Nieuwsbrief Roots - 04 januari
Roots

Woeste vuurspuwers

IN HET SPOOR VAN EEN VULKANENJAGER

Wereldwijd barsten er dagelijks tussen de 20 en 30 vulkanen uit. De Franse fotograaf Olivier Grunewald reist al drie decennia de wereld rond om ze in beeld te brengen. In de Roots van januari vind je een selectie van zijn mooiste vulkaanfoto's.
Foto: Olivier Grunewald

Roots

Nieuws

DIT ZIJN DE VOGELS VAN 2018

Voor degene die het nog niet had opgemerkt: in Nederland is 2018 uitgeroepen tot het Jaar van de Huiszwaluw. In België hield de Vlaamse Vogelbescherming in december een heuse verkiezing om de vogel van het jaar te bepalen. De merel won met 999 stemmen.
Foto: Erik Willaert

Roots

Planken Wambuis

NATUURTOOST

Zin om een toost uit te brengen op 2018? Kom dan zondag 7 januari naar Planken Wambuis. De boswachters van Natuurmonumenten staan er klaar met warme chocolademelk. Ook verkopen ze die dag de afworpstangen van edelherten. Locatie: beheerkantoor, Planken Wambuisweg 1a, Ede (GLD). Tijd: 11-15 uur. Kosten: gratis.
Foto: Theo Bosboom

Roots

Nieuw natuurommetje

LANDGOEDWANDELEN

Het Friese Olterterp bij Beetsterzwaag heeft een lange adellijke historie. Over het voormalige landgoed van grietman Van Boelens loopt een mooi natuurommetje van ruim 4 kilometer, langs kerk, boerderij en boerenbedrog.
Foto: Annemarie Bergfeld

NIEUW

ROOTS-BOEK OVER NATUURFOTOGRAFIE

In de natuur wemelt het van de onderwerpen om de prachtigste foto’s van te maken. Maar waar begin je? Wat zijn goede onderwerpen om te fotograferen en hoe doe je dat?

Het nieuwe Roots-boek Zo fotografeer je de natuur helpt je aan de hand van ruim 200 handige tips op weg. Prijs: € 19,95.

Roots
Roots

Natuurfotografie

VERBETER JE VOGELFOTO'S

Houd je camera paraat en let deze week extra goed op de vogels in je tuin. Het thema van januari voor de Foto van de Maand-wedstrijd is namelijk 'Tuinvogels'. Om je winkansen te vergroten geven we 5 fotografietips. Bijvoorbeeld over welke sluitertijd handig is. Inzenden kan tot en met 18 januari.
Foto: Niels Kooyman

Roots

Natuurweetje

WAAR BLIJFT HET OCHTENDLICHT?

De dagen zijn weer aan het lengen. Maar is het je weleens opgevallen dat dit vooral ’s avonds merkbaar is, en ’s morgens nauwelijks? Anders gezegd: het wordt ’s avonds wel later donker, maar het wordt ’s morgens nauwelijks vroeger licht. Hoe kan dit?
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer