Vrolijke voorstellingen over stoere kinderen, een kleine mol en tieners die met rust moeten worden gelaten. Ook is er een nieuwe toffe serie in bieb Leidsche Rijn Centrum met schrijvers uit eigen wijk, boekjes voor baby's én boekentips van Simran! Lees snel verder!

 
S
Slinger (4+)
 

Vrolijke voorstelling geïnspireerd op de Stampertjes van Annie M.G. Schmidt en alle andere eigenwijze, aparte en stoere kinderen. Over eindeloos spelen, zonder ouders leven en vriendschap! Kijk hier de trailer!

zondag 24 maart | 14.00 - 14.45 uur

 
Reserveer   S
S
 
Laat me met rust (10+)

Grote kleinkunst voor jonge mensen. Jasper Smit zingt over ouders die niet eens een elektrische fiets voor je kopen. Over slecht zijn op school terwijl je goed bent in van alles. En over met rust gelaten willen worden als je op je kamer zit.

Geïnspireerd door de liedjes kan je na afloop van de voorstelling 'Laat me met rust' een korte workshop songwriting volgen.

zaterdag 6 april | 19.30 - 20.20 uur

 
Reserveer   S
 
S
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)
 

Een hilarische slapstickvoorstelling van Meneer Monster voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

zondag 14 april | 09.30 - 10.15 uur

 
Reserveer   S
S
 

Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum presenteert een nieuwe toffe serie: Schrijvers uit de Wijk. Het concept is simpel: er is een boek, een schrijver uit de wijk en jullie, het publiek! De zussen Ineke Kalksma en Wilma Huisman-Kalksma trappen af op Goede Vrijdag en lezen voor uit hun boek ‘Pip maakt zich te druk’. Na het voorlezen kan je lekker knutselen, en kleur je zelf een paasei om mee naar huis te nemen.

Goede Vrijdag 29 maart | 15.00 - 16.30 uur
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
gratis

 
Reserveer   S
 
S
 

Samen lezen schept een band. En voorlezen is belangrijk voor de taal. Zeker ook bij baby’s! Daarom is er BoekStart.
Word gratis lid en ontvang een koffertje. Én meld je aan voor de leuke en gratis activiteiten, zoals Gebarenpret en Muzikale Verhaaltjes. Er staan nieuwe data online!

 
Lees meer en reserveer   S
S
 
Ontmoet Simran!
'Ik ben een echte lezer. Daarom maak ik dit jaar deel uit van de Landelijke Kinderjury. Samen roepen we kinderen uit heel Nederland op om meer te gaan lezen en om te stemmen op het beste jeugdboek uit 2023. Als je niet goed weet wat je wilt lezen, is mijn tip om eerst te kijken wat je leuk vindt. Als je van voetballen houdt, zoek dan boeken die daarover gaan. Ik houd van fantasie, dus in de Bieb ga ik vaak naar de Fantasy-afdeling. Daar bekijk ik de titel van het boek en lees ik de achterkant. Dat is leuk om te doen, want zo ontdek je nieuwe boeken!'
 
Lees meer   S
 
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
 
Nieuwe cursussen in Bieb Neude

In het populaire Kris Kras Atelier gaan kinderen met eenvoudige, maar uitdagende materialen op onderzoek uit. Er starten nieuwe cursussen in april en in mei! De MuziekFabriek Utrecht zorgt weer voor een leuke serie muzieklessen met de cursus Dreumes en peutermuziek (1,5 - 4 jaar).

 
Alle cursussen   S
 
S
Het boek was waan-zin-nigggg
Lucas, Zeyneb, Julius en Zümra wonnen onlangs het 13e en laatste deel ‘De Waanzinnige Boomhut’ van 169 verdiepingen en waren de eersten die het mochten lezen! Weten welk hoofdstuk ze het leukste vonden? Ontdek het hier.
 
S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open