Kennisbanken E-installatie
Online versie
Vraag installateurs over pv-installaties met eos: Hoe communiceer ik met de klant?
Steeds meer VvE’s en woningcorporaties laten op hun panden een pv-systeem in combinatie met een energieopslagsysteem (eos) installeren. Een handvol installateurs installeert deze systemen al, maar bij de meerderheid van installerend Nederland leven er behoorlijk wat vragen.
Lees verder >
‘Communicatie tussen slimme systemen niet zo eenvoudig’
Steeds meer systemen worden intelligenter en er wordt vaak en veel geroepen dat systemen onderling met elkaar kunnen communiceren. In welke mate klopt dit? In dit artikel vertelt Stephan van der Tholen, productspecialist in koelen, verwarmen en ventileren bij Alklima, meer hierover.
Lees verder >
‘In onze keten is ongelofelijk veel verspilling’
Veertig procent van het afval in Nederland is afkomstig uit de bouwsector. Meer materiaal inzamelen en recyclen is daarom belangrijk. Wat is de aanpak van Technische Unie?
Lees verder >
Waarom alternatieven voor SF6 en andere broeikasgassen belangrijk zijn voor CO2-reductie
Het wordt noodzakelijk een breder scala aan emissies aan te pakken.
Lees verder >
Elektrische boiler in middenspanningsnet helpt knelpunten voorkomen
Alliander plaatste een challenge op Starthubs. De netbeheerder daagde ondernemers, uitvinders en vernieuwers uit om oplossingen te bedenken om de elektriciteitsvraag tijdens zonuren te verhogen. Recoy kwam als winnaar uit de bus, met het idee om elektrische boilers in te zetten.
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Hoe e-installateurs een essentiële dienst aanbieden met noodstroomvoorziening
Stel je voor: je hebt een kleine eigen zaak zoals een bakkerij of kledingwinkel. Het is vroeg op de zaterdagochtend en je komt binnen: geen stroom. 
Lees verder >
Blog
Is het energienet klaar voor de elektrische revolutie?
Hoewel de autoverkoop in 2020 door de coronacrisis met bijna 25% daalde, verdubbelde het aantal elektrische voertuigen (EV's) in Nederland. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Alles in 1
De online Kennisbank Installatie Journaal biedt u alle informatie over NEN 1010, Power Qualtity, Verdeelsystemen, Atex, NEN 3140, Duurzame Energie en Machineveiligheid op 1 plek! Als u het antwoord niet vindt, dan legt u de vraag gewoon gratis voor aan onze experts.
Probeer nu 2 weken gratis > 
Whitepaper
Keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
Topjobs
Projectmanager installatietechniek
HOMIJ
Junior Service Monteur
Centrica Business Solutions
Service Monteur
Centrica Business Solutions
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright