit. Kom je ook?  

 
S
 
Een spannend avontuur begint waarbij Aladdin samen met de Djinn en de prinses alles op alles moet zetten om de wonderlamp te vinden en Djafar de tovenaar te verslaan.  

maandag 27 februari
14.00 - 14.45 uur
Bibliotheek Neude

 
Reserveer   S
S
 

Er was eens een man. Die woonde in het prachtige warme Spanje (Olé!). En deze man, Alonso Quijano, las de hele dag door boeken over ridders. Zó veel ridderboeken dat hij begon te geloven dat hij zelf ridder was. Ga je mee op avontuur? 
 
Na afloop leggen we lekker veel ridderboeken voor je klaar om bij weg te dromen of je eigen avontuur voor te bereiden. 

dinsdag 28 februari  
14.00 - 14.45 uur  
Bibliotheek Neude
 

 
Reserveer   S
S
 

De kubusman ontdekt de magische, kleurloze wereld waarin hij terecht is gekomen. En dat niet alleen, hij laat hem tot leven komen! Het regent plotseling binnen, er verschijnen houten poppetjes uit blokken en zijn arm kan ineens héél lang worden.  

woensdag 1 maart  
11.00 - 11.45 uur  
Bibliotheek Neude

 
Reserveer   S
S
De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Ben je tussen de 6 en 12 jaar dan mag je meedoen! Tot en met zondag 9 april kun je in alle bibliotheken van Utrecht een stemkaart halen. Lees drie boeken uit 2022. Boek uit? Ga naar de bieb en vraag een sticker. Plak deze op je stickerkaart. Een volle kaart gooi je in de Kinderjurybus. Die staat ook in de bieb. Doe mee, stem en maak kans op een boekenpakket!
 
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
Hier vind je nog veel meer leestips voor de Kinderjury.
S
 

De Kinderjury kiest altijd de beste boeken. Iedereen kan meedoen. Maar, welk boek kies je? Kom naar de boekengoochelaar. Hij tovert de mooiste boeken op tafel. Na de voorstelling is er een drankje en een supertof boekenspel. Kies een boek, leen, lees en stem mee. De voorstelling speelt in bieb Neude en 6 wijkbibliotheken.

Ga snel naar de online agenda en ontdek wanneer de voorstelling bij jou in de buurt is.

Van dinsdag 28 februari t/m vrijdag 3 maart 

 
S
 
Theater

Heb je na de Voorjaarsvakantie zin in nog meer theater, kom dan op zondag 12 maart naar de Koning bakt een huis (2+ jaar). Een kleine, poëtische voorstelling over jezelf durven zijn. 

 
 
Verhaalatelier
Of kom diezelfde dag naar het Verhaalatelier, en luister naar de klassieker ‘Vriendjes’ van schrijver en illustrator Eric Carle. Na het voorlezen klei je twee beste vrienden die elkaar voorlopig niet meer loslaten. 
 
S
Website
Collectie 0-6 jr.
Collectie 6-9 jr.
Collectie 9-12 jr.
Contact
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open