ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-05-2023
Voorrondes Europa: welke dagen moeten fans van PSV, Ajax en AZ alvast vrijhouden?

De Europese tickets in de Eredivisie zijn verdeeld. PSV gaat de voorrondes van de Champions League in. Ajax moet zich gaan plaatsen voor de Europa League en AZ mag zich wederom proberen te plaatsen voor de Conference League. Wanneer begint het komende seizoen weer voor de Nederlandse clubs?


lees verder
De absurde ontknopingen in de Duitse competities

Het kampioenschap evenals de degradanten waren in de Eredivisie al voor de laatste speeldag beslist. De focus lag dus dan ook vooral op de tweede, derde en vierde plek, maar ook deze bleven ongewijzigd. Hoe anders was de situatie dit weekend in de Duitse voetbalpiramide. Daarin werd dit weekend de ene na de andere sensatie opgevolgd door de volgende bizarre ontknoping. Een overzicht.

lees verder
Interview Vitesse-sterkhouder Melle Meulensteen: "Ik wil ooit terug naar Engeland"

Hij is de jongste telg van een ware voetbalfamilie. Vader René trainde clubs in zeven landen en fungeert nu als assistent-bondscoach van Australië, broer Joppe werkt als hoofdanalist in de Engelse League Two, zus Pien is als commentator te horen bij de BBC en Melle Meulensteen draagt sinds dit seizoen het shirt van Vitesse. Wij sloten aan bij een wandeling met Bruno, Meulensteens labrador van ruim een jaar. "Wij dachten dat Brabants gewoon Nederlands is."

lees verder
Pelly-Ruddock Mpanzu van Luton Town is de eerste speler die met dezelfde club van 'non-league' naar de Premier League klimt

Een sensatie op Wembley dit weekend. Luton Town FC is voor het eerst gepromoveerd naar de Premier League. De club was groot in de jaren '80, maar zakte daarna af tot de National Leagues van Engeland. Negen jaar geleden speelde Luton Town FC voor het laatst in de destijds zogenaamde Conference Premier, of zoals de Engelsen het liever noemen: non-league football.

lees verder
Interview FC Utrecht-speler Sander van de Streek: "Geloof is juist iets moois"

Sander van de Streek kiest op de middelbare school voor het profiel Zorg & Welzijn. Zijn examen haalde hij zonder onvoldoendes. Geschiedenis en de topografische kant van aardrijkskunde waren zijn favoriete vakken. Nu kijkt de 31-jarige aanvallende middenvelder van FC Utrecht graag naar Planet Earth met David Attenborough. "Het ijsgedeelte van pinguïns tot orka's en de trektocht van bijvoorbeeld gnoes vind ik de meeste interessante delen."

lees verder
11 keer op een rij: Hoe Bayern München dicht bij een Europees record is

Een nieuw seizoen, een nieuwe titel voor Bayern München. Op voorhand zou je denken dat de Bundesliga dit seizoen weer aardig voorspelbaar was. Toch was het dit seizoen spannender dan ooit. Pas toen de laatste minuten op de Duitse velden weg tikten, viel de beslissing. Borussia Dortmund heeft het verprutst en Bayern pakte haar elfde titel op rij. Een zeer unieke reeks, waarmee het bijna Europese voetbalgeschiedenis schrijft.

lees verder
Interview Ajax-back Devyne Rensch: "Elke week doe ik anderhalf uur aan yoga"

Geboren en getogen in Lelystad. Zoon van een oud-profvoetballer van Heracles en FC Twente. Rechtsback, gedebuteerd in het eerste elftal van Ajax op zijn zeventiende en in Oranje een jaar later. Deze informatie van Devyne Rensch is bekend. De nu twintigjarige verdediger herbergt nog veel meer verhalen. Aan de hand van 22 steekwoorden nemen we zijn loopbaan en leven door. "Ik ga mijn cursus Spaans weer oppakken."

lees verder
WIN: '101 dingen die je weten moet over Feyenoord' van Iwan van Duren

Clubliefde is een serieuze zaak bij Feyenoorders. Je kan wisselen van school, baan of partner, maar één ding is voor altijd – de liefde voor Feyenoord. Het boek, dat Iwan van Duren daarover schreef, is vandaag bij ELF Voetbal te winnen!

lees verder
VACATURE: Op zoek naar een stageplek op een voetbalredactie?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder