Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 5 april 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
VWS wilde geen onderzoek Grant Thornton naar mondkapjeswinst Sywert
Forensisch accountants van Grant Thornton drongen begin 2021 bij VWS aan op uitgebreider onderzoek naar de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. Het ministerie hield dat onderzoek tegen. Dat ontdekte NRC op basis van woensdag geopenbaarde stukken.
Lees verder »
Zo ontwijkt de rijkste Nederlander haar belastingen
NRC heeft maar liefst 4791 woorden nodig om uit de doeken te doen hoe Charlene de Carvalho-Heineken belasting ontwijkt. De rijkste Nederlander heeft volgens de krant een geschat vermogen van 16 miljard euro. Bij haar estate planning wordt ze bijgestaan door Loyens & Loeff en fiscalisten van EY.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Help, mijn MKB-klant heeft private equity aangetrokken!

In deze workshop laat de zeer ervaren Accountant Dirk ter Harmsel zien wat de gevolgen voor jouw dienstverlening als een MKB-klant (deels) gefinancierd gaat worden door private equity. Wat betekent dit voor de opdrachtcontinuatie? Hoe verwerk je private equity in de jaarrekening? Samen ga je in gesprek over deze en andere vragen waarbij je waardevolle tips en aandachtspunten mee zult krijgen.

Lees verder »
Belastingkamer Hoge Raad deed in 2023 minder vaak uitspraak
De Hoge Raad heeft zijn jaarverslag 2023 gepubliceerd. Bij de belastingkamer werden meer zaken aanhangig gemaakt dan in 2022, maar veel zaken werden weer ingetrokken. Er werd in minder zaken uitspraken gedaan. De doorlooptijd nam met 5 procent toe.
Lees verder »
Flynth zet zich in voor mbo-onderwijs
Flynth is ambassadeur geworden van Stichting Guruz, een non-profit stichting die het kennisgat tussen mbo-onderwijs en de arbeidsmarkt wil verkleinen. Flynth hoopt mbo-studenten enthousiast te maken voor een baan in de accountancy.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de overwegingen om een IB-onderneming in de BV te brengen?

Op 24 april bespreekt Ewoud de Ruiter zowel de variant van de geruisloze inbreng (zonder fiscaal afrekenen) als de ruisende inbreng (met fiscaal afrekenen). Wat zijn de aandachtspunten bij de beide varianten? Wanneer kies je welke variant? Waar moet je op letten en hoe kun je eventuele obstakels oplossen?

Lees verder »
KPMG verwacht dat CSRD zal leiden tot verklaringen met beperking
De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht ondernemingen om te rapporteren over klimaatimpact, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur. Desondanks ziet KPMG dat niet alle organisaties afdwingbare doelstellingen hebben gedefinieerd. Informatie over boekjaar 2024 moet begin 2025 worden opgeleverd
Lees verder »
Arbeidsproductiviteit overheid verder gedaald
Uit nieuw onderzoek van PwC blijkt de arbeidsproductiviteit bij de overheid tussen 2015 en 2022 met 14 procent gedaald ten opzichte van het bedrijfsleven. Vorig jaar werd nog een daling van 9 procent gemeten.
Lees verder »
Contentpartner
Hoe bouw je aan een gezonde werkomgeving in de accountancysector?

In een ideale setting werkt iedereen met plezier, hetzij vanuit huis of op kantoor, met biologische maaltijden en een harmonieuze atmosfeer. Eerlijkheid en humor zijn de norm, en ziekteverzuim is zeldzaam. Maar helaas is dit (nog?) niet de realiteit. Hoewel we streven naar een gezonde werkomgeving, kan ziekteverzuim altijd een rol kan spelen.

Lees verder »
Contentpartner
Veelgemaakte fouten bij de WKR en hoe deze te voorkomen

De Werkkostenregeling (WKR) biedt werkgevers de mogelijkheid om onbelaste vergoedingen aan werknemers te geven. Hoewel de WKR kansen biedt om personeel fiscaal vriendelijk te belonen, zijn er valkuilen die tot onverwachte belastingheffingen kunnen leiden. In deze blog bespreken we de meest voorkomende fouten en delen we tips om deze te voorkomen.

Lees verder »
ZZP’er wil eerder stoppen met werken maar niet sparen
De wens om eerder te stoppen met werken is bij ZZP’ers veel sterker aanwezig dan bij mensen in loondienst; 47 procent van de eenpitters wil stoppen voor hun 65ste. Bij werknemers is dat 36 procent. Dat blijkt uit onderzoek van online pensioenbank Brand New Day.
Lees verder »
Personalia | Erik van der Werff begonnen bij Extendum
Erik van der Werff is op 1 maart gestart als adviseur accountancy bij Extendum, het kennis- en adviescentrum voor MKB-accountantskantoren en hun klanten.
Lees verder »
Europese bedrijven lopen achter met diversiteit en inclusie
Slechts 7% van de organisaties werkt concreet aan een diverse en inclusieve bedrijfscultuur. Dat blijkt uit de Europese DEI-index van accountants- en advieskantoor EY dat in samenwerking met FT-Longitude. DEI staat voor Diversity, Equity and Inclusion.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Horen & Zien-winkels vormen samen niet één objectieve onderneming voor de BOR
Geen verschoningsrecht belastingadviseur in strafrechtelijk onderzoek naar klanten
Taskforce: vereenvoudig berekening fiscale ruimte pensioenopbouw zelfstandigen
AVG-verzoek frauderende ambtenaar toch geen misbruik van recht, KPMG moet alsnog inzage geven
OPLEIDINGEN
GRATIS Webinar: Integrated Reporting & ESG/CSRD
Sdu
16 april 2024
Online cursus Detacheren zonder btw
Accountancy Vanmorgen
22 mei 2024
Online Excel Expert-training voor de accountant: leer nieuwe geheimen van Excel
Accountancy Vanmorgen
27 mei 2024
VACATURES
(Junior) Accountant AA – Alphen aan den Rijn
Lansigt
Alphen aan den Rijn
Vacature assistent-accountant Samenstelpraktijk
AKSOS
Groningen
Assistent accountant
Joanknecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN