Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

Als PvdA willen we een plek zijn waar iedereen veilig en met plezier mee kan doen. Het is van belang daar samen over te spreken en te kijken naar waar de sociale veiligheid verbeterd kan worden. Daarom zijn we gestart met het programma 'Sociale Veiligheid'. Wil je hier meer over weten, lees dan verder op de website.

We geven graag al onze leden de gelegenheid zich uit te spreken over dit onderwerp en zetten daarom een enquête uit. Heel fijn als je deze wilt invullen. Zo zetten we stappen naar een omgeving waar iedereen zich durft uit te spreken, en zich welkom en gehoord voelt. 

Klik hier om de enquête in te vullen.
 

Hartelijk dank voor je hulp om onze partij een sociaal veilige plek te laten zijn.

Esther-Mirjam Sent

Dag van de Arbeid

Op donderdag 1 mei is het de Dag van de Arbeid. Al sinds 1890 worden er op deze dag over de hele wereld demonstraties gehouden voor betere arbeidsomstandigheden. Bij de PvdA zetten we jubilarissen door het hele land in het zonnetje. Verder zijn er verschillende activiteiten. Zo organiseert bijvoorbeeld de FNV een grote manifestatie in Amsterdam tegen de groeiende ongelijkheid, de stijgende werkdruk en de hoge prijzen.

Praat mee tijdens de ledengesprekken

Wat zijn onze prioriteiten en hoe zorgen we voor een sterk links profiel? Welke ambities willen we daarin waarmaken, wat vinden we belangrijk bij het oplossen van de grote vraagstukken van onze tijd en hoe werken we daarin samen met andere linkse partijen, zoals GroenLinks? Over deze vragen en meer gaan we de komende maanden graag met jullie in gesprek. Klik hier om meer te lezen over de gesprekken en kijk hier waar we allemaal komen. 

Einde aan tijdelijke huurcontracten

Onze initiatiefwet (samen met de ChristenUnie) die huurcontracten van 1 à 2 jaar verbiedt, krijgt voldoende steun in de Tweede Kamer. Op dit moment is tot wel een derde van de nieuwe huurcontracten flexibel. Dat betekent dat je als huurder geen zekerheid hebt. De PvdA vindt dan ook dat dit moet stoppen. Met ons voorstel versterken we de positie van huurders en worden vaste huurcontracten weer de norm. Komende dinsdag stemt de Tweede Kamer. Houd onze socialemediakanalen in de gaten voor het laatste nieuws! 

En verder:

  • Ieder jaar wordt er tijdens de Dag van Europa op 9 mei stilgestaan bij het belang van de Europese Unie. Deze werd namelijk opgericht voor vrede in Europa en een goede levensstandaard voor alle inwoners. In Nijmegen vertelt onze Internationaal Secretaris Ties Huis in 't Veld op die dag waarom een linkse stem in Europa zo belangrijk is. Aanmelden kan via welkom@infocentrumwo2.nl.
     
  • Zaterdag 13 mei is de Rode Familiedag in het openluchtmuseum in Arnhem. Met o.a. Ahmed Marcouch, Esther-Mirjam Sent, Jan Daenen, Mei Li Vos en Tim 's Jongers. Het wordt een gezellige dag vol activiteiten. Zo zijn er workshops, lezingen en rondleidingen. Of ga lekker met de (klein)kinderen en andere rode familieleden rondstruinen in het park. Meld jezelf en je introducees nu alvast aan om zeker te zijn van een plekje.

Agenda

21 april: Bijeenkomst netwerk Cultuur in Hilversum
1 mei: Dag van de Arbeid
8 mei: Ledengesprek over linkse samenwerking (Den Haag)
9 mei: Dag van Europa
13 mei: PvdA Rode Familiedag in openluchtmuseum Arnhem
17 mei: Ledengesprek over linkse samenwerking (Eindhoven)

Kijk voor alle activiteiten, ook van lokale afdelingen, op PvdA.nl/kaart

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.