ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-09-2023
Vooruitblik: Waarom Celtic geen gemakkelijke tegenstander gaat worden voor Feyenoord

Dinsdag is het weer zo ver. Feyenoord mag zich voor het eerst in vijf jaar gaan mengen in het miljoenenbal. Lazio, Celtic en Atlético Madrid staan de Rotterdammers te wachten. ELF Voetbal zoomt alvast in op de eerste Europese tegenstander van Feyenoord: Celtic. 


lees verder
Samenvatting: FC Twente - Ajax (3-1)

Voor de derde keer op rij heeft Ajax niet weten te winnen in de Eredivisie. Op bezoek in Enschede was de ploeg van Maurice Steijn duidelijk de mindere partij in duel met FC Twente. Al vroeg kwamen de Amsterdammers op een 2-0 achterstand, wat de snelste 2-0 achterstand was voor Ajax in vijftien jaar tijd. Die achterstand kwam Ajax, ondanks een doelpunt van Brian Brobbey, niet meer te boven. FC Twente blijft maar winnen en deelt nu de eerste plaats met PSV.

lees verder
In beeld: Nederlanders scoren er dit weekend op los in het buitenland

Over de landsgrenzen kwamen dit weekeinde weer tientallen Nederlanders in actie. Vooral de aanvallers waren daarbij weer productief. ELF Voetbal zette de doelpunten van Nederlanders in de beste competities van Europa voor je op een rij.

lees verder
In cijfers: De rampzalige seizoenstart van Ajax

Voorlopig een twaalfde plek in de Eredivisie is de harde realiteit voor Ajax na vier wedstrijden. Het verlies tegen FC Twente betekent nog altijd slechts vijf punten voor de mannen van Maurice Steijn. Alleen tegen Heracles werd er op de allereerste speeldag gewonnen. De teleurstellende seizoensstart brengt een aantal historische cijfers voort. En dan wacht komende week ook nog eens Feyenoord.

lees verder
Nieuw: PANNA! Magazine Voetbal Vriendenboek

Je vrienden, klasgenoten en/of teamgenoten beter leren kennen? Nu het nieuwe schooljaar is begonnen en het voetbalseizoen weer is opgestart natuurlijk superhandig! PANNA! heeft de oplossing. Het PANNA! Magazine Voetbal Vriendenboek! Ingedeeld in twee gedeelten. Eentje voor je (voetbal)vrienden, eentje voor je eigen voetbalteam.

lees verder
Het rommelt weer bij Manchester United en Ten Hag is de gebeten hond

Striemende fluitconcerten galmden zaterdagmiddag door Old Trafford. Het publiek liet eerst haar ongenoegen merken over de wissels van Erik ten Hag en nadat het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jarred Gillett klonk, ging het publiek daar nog veel harder overheen. Manchester United verloor kansloos van Brighton & Hove Albion: 1-3. De weg naar een nieuwe kans op een Premier League-titel duurt eeuwig.

lees verder
PANNA! Champions League Doeboek! met alle 32 clubs en boordevol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

The Chaaaampioooonssss, da da da da! Dinsdag klinkt de bekende muziek weer die bij het grootste clubvoetbaltoernooi van de wereld hoort. De Champions League gaat weer van start. 32 clubs gaan strijden om de cup met de grote oren. In de nieuwe PANNA! is daar alles over te lezen. Deze keer een dik Doeboek. Met niet alleen informatie over alle deelnemers, maar ook strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. En nog veel meer!

lees verder
Deze Eredivisie-keepers maakten de meeste reddingen tot nu toe

Speelronde vijf van de Eredivisie staat alweer bijna voor de deur. Na de eerste wedstrijden hebben de clubs een idee waar hun ploeg staat, of het scoren lekker loopt en of de verdediging zijn werk doet. In dit artikel worden de vijf beste keepers op een rijtje gezet, op basis van aantal reddingen. 

lees verder
Bruno Varela: "Bij Ajax heb ik op het veld niet de ware Bruno laten zien"

Hij werd na Daniel da Cruz Carvalho de tweede Portugese speler in de clubhistorie van Ajax. Maar zo'n impact als Dani had Bruno Varela niet in Amsterdam. Zijn rol bleef beperkt tot die van stand-in van André Onana. Toch was de 28-jarige sluitpost een opvallende verschijning tussen januari 2019 en de zomer van 2020 en danste en feestte hij volop mee in de succesperiode met Erik ten Hag. "Bij Ajax heb ik op het veld niet de ware Bruno laten zien."

lees verder