Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 21 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Vrijgesproken ‘fraudeur’ wijst naar listige boekhouder
Een drankengroothandel uit Oldenzaal werd voor tonnen opgelicht door een beveiligingsbedrijf. De eigenaar daarvan moest achttien maanden de cel in en de schade vergoeden. Maar Benjo Kocks bleek onschuldig. Hij vermoedt dat hij slachtoffer is geworden van zijn listige boekhouder.
Lees verder »
Hoge Raad: ook bij massaal bezwaar individuele uitspraak mogelijk
Soms zijn rechtsvragen aangewezen voor massaal bezwaar. Er is dan geen individueel beroep mogelijk. Maar zelfs bij massaal bezwaar moet de rechter soms individueel uitspraak doen. De Hoge Raad geeft daarvoor richtsnoeren in een arrest over privégebruik van de ‘auto van de zaak’ voor de omzetbelasting.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Word een expert in Excel: data analyseren en draaitabellen

Een klant heeft steeds meer data waar jij als accountant veel mee kunt doen. Hoe haal je informatie uit onoverzichtelijke exportbestanden en hoe maak je deze data geschikt voor verwerking in Excel? Saskia Jacobsen laat op 12 september zien hoe je met hulpmiddelen zoals filteren/sorteren en draaitabellen allerlei berekeningen en overzichten kunt maken.

Lees verder »
Amerikaanse BDO wil aandelen verkopen aan medewerkers
De meer dan 10.000 Amerikaanse werknemers van BDO kunnen aandelen kopen in hun bedrijf. Het is een primeur in de top van de Amerikaanse accountancysector. BDO is daar in omzet het zesde kantoor.
Lees verder »
ICT en Kengetallen 2023 | ChatGPT-4: slimme copiloot of sluwe concurrent?
Als accountant kan je niet meer om digitalisering heen. Toch deed de komst van ChatGPT-4 dit jaar flink wat stof opwaaien en uit onderzoek blijkt zelfs dat sommige banen erdoor kunnen verdwijnen. Moeten accountants vrezen voor hun job of kan kunstmatige intelligentie hen ook van dienst zijn?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en btw?

Wanneer is een subsidie belast met btw en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het btw-compensatiefonds? Wat is een prijssubsidie? Hoe krijg je een belastingvoordeel door een subsidie in de btw heffing te betrekken? Joep Swinkels geeft je op 13 september antwoord op o.a. deze vragen en praat je helemaal bij.

Lees verder »
Feuilleton | Het onderzoek (11): Niets gebeurd, ons geheim
Dat Nieuwjaarsfeest, Marga keek er naar uit. Samen met collega’s het jaar 2020 inluiden. Nog even in een ontspannen sfeer met elkaar praten en dansen. Daarna met zijn allen er tegenaan. Productie draaien, jaarrekeningen samenstellen, aangiftes verzorgen. Marga geniet van het busy season. De adrenaline stroomt dan door haar lijf. Een uurtje langer doorwerken? Geen […]
Lees verder »
Ook over game coins moet btw worden betaald
We kenden al chartaal geld, giraal geld en cryptogeld. Maar wat te denken van ‘geld’ dat in computergames wordt gebruikt, digitale gouden muntjes met exotische namen waarmee je nergens in de echte wereld kunt betalen? In computergeld blijkt een levendige handel te bestaan. En wie handelt moet btw afdragen, ook in het geval van gamevaluta, […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo beheer je documenten op een veilige manier

De opkomst van hybride werkmodellen heeft de manier waarop accountantskantoren opereren veranderd. Steeds meer medewerkers werken deels vanuit huis. Uit onderzoek van de TNO en het CBS blijkt dat meer dan 45% hybride werkt. In deze nieuwe realiteit is veilig documentbeheer essentieel om gevoelige financiële informatie te beschermen. Microsoft 365 kan ingezet worden als document management […]

Lees verder »
Inkoopprijs goederen twee keer meegenomen in berekening marge
Een ondernemer wil de jaarlijkse negatieve marge-omzet van de sloopauto’s en de onderdelen daarvan, compenseren met de positieve marge-omzet van de handelsauto’s. Hij stelt dat de inspecteur een deel van de marge-inkoop voor demontage heeft onttrokken aan de totale marge-inkoop, waardoor dit deel ten onrechte niet is verrekend.
Lees verder »
Kabinet maakt documenten massaal bezwaar box 3 openbaar
Demissionair staatssecretaris Van Rij heeft 73 documenten openbaar gemaakt over massaal bezwaar box 3. Daartoe was in februari van dit jaar een Woo-verzoek gedaan.
Lees verder »
Winkels verkopen 4 procent minder
De detailhandel zette in het tweede kwartaal van 2023 ruim 6 procent meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze toename komt door hogere verkoopprijzen. Het volume (omzet gecorrigeerd voor prijsstijgingen) was bijna 4 procent lager. Er waren in de detailhandel minder faillissementen dan in de twee voorgaande kwartalen. Dit meldt het CBS […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Tot CFO gepromoveerde controller al na 4 maanden ontslagen, krijgt billijke vergoeding
Hof: uitgeworpen aangifte is terecht door fiscus gecontroleerd
EY wijst voorstel opsplitsing van investeerder TPG af
Administratiekantoor en ABN AMRO niet aansprakelijk voor CEO-fraude
OPLEIDINGEN
Training Datavisualisatie en Presentatie
Markus Verbeek Praehep
25 augustus 2023
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
13 september 2023
Cursus Begeleiden van mediations in het familiebedrijf
Accountancy Vanmorgen
25 september 2023
VACATURES
Ervaren Assistent Controlepraktijk (24-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Zelfstandig assistent accountant MKB
Moore MTH
Amsterdam
Assistent accountant duaal
Flynth
Arnhem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN