ZZP Nieuwsbrief
20 juni 2024

In deze nieuwsbrief:
Man met been in het gips ligt op de bank

Wetsvoorstel verplichte AOV (BAZ) roept vragen op

Na een vier jaar lange voorbereiding heeft demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het wetsvoorstel Wet Basisverzekering Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen (BAZ), beter bekend als de verplichte AOV, ter internetconsultatie gezet. Op deze manier kan iedereen zijn mening geven over het wetsvoorstel.

Meer over het wetsvoorstel

Antwoorden op veelgestelde vragen over de BAZ

Bij de ondernemersdesk komen veel vragen binnen over het wetsvoorstel Basisverzekering Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen (BAZ). Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de antwoorden op alle veelgestelde vragen. 
Naar de veelgestelde vragen

Heb jij onze enquête al ingevuld over o.a. de BAZ en de VBAR?

Er zijn momenteel twee wetten, die nog beoordeeld of uitgewerkt moeten worden, die een grote impact hebben op alle ondernemers in Nederland. Het is belangrijk voor jou als ondernemer om nu je mening te geven over deze onderwerpen. 

Wij hopen dat je de tijd wilt nemen (ca. 20 minuten) om deze belangrijke enquête in te vullen. Jouw mening zullen we dan verkondigen in politiek Den Haag. Invullen kan anoniem.
N.B.: uit eerdere enquêtes weten wij al dat het overgrote deel van jullie geen verplichte AOV wil. Daarom vragen we hier nu niet naar en gaan de vragen in deze enquête over de invulling van de verplichte AOV zoals de plannen er nu voorstaan.
Naar de enquête
beeld van vrouwe justitia met zwaard en weegschaal

In je recht staan is één, je recht krijgen is twee

Je hebt als ondernemer waarschijnlijk wel eens een conflict gehad met je opdrachtgever, waarbij jij overtuigd bent van je gelijk. Bijvoorbeeld over het aantal uren dat je voor de opdracht zou krijgen. In de overeenkomst staat toch 500? "Maar", zegt de opdrachtgever, "dat is inclusief reisuren en die betalen we je niet uit." Je weet dat je gelijk hebt, maar hoe krijg je het? Dan kan een zakelijke rechtsbijstandsverzekering je helpen.

Rechtsbijstandsverzekeringen
ondernemer zit eenzaam achter laptop voor zich uit te staren

Blog: 6 tips voor zzp'ers over omgaan met alleen werken

Ondernemen brengt vrijheid, zelf kiezen wie je opdrachtgevers zijn, wanneer je werkt etc. Misschien kan je als ondernemer ook meer verdienen dan in loondienst. Maar de solistische aard van het ondernemerschap, verstoken van inspirerende collega’s, kan lastig zijn voor je mentale welzijn en gevoelens van verbinding. Daarom heeft onze partner Viking zes tips voor je om het alleen werken fijn en gezond te houden.

Naar de 6 tips
drie mooie prijzen van de foty awards

Laatste kans: Stem op jouw favoriet voor de Freelancer of the Year

De kandidaten van de Freelancer of the Year Awards zijn druk bezig geweest om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen om door te kunnen gaan naar de halve finale. Jij kunt tot en met vrijdag a.s. nog helpen door jouw stem uit te brengen! Ontdek hieronder alle unieke ondernemersverhalen en stem op jouw favoriet.

De FOTY Awards worden mede mogelijk gemaakt door Financiallease.nlKPN en e-Boekhouden.nl.

Breng je stem uit

Twee ledenvoordelen van ZZP Nederland

€250,- korting op hypotheekadvies via ZZP Nederland

Als zelfstandig ondernemer kan het lastig zijn om een hypotheek te krijgen. Banken zien het inkomen van een zzp'er vaak als minder stabiel en minder voorspelbaar dan werknemers in loondienst. Daarom is het fijn dat je bij ons bij een onafhankelijke hypotheekadviseur terecht kunt die gespecialiseerd is in hypotheken voor zzp'ers. Leden kunnen een gratis inventarisatiegesprek aanvragen en Plus en Premium leden krijgen óók nog eens € 250,- korting op hypotheekadvies.

Over hypotheekadvies

Zakelijke SNS betaalrekening met voordeel

Als ondernemer is een zakelijke betaalrekening onmisbaar. Als je deze met voordeel bij een betrouwbare partij kan openen is dat natuurlijk mooi meegenomen! Open via onderstaande link een zakelijke betaalrekening bij SNS en ontvang een jaar gratis ZZP Nederland Basis lidmaatschap t.w.v. € 22,50 (ook als je al lid bent). Ook krijg je de eerste drie maanden de pakketkosten ter waarde van €7,95 gratis.
SNS betaalrekening
Groen logo met afbeelding van e-boek: zelfstandig ondernemen
gedachtenwolk met de woorden Wist je dat?

Wist je dat...? 


Wat vind je van deze e-mail?
@ZZPNederland @ZZPNederland
@zzpnederland.nl @zzpnederland.nl
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2024 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3H
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven