Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Ten Boer
 
 
1 april 2021
 
 
Vragenuurtje over versterking in Ten Boer
 
Vragenuurtje over versterking in Ten Boer
 
Op 8 april om 19.00 uur is er, speciaal voor de inwoners van Ten Boer, een informatieavond over versterking. Je kan deze online bijeenkomst van de gemeente Groningen en NCG bijwonen. Het online vragenuurtje is bedoeld voor alle inwoners.
 
Wat gebeurt er tijdens het vragenuurtje?
 
•Er zijn nieuwe afspraken gemaakt tussen de regio en de rijksoverheid over de versterking: Wat betekenen deze afspraken voor jou? 
•Vervolgens krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen.

Je kan hierbij aanwezig zijn op 8 april om 19.00 uur via deze link.
 
 
 
 
 
Groningen daagt Leeuwarden uit voor het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen
 
Groningen daagt Leeuwarden uit voor het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen
 
Op dinsdag 30 maart ging de tweede editie van het NK Tegelwippen van start. De gemeente Groningen doet dit jaar voor het eerst mee en gaat de strijd aan met de gemeente Leeuwarden. Het doel: zoveel mogelijk (tuin)tegels uit de grond ‘wippen’ en verruilen voor groen.

Wethouder Groen en Klimaatadaptatie Glimina Chakor gaat voorop in de strijd en daagde de gemeente Leeuwarden hoogstpersoonlijk uit met een video. “Ik vind het een mooie actie die we goed kunnen gebruiken in Groningen. Want ondanks dat ‘groen’ onze kleur is, kan onze gemeente nog een stuk groener en koeler. Bij veel Groningers is dat besef de afgelopen hete zomers gegroeid en ik heb dan ook het volste vertrouwen dat we Leeuwarden gaan verslaan!” Lees verder in het nieuwsbericht
 
 
 
 
 
Tien jaar brugfunctionaris in gemeente Groningen
 
Tien jaar brugfunctionaris in gemeente Groningen
 
In de gemeente Groningen bestaat de zogeheten ‘brugfunctionaris’ tien jaar. Een brugfunctionaris wordt ingezet op scholen waar een hoog percentage kinderen opgroeit in achterstandsituaties. Op zestien scholen (basis en voortgezet) in de gemeente Groningen is een brugfunctionaris aanwezig.

Zij bieden hulp en ondersteuning aan gezinnen. Bijvoorbeeld met informatie over regelingen en vergoedingen en andere extra’s (als sporten en muziekles) voor kinderen. Ook bieden ze een luisterend oor. De gemeente heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de inzet van de brugfunctionaris. De belangrijkste conclusie is dat deze functionaris een onmisbare rol speelt op de scholen en ervoor zorgt dat de kansengelijkheid bevorderd wordt. Lees verder in het nieuwsbericht
 
 
 
 
 
WIJS helpt bij belastingaangifte
 
WIJS helpt bij belastingaangifte
 
Vanaf 1 maart moeten we weer belastingaangifte doen. Kun je hier ook wel wat hulp bij gebruiken? Wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten helpen de studenten van Wijk Inzet Jongeren en Studenten (WIJS) je graag. Een afspraak maken kan nu al.

De belastingspreekuren zijn elke donderdag in Forum Groningen aan de Nieuwe Markt 1 en in de Ruimte, Winkelcentrum Paddepoel. Maak hiervoor nu alvast een afspraak. Bijvoorbeeld met de telefoon, 06 15 09 09 87 of via de mail

Foto is van vóór corona
 
 
 
 
 
Hoe ziet de gemeente er over 15 jaar uit?
 
Hoe ziet de gemeente er over 15 jaar uit?
 
Hoe ziet de gemeente er over 15 jaar uit? Voor het antwoord daarop is de gemeente Groningen haar Omgevingsvisie aan het updaten. In een online talkshow op donderdag 8 april, van 19:30 tot 21:30 uur, gaan deskundigen en collegeleden daarover met elkaar in gesprek. Ze praten dan over onder andere de toegang tot de stad, klimaatadaptatie en onderwijs & arbeidsmarkt. Meer weten? Lees verder op onze website
 
 
 
 
 
Deel zuidelijke ringweg dit weekend dicht richting Hoogezand
 
Deel zuidelijke ringweg dit weekend dicht richting Hoogezand
 
De zuidelijke ringweg is vanaf vrijdagavond 2 april 22:00 uur tot maandagochtend 6 april 06:00 uur afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne voor verkeer richting Hoogezand. Het verkeer wordt omgeleid via de Europaweg.

De zuidelijke ringweg is op dit deel al een aantal weekenden eerder afgesloten geweest. Combinatie Herepoort is bezig de rijbanen van de ringweg te verleggen. Door de rijbanen te verleggen ontstaat ruimte voor de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg. Lees meer op de website van Groningen Bereikbaar.
 
 
 
 
 
Finale Groningen OPEN 2021
 
Finale Groningen OPEN 2021
 
Op woensdag 7 april is de finale van Groningen OPEN 2021. In de tweede editie van Groningen OPEN hebben zes gevestigde bedrijven uit Noord-Nederland uitdagingen geformuleerd voor startups met innovatieve oplossingen. In totaal heeft Groningen OPEN meer dan veertig aanmeldingen ontvangen van startups.

Tijdens het live evenement worden de finalisten uitgenodigd om hun idee toe te lichten en maken de bedrijven een keuze. Het live evenement wordt gepresenteerd door presentatrice Suzan de Grijs en geopend door burgemeester Koen Schuiling. Wil je hier digitaal bij zijn? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op deze pagina en ontvang van tevoren de link naar de livestream.

Op de foto: Rob Bonting van Nijestee
 
 
 
 
 
Boominspectie is essentieel voor veiligheid en lang leven
 
Boominspectie is essentieel voor veiligheid en lang leven
 
Iedere boom in de gemeente Groningen heeft een eigen nummer en een eigen beheerplan. Boominspecteurs kijken regelmatig of de boom gezond is en als dit niet het geval is, welke stappen er nodig zijn voor herstel en behoud. “Het doel is altijd de boom zo lang mogelijk te laten staan.”

“We beginnen met een visuele inspectie”, zegt Henk Jan Hofman, één van de drie gemeentelijke boomspecialisten. Hij inspecteert met zijn collega’s alle bomen ten minste één keer in de vier jaar. Lees verder in het nieuwsbericht
 
 
 
 
 
Groen-webinar van het Energieloket
 
Groen-webinar van het Energieloket
 
Op donderdag 8 april, vanaf 19:00 uur, is er een groen-webinar van het Energieloket. In deze webinar leer je alles over vergroenen rondom je huis. Denk daarbij aan een sedumdak, gevel- of boomtuin en het vergroenen van je tuin: tegel eruit en bloemen of planten erin. Groen is mooi en nuttig; een groene(re) omgeving helpt tegen hittestress, zorgt voor een betere afwatering en is goed voor flora en fauna.

Natuurlijk komen de subsidiemogelijkheden aan bod. Ook krijg je tips wat handige planten zijn als je eigenlijk niet van tuinieren houdt, maar er best een paar tegels uit wilt halen. Aanmelden? Ga naar de website van het Energieloket
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief Ten Boer is gericht op inwoners van Garmerwolde, Lellens, Sint Annen, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Winneweer, Wittewierum en Woltersum.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met iWink Mailer   |   Doorsturen   |   Printen