De nieuwe Bouwwereld is uit!
prefab metselwerk
de Crux
In het hart van het Museumkwartier in Amsterdam ligt de chique P.C. Hooftstraat. Daar staat een ‘stoere dame’ op hoge hakken. Voor het ontwerp van de gevel liet Dok Architecten zich inspireren door het sculpturale metselwerk van de Amsterdamse kunstenaar Hildo Krop. Steenfabriek Vogelensangh maakte een speciale baksteen voor de gevel. Meesters In verwerkte die tot 3D-gefreesde prefab metselwerk elementen.
Lees verder
Cover-Bouwwereld-4-2024-op-tablet-1-600x400
Magazine
De nieuwe Bouwwereld is uit! Het papieren magazine valt deze week op de mat, het digitale magazine kun je nu al lezen op de website. Check de inhoud.
Lees verder
het nieuwe normaal
editorial
Op de bovenste verdieping van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je ziet veel work in progress. Aan de ene zijde zie je twee torens in aanbouw: Wonderwoods en de Galaxy Tower. Aan de andere zijde heb je prachtig zicht op de Domtoren die momenteel wordt gerenoveerd.
Lees verder
De gevels van de nieuwbouw zijn in de vorm en grootte gelijk aan die van het geïntegreerde parochiehuis. Dankzij grote aluminium puien heeft de nieuwbouw een hoge transparantie. Foto: Joepjacobs.nl.
praktijkcase
“Het Dorpshuis Zeeland past perfect op deze plek in het centrum van het dorp. Dat bewijst de feedback die we krijgen van bezoekers”, zegt Rob Muller van Muller Bouw uit Oss. Een belangrijke rol daarin spelen de voorgevels, die zijn geïnspireerd op het geïntegreerde bestaande parochiehuis. Grote aluminium puien in de gevels zorgen voor verbinding.
Lees verder
Ruben Raadschelders. Foto: Martin Wengelaar.
in transitie
Ruben Raadschelders streeft ernaar de uitstoot van Dura Vermeer tot nul te reduceren. Daarvoor benadrukt hij het belang van eenvoud. Zo past Dura Vermeer als primeur in de Benelux constructiestaal toe dat in de smeltovens geproduceerd wordt met waterstof, in plaats van met kolen.
Lees verder