Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 5 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Vraag naar (assistent) accountants sterk toegenomen
Voor het tweede kwartaal op rij is het aantal finance vacatures met 9% gegroeid. De vraag naar accountants en assistent accountants is het sterkst toegenomen.
Lees meer
 
 
Definitieve berekeningen toeslagen 2015 digitaal beschikbaar
Bijna 6 miljoen huishoudens ontvangen deze week hun definitieve berekening voor de toeslagen 2015.
Lees meer
 
6 oktober: Integriteitsdag leiding&verleiding Advertorial

Een cultuuromslag is nodig! Maar waar begint u als vrijwel iedereen zichzelf integer vindt? Jeroen Smit gaat in gesprek met bekende en inspirerende sprekers: leren van de afgelopen jaren: morele dilemma’s en valkuilen, werk aan uw eigen integriteit én krijg inspiratie en inzichten om integriteit de cultuur te maken binnen uw organisatie. Profiteer als abonnee op de nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen tot 15 juli van de aantrekkelijke vroegboekkorting!

Lees meer ==>

 
RJ-Uiting 2016-10: ‘Richtlijn 610 Pensioenfondsen – Bestuursverslag’ gepubliceerd
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft Uiting  2016-10: ‘Richtlijn 610 Pensioenfondsen – Bestuursverslag’ gepubliceerd. Deze Uiting wijzigt alinea 503 en 504 van de huidige Richtlijn 610 Pensioenfondsen (aangepast 2015).
Lees meer
 
 
Jeroen van der Sanden nieuwe partner HLB Van Daal & Partners
Jeroen van der Sanden AA RB is op 1 juli 2016 benoemd tot partner van accountants- en belastingadviesorganisatie HLB Van Daal & Partners in Dongen. Met een derde partner onderstreept HLB Van Daal & Partners de ambitie om in de regio Dongen en West-Brabant verder te groeien en de dienstverlening uit te bouwen.
Lees meer
 
AV2: 10 maatregelen tegen datalekken Advertorial

Datalekken bij accountantskantoren; slechts een van de boeiende onderwerpen in Accountancy Vanmorgen, afl. 2. Enkele andere artikelen:
– XBRL heeft onvoldoende gebracht
– Accountantskantoor straks een IT-bedrijf met verstand van audit?
– Pensioen in eigen beheer: de stand van zaken!

Geïnteresseerd? Neem hier een abonnement op Accountancy Vanmorgen voor € 49,50 per jaar.

 
Kabinet wil geen aparte rechtsvorm voor sociale ondernemingen
Het kabinet deelt de conclusie van de SER dat het niet wenselijk is om een aparte rechtsvorm voor sociale ondernemingen in het leven te roepen.
Lees meer
 
 
Coziek: Verantwoording zorg vergt goede externe en interne controle
Het bestuur van zorgorganisaties moet werken aan goede interne risicobeheersings- en controlesystemen. De controle van de jaarrekening door de externe accountant is belangrijk voor de maatschappelijke  verantwoording en als input voor het interne toezicht.
Lees meer
 
 
LIO en IIA presenteren Internal Audit Ambition Model
De rol van internal audit wordt steeds relevanter. De kwaliteitseisen vanuit de beroepsverenigingen en de verwachtingen van stakeholders nemen steeds verder toe. Met de publicatie van het Internal Audit Ambition Model wordt invulling gegeven aan de wens vanuit de beroepsgroep van internal auditors.
Lees meer
 
 
OM onderzoekt belastingfraude door Baker Tilly Berk
Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar dubieuze belastingconstructies die Baker Tilly Berk heeft opgezet, waarbij in zeker een geval sprake was van belastingontduiking.
Lees meer
 
Kim Spinder: Slimmer online samenwerken, stoppen met mailen Contentpartner
Op het einde van de dag heb je weer het gevoel dat je niet hebt gedaan wat je je had voorgenomen. Omdat die inbox maar blijft vollopen met e-mail, die je constant afleidt van je werk. En ’s avonds thuis werk je de achterstallige mail dan maar weg. Moeten we er niet gewoon eens mee […]
 
Vto Accountancy Oktober Opleiding
Het overleg is bedoeld voor accountants die werkzaam zijn in de MKB-praktijk (samenstel- en controlepraktijk) en periodiek willen overleggen met collega’s onder leiding van ervaren accountants van Full•Finance.  Kenmerken van het overleg: kleine groepsomvang van maximaal 12 deelnemers; interactiviteit bevorderen tussen de deelnemers; inbreng van eigen casussen en vragen mogelijk; ervaren accountants van Full•Finance als […]
 
Belastingadviseur – diverse BDO vestigingen in Nederland Vacature
Een belastingadviseur bij BDO is niet zo maar een belastingadviseur. Met je brede fiscale kennis en allround ervaring weet je jouw klanten adequaat te adviseren op elk fiscaal terrein. Je kent niet alleen de fiscale problemen van de DGA maar ook zijn doelstellingen, zowel zakelijk als privé; een fiscaal advies is immers geen louter technische […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn