Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 28 februari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Voorwaardelijke celstraf voor verduistering boekhouder
Voormalig boekhouder Dirk P. uit Apeldoorn is door de rechtbank Gelderland veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 240 uur voor de verduistering van ruim 80.000 euro van zijn voormalige werkgever, een notariskantoor in Zutphen. Ook moet P. (63) het gestolen bedrag terugbetalen aan de notaris.
Lees meer
 
 
FIOD onderzoekt fraude pakketbezorgers
De FIOD heeft administratie en gegevensdragers in beslag genomen in een onderzoek naar belastingfraude door Rotterdamse pakketbezorgers. Dat gebeurde tijdens doorzoekingen in drie kantoorunits in Rotterdam en twee woningen van vermoedelijke leidinggevenden in Maassluis en Vlaardingen.
Lees meer
 
Alsjeblieft, hierbij jouw uitnodiging voor MUIS Robotic on Tour Advertorial

Robotic Accounting. Een term die niet meer weg te denken is. Is dit bij jouw kantoor ook een hot topic? Of eigenlijk nog niet, maar wil je nu echt de eerste stap zetten? Tijdens MUIS Robotic on Tour vertellen wij jou hoe Robotic Accounting in de praktijk werkt en laten wij je alle nieuwe features zien van accountancysoftware. Binnenkort zijn we bij JOU in de buurt en JIJ bent uitgenodigd. Reserveer hier je stoel.

 
OM en FIOD stellen voorwaarden voor schikking met ING
De Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten eisen van ING dat de bank inzage geeft in de integriteitsrisico’s van de bank. Behalve de voor Nederland ongekende monitoring zal ook de betaling van een miljoenenboete onderdeel zijn van een schikking, vertellen bronnen die bekend zijn met het proces aan het FD.
Lees meer
 
 
Europese regelgeving cryptovaluta overwogen
Europa moet openstaan voor cryptovaluta, zoals de bitcoin. Maar dan moeten consument en belegger wel beter tegen de risico’s van het virtuele geldsysteem worden beschermd. EU-commissaris Valdis Dombrovskis (financiële stabiliteit) sluit dan ook niet uit dat er Europese wetgeving komt.
Lees meer
 
PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging met online toetsten Advertorial

– 4 x per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier
Bekijk hier alle mogelijkheden ==>

 
Fiscale vlucht Nederlandse multinationals uit België
Nederlandse multinationals als DSM, Wolters Kluwer en ASML hebben de afgelopen jaren hun financiële centra in België weggehaald, blijkt uit onderzoek van het FD. Door de lage rentestanden is bij de zuiderburen namelijk weinig tot geen fiscaal voordeel meer te behalen. De centra zijn verplaatst naar Nederland, Zwitserland en Ierland.
Lees meer
 
Wat betekent blockchain voor de accountancy? Contentpartner
Blockchain. Het is hét gespreksonderwerp op social media en in allerlei andere media. Een zoekopdracht op Google levert momenteel bijna 63 miljoen resultaten op. Blockchain voorkomt ruis, misverstanden, fraude en zorgt over de hele keten voor transparantie. Klinkt als een prachtige ontwikkeling, maar wat betekent dit nu in de praktijk voor accountants en ondernemers? Moet […]
 
‘6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk’ Advertorial

Het managen van veranderingen in uw accountancypraktijk is een kunst. Veranderen betekent vaak gedoe en dan vooral gedoe met mensen. Immers, mensen hebben een natuurlijke aversie tegen verandering. Waar moet u op letten als u veranderingen gaat doorvoeren? Hoe krijgt u mensen mee?
In deze whitepaper geven we zes adviezen om veranderingen effectief te managen.

Wilt u meer weten? Download dan de gratis whitepaper ‘6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk’.

 
Lokale belastingopbrengsten stijgen in 2018
Gemeenten verwachten dit jaar 9,7 miljard euro aan gemeentelijke heffingen te innen. Dit is 2,5 procent meer dan in 2017. De ozb levert alle 380 gemeenten dit jaar naar verwachting 4,0 miljard euro op. Dat meldt het CBS op basis van de gemeentelijke begrotingen voor 2018. De ozb, de rioolheffing en de reinigingsrechten en afvalstoffenheffing […]
Lees meer
 
 
Dekker schrapt notariskosten
Mensen die in algehele gemeenschap van goederen willen trouwen hoeven straks niet meer naar de notaris voor huwelijkse voorwaarden. Zij kunnen voortaan volstaan met een verklaring bij de ambtenaar van de burgerlijke stand.
Lees meer
 
 
Belastingdienst verduidelijkt gevolgen tariefswijziging innovatiebox
De Belastingdienst wijst op de gevolgen van de tariefswijziging van de innovatiebox van 5 naar 7 procent per 1 januari 2018. Als het boekjaar van een onderneming gelijk is aan het kalenderjaar 2018 geldt het effectieve tarief van 7 procent over de voordelen behaald met innovatieve activiteiten.
Lees meer
 
 
Bijna twee derde ondernemers is ZZP’er
Acht procent van de ZZP’ers heeft in de afgelopen drie jaar personeel aangenomen en bijna een kwart (24%) van de ZZP’ers zegt geen personeel aan te nemen vanwege de financiële risico’s. Dat blijkt uit onderzoek in het KvK Ondernemerspanel. Bijna twee derde (64%) van alle 1.818.672 bedrijven in Nederland is nu ZZP’er. Dit staat in […]
Lees meer
 
 
Bankkosten consumenten flink omhoog
Veel consumenten betalen dit jaar meer voor betaaldiensten van hun bank, ziet de Consumentenbond. ING spant de kroon met een kostenstijging van 7 tot 10% voor de betaalpakketten. Ook klanten van de Rabobank zijn vanaf 1 april flink duurder uit.
Lees meer
 
Zo bereik je niks Contentpartner
Wil je wat bereiken dan zul je doelen moeten stellen. Dat geldt voor alles in het leven. Op het moment van schrijven van deze blog zijn de olympische spelen nog in volle gang. De eerste gouden plakken zijn al verdeeld. De winnaars hebben één ding gemeen. Ze hebben jaren toegewerkt naar dit einddoel en plukken […]
 
Implementatie van de AVG bij accountantskantoren.. hoe dan? Opleiding
Wat verandert er als op 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treedt? Vanaf die datum moet iedere organisatie voldoen aan de strenge privacywetgeving die dan in de hele Europese Unie geldt. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) komt dan te vervallen. De AVG heeft ook veel impact op hoe een accountantskantoor persoonsgegevens […]
 
(Junior) Manager Vaktechniek & Compliance Desk Vacature
In het kort Wie: Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in de accountancy praktijk en bezit (bijna) de RA titel met aantoonbaar (ruime) ervaring in de controlepraktijk. Wat: Vaktechnisch adviseren van collega’s en projecten leiden. Waarom: Ruimte voor vaktechnische ontwikkeling én persoonlijke groei. Waar: Randstad, je zult werken op alle vestigingen van Grant Thornton. De […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn