Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Vos Logistics: ‘Veel transporteurs krijgen het moeilijk komende jaren’
 
Schaalvergroting is essentieel voor Vos Logistics de komende jaren. Daarom nam het bedrijf kortgeleden Gehlen Schols over en daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Nieuwsblad Transport sprak met algemeen directeur Frank Verhoeven (links) en financieel directeur Ben Vos. ‘We denken dat veel transporteurs het moeilijk krijgen om rendabel te blijven.’
 
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
Laagwater bezorgt binnenvaart ‘spectaculaire’ tariefstijging
 
Dankzij de extreem lage waterstand op de grote rivieren in de afgelopen maanden boekte de binnenvaartsector in het derde kwartaal een uitzonderlijke omzetstijging van 18% ten opzichte van het tweede kwartaal.
 
 
 
#
 
Schavemaker Logistics neemt Duitse transporteur Jäger over
 
Schavemaker Logistics heeft begin deze maand alle aandelen van het Duitse Jäger Transport GmbH overgenomen. Jäger is gevestigd in Bochum en is gespecialiseerd in vervoer van staal en deelzendingen.
 
 
 
#
 
Zeebrugge Europese importhaven voor Tesla
 
De Amerikaanse autofabrikant Tesla kiest voor Zeebrugge als belangrijke importhaven voor de Europese markt.
 
 
 
#
 
Oud-directeur Jack den Hartogh van Den Hartogh Logistics overleden
 
Oud-directeur en aandeelhouder Jack den Hartogh van Den Hartogh Logistics is 9 december op 69 jarige leeftijd overleden. Dat heeft de logistiek dienstverlener dinsdag bekendgemaakt.
 
 
 
#
 
Amerongen Kamphuis overgenomen door Sitra
 
Het Nederlandse transportbedrijf Amerongen Kamphuis komt in Belgische handen. De nieuwe eigenaar is de West-Vlaamse vervoerder Sitra. De deal is afgelopen week afgerond voor een onbekend bedrag.
 
 
 
#
 
Chauffeur vast voor schieten op ‘gele hesjes’
 
Een 60-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur is in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt, omdat hij bij de Franse stad Béziers met losse flodders had geschoten op betogers in gele hesjes.
 
 
 
#
 
Rijkswaterstaat: ‘Waterstand grote rivieren weer normaal’
 
Met de stijging van de Rijnafvoer zijn de beperkingen voor de scheepvaart door het lage water voorbij. De vaardiepte is in orde en belemmeringen bij diverse sluizen zijn opgeheven. Dat meldt Rijkswaterstaat.
 
 
 
#
 
West-Brabant, mekka voor drugssmokkel per container
 
Raamsdonksveer, Oosterhout, Zevenbergen, Breda, Oudenbosch, Roosendaal en Ossendrecht. Deze plaatsen liggen een steenworp van elkaar vandaan en hebben één ding gemeen. In 2017 of 2018 werd er drugs gevonden in een container of vrachtwagen.
 
 
 
#
 
Kabinet komt met taks op vrachtvluchten
 
Het kabinet voert naast een vliegtaks van 7 euro per ticket een aparte belasting in op vrachtvluchten vanaf 2021.
 
 
 
#
 
Plan van aanpak voor digitalisering goederenvervoer
 
Het ministerie van Infrastructuur wil drie knelpunten aanpakken die volledige digitalisering van de informatie rond goederenvervoer belemmeren. Dat zijn gefragmenteerde wetgeving, een ongelijk speelveld en gebrekkige interoperabiliteit.
 
 
 
#
 
MSC: ‘Rotterdam profiteert van handelsoorlog VS-China’
 
De tarievenoorlog tussen de VS en China biedt kansen voor de Rotterdamse haven. Dat stelt Theo van Ravesteyn, Managing Director van MSC Nederland. ‘We zien nu al effecten van het Trump-mantra ‘America First’.’
 
 
 
#
 
De Wit Transport koopt Gebr. de Mooij en Van der Luyt
 
De Wit Transport gaat twee wegvervoerders overnemen. Het gaat om Gebr. de Mooij uit Rijnsburg en Van der Luyt Transport uit Oegstgeest. De betrokken bedrijven zijn alle drie actief in onder meer het vervoer van sierteelt, groente en fruit.
 
 
 
#
 
‘Voortbestaan Van Wanrooy Transport bedreigd bij geplande sluiting loods’
 
De gemeente Oosterhout wil een loods in de Brabantse stad sluiten. De loods wordt gebruikt door transportbedrijf Van Wanrooy. Die vreest voor zijn voortbestaan als de gemeente haar plannen doorzet.
 
 
 
#
 
Zweedse terminal in Rotterdam breidt flink uit
 
Al ruim een halve eeuw beschikt de haven van Rotterdam over een ‘Zweedse terminal’. Het vertrek van de ECT Home uit de Eemhaven stelde SCA in staat uit te breiden en zich voor nog eens dertig jaar aan Rotterdam te committeren.
 
 
 
#
 
Rijdende ladingdieven duiken opnieuw de kop op in Nederland
 
Politie en TLN waarschuwen voor ladingdieven die al rijdend vrachtwagens leegroven. In december zijn meldingen binnengekomen van drie incidenten. In alle gevallen betrof het vrachtwagens die vanuit Tilburg zijn vertrokken.
 
 
 
#
 
Dordtenaar Wick Bornet (ZHD) Havenman van het Jaar
 
Oud-directeur Wick Bornet van ZHD Stevedores in Dordrecht is gekozen tot Havenman van het Jaar 2018 door de Rotterdamse stichting, die die onderscheiding jaarlijks uitreikt.
 
 
 
#
 
Kredietbeoordelaar Moody’s verlaagt status Maersk
 
De kredietwaardigheid van Maersk is verlaagd door de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s. Het bedrijf is nu slechts een stap verwijderd van de ‘junk’-status.
 
 
 
#
 
Eigenaar trekt stekker uit Hansa Heavy Lift
 
Het Amerikaanse investeringsfonds Oaktree trekt de stekker uit Hansa Heavy Lift. De Duitse zware-ladingspecialist heeft al geruime tijd te kampen met tegenvallende resultaten en de Amerikaanse eigenaar had blijkbaar geen vertrouwen meer dat het nog goed zou komen.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam