Skipr

24 juni 2020

VWS: zorgverzekeraars moeten faillissement zorgaanbieder opvangen

Zorgverzekeraars moeten samen financieel risico dragen voor een gecontroleerde afwikkeling van een faillissement van een zorgaanbieder. Dat schrijft minister Martin van Rijn voor Medische Zorg in een Kamerbrief.


Skipr
Advertentie
 
Waar iemand diep van binnen het meest behoefte aan heeft, zou bepalend moeten zijn voor zijn behandeling. Daar wordt in de spreekkamer nog veel te weinig naar gevraagd, vindt Natascha Roukema, Manager Communications & Patient Relations bij AbbVie.

Reinier Veld
Skipr

De coronazorg vof: klaar voor de tweede (en volgende) golf


SkiprDe afgelopen maanden stond de ziekenhuiszorg in Nederland vrijwel geheel in het teken van Covid-19. Inmiddels starten ziekenhuizen hun reguliere zorg mondjesmaat weer op, veelal geprioriteerd op de NZa urgentielijst. Daarnaast blijft er capaciteit gereserveerd voor Covid-19 verdachte en besmette patiënten. Over de (mate van) heropstarten van reguliere zorg worden regionale afspraken gemaakt. Daarbij is meer urgente zorg soms lastiger in te plannen in combinatie met coronazorg, terwijl minder urgente zorg soms prima past.

Advertentie
 
Wat nou als mensen met zware beroepen tot de laatste werkdag goed én met plezier blijven werken? Thuiszorgmedewerkers bijvoorbeeld, of mensen in de logistiek van een ziekenhuis. Dat haalt de druk van het arbeidsmarktprobleem en vergroot de kwaliteit van de zorg. Het kán, blijkt uit onderzoek. 

Advertentie
 
Skipr quarterly is een kwartaalblad over persoonlijk leiderschap in de zorg. We willen u de kans bieden om éénmalig gratis de Skipr quarterly te lezen. 

Directeur Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. (STZ) en RSO Haaglanden

Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. / Locatie : 's-Gravenhage
 

Opleider operatieassistenten

Amsterdam UMC, locatie VUmc | Amsterdam

Lid Raad van Toezicht

IVT Zorg | 's-Hertogenbosch

Directeur behandelzaken & innovatie

Elker via Aardoom & de Jong | Groningen

Hoogleraar/ afdelingshoofd Medische Psychologie

Amsterdam UMC, locatie VUmc | Amsterdam

Voorzitter Raad van Toezicht

ONS Welzijn (via K+V) | Oss

Skipr

Skipr

Contact     Voorwaarden     Afmelden