Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 16 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Voormalig directeur controlepraktijk Accon avm vertilt zich aan DGB: drie maanden doorhaling
Het weinig succesvolle en inmiddels afgesloten OOB-hoofdstuk van Accon avm krijgt nog een staartje voor een voormalige directeur van de controlepraktijk bij het accountantskantoor. De RA krijgt na een tuchtklacht van de AFM een flink standje van de tuchtrechter, vanwege fouten in de jaarrekeningcontrole bij het beursgenoteerde DGB. Dat levert hem drie maanden doorhaling in […]
Lees verder »
Bestuursrechter: ten onrechte geen maatwerk in TVL Q4 2020
Bij ondernemers die vanwege een onjuiste SBI-code buiten de boot vallen bij TVL Q4 staat het nadelige gevolg dat het voortbestaan van een onderneming mogelijk in gevaar komt niet meer in verhouding tot het uitvoeringsbelang van de RVO. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) geoordeeld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten?

Door onder andere recente rechtspraak en de bouwstenennotitie van het Minfin blijft de BOR actueel en voor de praktijk een belangrijk thema. Almer de Beer geeft je op 31 maart een compleet overzicht van actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor je dagelijkse praktijk.

Lees verder »
Crowe Foederer lamgelegd door cyberaanval
Crowe Foederer is getroffen door een digitale aanval. Cybercriminelen leggen het accountantskantoor al dagenlang plat door middel van gijzelsoftware. Dat meldt het Eindhovens Dagblad (ED) en is maandag bevestigd door het kantoor. De schade is nog onbekend, momenteel wordt er nog hard gewerkt om alle systemen weer in de lucht te krijgen.
Lees verder »
Dossier Auto van de zaak: praktische en verdiepende info
Salaris Vanmorgen is in 2022 gestart met inhoudelijke dossiers. Het tweede dossier betreft de auto van de zaak en is geschreven door Heleen Elbert.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Efficiënter samenwerken tussen de financiële- en salarisadministratie

Door wijzigingen in wet- en regelgeving nemen de raakvlakken tussen de financiële- en salarisadministratie toe. Kijk verder dan je eigen vakgebied en gooi het werk niet over de schutting (werkgrens) naar je collega. Casper Mons bespreekt op 29 maart de meest voorkomende onderwerpen in beide disciplines.

Lees verder »
Geen Europees akkoord over minimumtarief vennootschapsbelasting
De ministers van Financiën binnen de EU zijn het in Brussel niet eens geworden over een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting.
Lees verder »
Witwasonderzoek na FIU-meldingen over stortingen contant geld
De FIOD heeft maandag een 47-jarige man uit Rheden aangehouden op verdenking van witwassen, meldt de fiscale opsporingsdienst.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Fiscale mediation, wanneer dan?

Wat zijn de mogelijkheden van fiscale mediation? Over dit onderwerp hebben we bij Fiscount recent een slordige 500 accountants en belastingadviseurs bijgepraat. In de kern is het daarbij van belang om te weten voor welke soort kwesties fiscale mediation het beste kan worden ingezet.

Lees verder »
Tot nu toe ruim 15.000 aanvragen voor achtste periode NOW
De horeca- en cateringsector heeft het grootste aandeel in de toegekende aanvragen en het toegekende voorschot voor de achtste periode van de NOW, meldt UWV. Bijna 3500 horecawerkgevers ontvingen tot nu toe ruim 43 miljoen euro als voorschot. In totaal heeft UWV inmiddels zo’n 149 miljoen euro uitgekeerd aan deze werkgevers.
Lees verder »
Werkgevers vinden vaardigheden belangrijker dan werkervaring en diploma’s
Werkgevers vinden het vooral belangrijk dat sollicitanten beschikken over de juiste vaardigheden en vakkennis en hechten minder belang aan de aanwezigheid van relevante werkervaring of diploma’s en certificaten bij sollicitanten. Dit blijkt uit het UWV-werkgeversonderzoek.
Lees verder »
OPLEIDINGEN
Webinar Dagelijkse administratie en btw
NBA Opleidingen
23 maart 2022
Arbeidsrechtelijke en fiscale gevolgen van hybride werken
Fiscount
24 maart 2022
Cursus Samenwerken financiële- en salarisadministratie
Accountancy Vanmorgen
29 maart 2022
VACATURES
Assistent Accountant (24-40 uur) – Alkmaar/Heerhugowaard/Beverwijk
De Hooge Waerder
Alkmaar/Heerhugowaard/Beverwijk
Senior Assistant Accountant RA – Alkmaar, Amsterdam, Hoofddorp, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Heerlen
RSM
Alkmaar, Amsterdam, Hoofddorp, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Heerlen
(Zelfstandig) assistent-accountant
van de Kamp & van Gelder
Soest
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN