Er zijn natuurlijk altijd de eenvoudigere klussen
Installatie Journaal
Online versie
Vraag installateurs over pv-installaties met eos: En als ik zulke systemen niet wil installeren?
Steeds meer VvE’s en woningcorporaties laten op hun panden een pv-systeem in combinatie met een energieopslagsysteem (eos) installeren. Een handvol installateurs installeert deze systemen al, maar bij de meerderheid van installerend Nederland leven er behoorlijk wat vragen.
Lees verder >
Energie-efficiënte thuisbatterij
In Veenendaal woont gebouwverduurzamer Joost Straat in een eigen ontworpen energiepositieve woning. Sinds 14 juli is de energie-installatie uitgebreid met een thuisbatterij.
Lees verder >
De inspectiefrequentie bepalen met tabel 3 in NTA 8220
De frequentie waarmee een elektrische installatie moet worden geïnspecteerd kan op verschillende manieren worden bepaald. In dit artikel gaat het over het bepalen van de inspectiefrequentie met behulp van tabel 3 in de NTA 8220.
Lees verder >
Wat zijn de beste infraroodpanelen?
Het aanbod van infraroodpanelen varieert behoorlijk, zowel qua prijs als kwaliteit. Waar moet je op letten als je infraroodpanelen aanschaft? En hoe scheid je het kaf van het koren?
Lees verder >
EX-aanduiding op kabel: wat is de waarde?
De installatienorm voor explosieveilige installaties stelt eisen aan de soorten kabels die gebruikt worden in combinatie met de wartels. Er zijn leveranciers die een EX-aanduiding op een kabel vermelden. Wat is nu de waarde van zo’n aanduiding?
Lees verder >
Meer artikelen
Sponsored content
Frans kantoorpand gemoderniseerd met automatische verlichting en clouddienst
Energie besparen, maar toch een gegarandeerd hoog verlichtingsniveau. Dat was de doelstelling bij de renovatie van een kantoorpand in Molsheim, Frankrijk. .
Lees verder >
Blog
NEN 1010:2020 & veilige installaties
Onlangs is de nieuwe uitgave van NEN 1010 gepubliceerd. In deze uitgave, NEN 1010:2020, is een aantal bepalingen verwijderd dan wel aangepast. 
Lees verder >
Overzichtsartikel
Thuisaccu’s: vragen en antwoorden
De thuisaccu kan een interessante markt worden voor installateurs. Zeker wanneer na 2023 de salderingsregeling wordt afgebouwd.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright