Voorkom ongewenst bezoek met de feestdagen

5 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van Politie niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg e-nieuwsbrief@mw-brabant.politie.nltoe aan uw adresboek, dan wordt onze nieuwsbrief niet als spam gezien.
maandag 16 december 2013    
    
Voorkom ongewenst bezoek met de feestdagen
 
Met Kerst en Oud & Nieuw zoeken veel mensen hun familie en vrienden op. Dat weten helaas ook inbrekers. Die slaan juist dan hun slag. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt? Inbrekers hebben een hekel aan licht, dus zet ze vol in het licht!
 
Overhoop
Frans ter Beek trof vorig jaar na een nachtmis met kinderen en aanhang zijn woonkamer overhoop aan. Zijn digitale fotocamera was verdwenen. ‘Met daarop foto’s van mijn eerste kleinkind. Heel jammer. Het is verschrikkelijk dat er iemand bij je thuis is geweest en aan je spullen heeft gezeten.’
 
Licht
Politiechef Hans Vissers: 'Inbrekers hebben een hekel aan licht. Buitenverlichting maakt een inbreker zichtbaar en dat wil hij niet. Zorg dus voor goede buitenverlichting, die automatisch aan gaat als het donker wordt, eventueel met een bewegingsmelder.' Het is ook belangrijk dat het lijkt alsof er iemand thuis is, bijvoorbeeld door binnen een lamp te laten branden op een tijdschakelaar.
 
Bel 112
Hoort of ziet u iets ongewoons? Een verdachte auto in de straat? Een persoon op de uitkijk? Een raam dat aan diggelen valt? Aarzel niet en bel direct 112. We kunnen beter een keer te veel komen dan een keer te weinig!
 
Website en Youtube
Kijk op politie.nl bij het onderwerp woninginbraak. Op Youtube vindt u preventiefilmpjes tegen diverse inbraakmethoden. Zoek op 'inbraakpreventie politiebrabant'.
Doorpakken bij inbrekerswerktuigen
 
Niet alleen het plegen van een woninginbraak is strafbaar, maar ook het bezig zijn met voorbereidende handelingen. Dat bleek onlangs, toen twee bijna-inbrekers veroordeeld werden tot zes weken cel omdat ze 's nachts inbrekerswerktuigen bij zich hadden.
 
Arrestatie
Midden in de nacht zagen agenten een verdachte op de stoep voor een woning in Leimuiden. Hij had diverse inbrekersgereedschappen in zijn rugzak. Een tweede man liep op het erf en werd door agenten aangesproken bij een auto onder de carport met een schroevendraaier in zijn hand. Ook hij had geen aannemelijke verklaring waarom hij zich op het erf bevond. Hierop werden de mannen gearresteerd.
 
Gevangenisstraf
Tot voor kort kregen verdachten in dit soort situaties meestal een boete van 90 euro en werden de inbrekerswerktuigen in beslag genomen. Nu is er dus een strafrechtelijke veroordeling. De politie is daar blij mee, omdat we voortaan steviger kunnen doorpakken als verdachten zich 's nachts met inbrekerswerktuigen bij een woning of op een erf bevinden waar ze niets te zoeken hebben. Bovendien kunnen zij langer worden vastgezet om te kijken of zij te linken zijn aan bijvoorbeeld andere inbraken in de buurt of eerder aangetroffen DNA-sporen, schoensporen en dergelijke.
Vuurwerk afsteken: houd u aan de regels
 
Vuurwerk afsteken is mooi en spannend. Maar elk jaar gebeuren er ongelukken. Dus wees voorzichtig en houd u aan de regels.
 
Illegaal
Rond de vorige jaarwisseling raakten meer dan 800 mensen gewond. Bij veel ongevallen met vuurwerk is er sprake van verboden consumenten vuurwerk of zelfgemaakte projectielen. Meer informatie over de straffen vindt u hier. Wilt u weten of het vuurwerk dat u heeft uitgezocht illegaal is, doe dan de vuurwerktest.
 
Kopen en bestellen
Legaal vuurwerk met een maximum van 25 kilo mag door iedereen vanaf 16 jaar op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december worden gekocht bij de erkende vuurwerkhandelaren.
U mag legaal vuurwerk ook via internet bestellen, maar het mag nooit per pakket thuis worden afgeleverd! Het is namelijk erg gevaarlijk om vuurwerk in een auto te vervoeren.
 
Afsteken
Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op 31 december vanaf 10.00 uur tot
1 januari 02.00 uur. Let op: vuurwerk afsteken is verboden in de buurt van bijvoorbeeld een ziekenhuis, bejaardencentrum of dierenasiel.
 
Overlast melden
Overlast van (te vroeg) afgestoken vuurwerk kunt u via 0900-8844 melden. Jongeren die op straat betrapt worden met licht vuurwerk verwijzen we direct door naar bureau Halt. Op de site van HALT leest u meer. Gaat het om zwaar vuurwerk of is er schade, dan wordt proces-verbaal opgemaakt. Dat gebeurt ook als er kans op letsel is, zoals bij het gooien van vuurwerk naar mensen of dieren.
 
 
Schrikbarend geweld tegen politie privé
 
Korpschef Bouman van de Nationale Politie wil dat er een diepgaand onderzoek komt naar geweld tegen politiemensen in privétijd. Hij noemt de uitkomsten van een enquête van politievakbond ACP schokkend.
 
Gezin bedreigd
Dertig procent van de ondervraagden zegt in privétijd wel eens het slachtoffer te zijn geweest van werkgerelateerd geweld. De daders zijn geregeld mensen die in aanraking zijn gekomen met de politieman of politievrouw. 'Het kan niet zo zijn dat als gevolg van je werk je gezin wordt bedreigd', zegt Bouman. ACP-voorzitter Van de Kamp: 'Privé moet veilig zijn. Je moet thuis kunnen bijkomen van je werk.'
 
Zwaardere straffen
Bij geweld tegen een gezinslid van een politieagent, gaat het Openbaar Ministerie voortaan fors hogere strafeisen stellen. Het geweld moet wel gerelateerd zijn aan het werk van de politieagent.
Inhoudsopgave
 
» Voorkom ongewenst bezoek
 
» Doorpakken bij inbrekerswerktuig
 
» Vuurwerk afsteken
 
» Geweld tegen gezin politieagent
Links
 
   
» Politie.nl
» Kombijdepolitie.nl
» Twitter Politie Tilburg
» Twitter Politie Breda
» Twitter Politie Roosendaal
» Twitter Politie Zeeland  
» Contact      » Profiel Wijzigen      » Doorsturen      » Afmelden        » Aanmelden     
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: newsletter@newslettercollector.com
 

Geertruidenberg.nl

Categories: Police Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019