Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 17 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Voorlopig geen handhaving bij verkapt dienstverband
De Belastingdienst gaat tot zeker 1 oktober volgend jaar nog niet handhaven als een arbeidsrelatie moet worden beoordeeld als een verkapt dienstverband, waarbij de ZZP’er eigenlijk werknemer is. Dat laat minister Koolmees (Sociale Zaken) weten aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Duitse accountants protesteren tegen strenger toezicht
Tot € 20 miljoen aansprakelijk voor ernstige beroepsfouten en tot vijf jaar celstraf: de Duitse accountancybranche ziet de plannen om het toezicht op de sector strenger te maken als gevolg van de Wirecard-affaire niet zitten. Er is grote vrees voor een kaalslag in de controlemarkt en hoog oplopende kosten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Financieringsservice

Veel van jouw klanten hebben moeite met het vinden van een passende financiering voor hun bedrijf. Steeds vaker vragen zij jou om hen daarbij te helpen. En wij helpen jou om de beste financieringsoplossing voor je klant te vinden. We gaan niet op jouw stoel zitten, wij haken slechts aan daar waar jij ons nodig hebt: om te ontzorgen, te begeleiden, te ondersteunen of om je op te leiden.

Lees verder »
Hoge Raad: algemeen belang of winstoogmerk niet bepalend voor ondernemerschap
Bij het bepalen of een gemeente al dan niet als ondernemer opereert met het ter beschikking stellen van een sportaccommodatie, is niet van belang of er een publiek belang wordt gediend en of er winst wordt beoogd. Dat oordeelt de Hoge Raad in een zaak waarbij een gemeente BTW-teruggave is onthouden.
Lees verder »
Bonden en werkgevers vrezen massaontslagen door soberder NOW
De derde ronde van de NOW-regeling gaat maandag van start. Het UWV verwacht duizenden aanvragen per dag, maar bonden en werkgevers vrezen dat de versobering van de staatssteun gaat leiden tot massaontslagen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Audit manager bij DRV

Wil jij klanten écht leren kennen en het hele bedrijf en alle processen in werking zien? En wil jij als sparringpartner naast jouw klant staan? Kies dan voor onze unieke audit aanpak, flexibele uren en een goede sfeer in de auditpraktijk! Als audit manager ben jij een mentor voor jouw audit team en bepaal jij de werkzaamheden. Zie jij dat wel zitten? Bekijk jouw functie hier!

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Vraag tijdig voorschot aan NOW 3.0 eerste tijdvak
Sinds 16 november 2020 9.00 uur is het loket bij het UWV geopend voor de aanvraag van NOW 3.0-subsidie voor het eerste tijdvak (derde tranche:1…
Lees verder »
Vraag naar controllers veert weer op
Controllers waren eventjes uit de gratie op de arbeidsmarkt, maar zijn inmiddels weer gewild. De vraag was in oktober zelfs groter dan 12 maanden eerder, ziet recruiter Robert Walters.
Lees verder »
Dekkingsgraad ABP weer omlaag: korting steeds realistischer
Het grootste pensioenfonds ABP heeft ook in oktober de dekkingsgraad zien dalen. De kans dat er volgend jaar gekort moet worden op de pensioenen wordt daarmee groot.
Lees verder »
PE-special
‘Nascholing is een stuk leuker geworden’

De nieuwe PE-regeling is een grote stap vooruit, vindt accountantskantoor Deloitte. Als een van de Big Four schakelde dit kantoor al in 2019 om. ‘Het past beter bij het lerende karakter van de accountant.’

Lees verder »
Overnamegolf onder voedselbedrijven verwacht
Adviesbureau Vondel Finance verwacht dat onder de middelgrote Nederlandse voedingsbedrijven een golf van overnames en fusies op komst is. Een op de drie zal dit jaar verlies lijden.
Lees verder »
Transfers kosten Ajax NOW-steun
Ajax gaat de NOW 2-steun van afgelopen zomer (deels) terugstorten. De omzet van de voetbalclub daalde toch minder dan 20% doordat spelers voor miljoenen zijn verkocht.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
44% van de ICT-projecten mislukt. Zo zorg je dat jouw ICT-project wél slaagt

Het belang van ICT bij accountantskantoren neemt fors toe. Accountants- administratie- en belastingadvieskantoren, die aangesloten zijn bij de NOAB en Fiscount, investeren massaal in ICT.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Talloze mogelijkheden in alternatieve financieringen

Wat zijn de mogelijkheden wanneer je als ondernemer niet bij de bank terecht kunt voor een passende bedrijfs- of vastgoedfinanciering? Je leest het in onderstaand blog van Jack Zwarthoed en Kees Kiemel van Credion Heerhugowaard.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Termijn doelgroepverklaring LKV weer naar drie maanden
Gemeente Rotterdam wint audit-innovatieprijs
Overnamegolf onder voedselbedrijven verwacht
Gemiddelde pensioenleeftijd stijgt tot boven de 65
OPLEIDINGEN
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten
The Legal Company
3 december 2020
Medewerkers meenemen in het proces van automatisering
DizzyData
30 november 2020
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
3 december 2020
VACATURES
Payroll professional
CROP
Assitent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN