Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 7 maart 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Voorwaardelijke celstraf voor advocaat die fiscus informatie onthield
De rechtbank in Amsterdam heeft een fiscaal advocaat en tevens belastingadviseur veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een taakstraf van 240 uur. De man weigerde de Belastingdienst in te lichten over de geldstromen van zijn bedrijven, die de fiscus nog € 4 miljoen schuldig zijn.
Lees verder »
Oppositie vraagt Ollongren om ingrijpen bij provincie Utrecht
De oppositie in de Provinciale Staten wil dat minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) een bewindvoerder aanstelt bij de provincie Utrecht. Daar speelt al enige tijd een crisis rond de aanleg van de Uithoflijn. Daardoor is er nog altijd geen jaarrekening over 2017 gepubliceerd. EY onderzoekt de kwestie, maar een conclusie is nog niet in zicht.
Lees verder »
Advertorial: Help als accountant uw klanten aan een betere cashflow

Als Payt Certified Partner implementeert en adviseert u klanten als eerste aanspreekpunt over beter betaald krijgen. Zelf profiteert u van geautomatiseerd debiteurenbeheer én een versnelde cashflow. Steef Visser (Visser & Visser) plukt van die acties nu al de vruchten en spreekt van ‘een grote efficiëntieslag’.

Advertorial: BTW-gids 2019

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2019 is bestemd voor zowel de ondernemer, de accountant, de belastingadviseur als de fiscalist. Nu met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

KENNISPARTNER
Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) komt steeds dichterbij

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. In deze blog sta ik stil bij enkele verstrekkende maatregelen uit dit nieuwe arbeidsrecht, waarvan sommige al in 2019 advieskansen bieden.

Lees verder »
Aandeelhouder kan borgstellingsverlies niet aftrekken
Een aandeelhouder die in die hoedanigheid borg staat voor een lening aan het betreffende bedrijf, kan het verlies dat hij lijdt als de kredietverstrekker hem aanspreekt op die borgstelling niet fiscaal aftrekken. Dat oordeelt de rechtbank in Haarlem.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Voor mkb-accountant: netwerk 40 financiers

Capsearch brengt in een platform voor mkb-financieringen vraag en aanbod samen. Het werkt simpel, snel en effectief. Met je klant selecteer je financiers. Je maakt één aanvraag die je naar meerdere financiers stuurt. Deze krijgen zo de juiste informatie, je klanten maken sneller kans op een betere financiering en jij hebt meer tijd voor advies.

Lees verder »
Nieuw algoritme spoort fiscale fraude op
Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben een algoritme ontwikkeld dat fiscale fraude kan opsporen. Aan de hand van douane- en btw-gegevens zijn zogeheten dataminingtechnieken toegepast. Daarmee kunnen tot 100 keer meer fraudegevallen worden ontdekt.
Lees verder »
Leaseauto innemen bij bezuiniging mag
Als een onderneming er financieel niet goed voorstaat, mogen als bezuinigingsmaatregel leaseauto’s worden ingenomen. Dat oordeelt de kantonrechter in Alkmaar in een recente zaak tussen Univé Regio + en een medewerker.
Lees verder »
PwC stoot KPMG van Britse troon
PwC heeft in het Verenigd Koninkrijk na zes jaar KPMG afgelost als accountantskantoor met het grootste aantal beursgenoteerde klanten, meldt het Britse Adviser Rankings.
Lees verder »
IAASB consulteert conceptrichtlijn EER Assurance
De International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) heeft conceptrichtlijnen inzake de eerste fase van het EER Assurance-project gepubliceerd voor consultatie. Belanghebbenden kunnen tot 21 juni reageren. Reacties kunnen ook aan de NBA worden gestuurd.
Lees verder »
Consument wantrouwt zelfrijdende auto’s
Hoewel Nederland volgens recente studies goed is voorbereid op de komst van zelfrijdende auto’s, staat er nog een grote drempel overeind. Nederlanders hebben (nog) geen vertrouwen in het voertuig, concludeert Deloitte uit onderzoek.
Lees verder »
Online verkoop groeit minder hard
De detailhandel heeft in het laatste kwartaal van 2018 online 16% meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat is de kleinste omzetgroei in de online verkoop sinds het derde kwartaal van 2016, meldt het CBS.
Lees verder »
Den Haag heeft meeste startende ondernemers
In 2018 zijn 15% meer mensen een bedrijf begonnen dan het jaar ervoor, meldt het ING Economisch Bureau. Sterke groeiers zijn de bouw en transport & logistiek. Den Haag is de plek met de meeste startende ondernemers.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Gevolgen PSD2 voor accountants en boekhouders

PSD2, de nieuwe Europese richtlijn voor financiële instellingen, trad op 19 februari 2019 in werking. Vanaf dat moment ging ook het PSD2-vergunningenloket voor bedrijven officieel open. Maar wat betekent dit voor jou als accountant of boekhouder?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Stapelen van financieringen

‘De tijd dat je als ondernemer op vrijdagmiddag een sigaar rookte met de plaatselijke bankdirecteur en dat dan op maandagochtend je bedrijfsfinanciering rond was, ligt ver achter ons!’ Aan het woord is Carlo van der Weg, directeur van Credion Associatie BV. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nederland maakt inhaalslag met aantal leidinggevende vrouwen
‘ING Rusland liet honderden miljoenen witwassen’
Nyenrode en PA ontwikkelen masterclass datagedreven audit
OPLEIDINGEN
Cursus BTW en sport (inclusief SPUK, BOSA, exploitatiemodellen)
Fiscaal Vanmorgen
20 maart 2019
Dagelijkse administratie en btw
NBA Opleidingen
28 maart 2019
Financials Jaarrekening Basic
Caseware
26 maart 2019
VACATURES
Commercieel Medewerker Binnendienst
Muis Software
Vacature Senior Associate
Q-Concepts
Maastricht
Junior-Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN