Website
Collectie 0-6 jr.
Collectie 6-9 jr.
Collectie 9-12 jr.
Contact
 
Joepie! Het is Herfstvakantie! Waai binnen in de bibliotheek. We hebben de leukste theatervoorstellingen, je kan lekker bouwen met karton en Cinekid Festival is te gast! Kijk snel wat er elke dag te doen is.
S
Cinekid Festival in bieb Neude!
 

Hoogt on Tour haalt het Cinekid Festival naar de bieb. Het grootste (en tofste) kinderfilm- en mediafestival van de wereld. Zo is er voor de kleuters ‘Met je Hoofd in de wolken’ (4+), een programma met 6 mooie, grappige en avontuurlijke korte films. Bekijk ook de gegarandeerde festivalhit ‘Robotbroer’ (8+) een spannende en heel grappige sciencefictionfilm. En de openingsfilm ‘Totem’, mag je beslist niet missen. Tijdens het Cinekid Maaklab kun je zelf aan de slag met verschillende workshops waarbij je in de wereld van film duikt. Kijk hier voor het hele programma.

 
S
 
 
Luister naar het verhaal ‘Het kartonnen kasteelvan Benji Davies, en knutsel daarna een toren van karton. 

Op zaterdag 22 oktober in bieb Leidsche Rijn Centrum en bieb Overvecht.
Op dinsdag 25 oktober in bieb Kanaleneiland. 
Op vrijdag 28 oktober in bieb Neude. 
Kijk hier voor alle tijden.
 
 
S
Herfststukjes: Dromer
 

Droom mee met Aron hoe hij dansend, schrijvend en schilderend de wereld mooier maakt. Een muzikale voorstelling over de kracht van fantasie. Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Mark Jansen. Bekijk hier de trailer. 

Bibliotheek Neude | 14:00 - 14:45 uur | Kaartjes reserveer je hier. 

 
S
 
 
Bouw jij ook mee aan muurdoorbraken, tokkelbanen, bruggen, trappen? We bouwen samen, drie dagen lang en 5 uur per dag. Precies 900 minuten lang. Omdat Utrecht 900 jaar bestaat, hoera!

t/m vrijdag 28 oktober | 11.00 - 16.00 uur | Bibliotheek Neude | gratis, aanmelden is niet nodig. Sluit gewoon lekker aan.
 
 
S
 
Professor S

Kom naar de première van ‘Professor S’. Magie, muziek en lachen! Laatste kaarten, dus wees snel. Gebaseerd op de boeken ‘Professor S’ van Erik Scherder. 
Bibliotheek Neude | 14:00 - 15:00 uur | Reserveer hier.

 
S
 
Hé wie zit er op de WC
Duik in de wereld van knuffels die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven. Naar het gelijknamige boek van Harmen van Straaten.
Bibliotheek Neude | 11:00 - 11:45 uur & 14:00 - 14:45 uur |
 Reserveer hier. 
 
S
 
Rondleiding voor Kids

Bibliotheek Neude is groot. Heel groot... Het gebouw zit vol spannende verhalen. Ga je mee op avontuur? 
Bibliotheek Neude | 11.00 - 12.00 uur | Reserveer hier
Op zondag 23 oktober is er ook een Rondleiding voor Kids | Reserveer hier

 
S
Stormt het buiten, regent het pijpenstelen? Zoek een lekkere leesplek en pak een boek. Onderaan deze pagina vind je de beste boekentips voor een herfstige verhalen.
 
S
 

Wat nou als je helemaal niet zo van lezen houdt? En je oma vindt dat je meer moet lezen? Onno, Idse, Casper en Elon vonden een oplossing met dank aan oma Annelies: hun eigen junior leesclub! Je kiest een boek, iedereen in de club leest het (ook oma) en daarna komt de club samen in restaurant Noda van Bibliotheek Neude. De club las ‘Groep 8 aan de macht’ van Jacques Vriens en ‘De Groene Hand 1 – De vijf opdrachten’ van Susan van 't Hullenaar. Nu lezen ze 'Joe Biljoen' van David Williams. Wil je weten wat ze van de boeken vonden? Lees hier verder. 

 
S
 
Heb jij een boek gelezen en moest je erom lachen, kon je het niet wegleggen of vond je het juist heel saai? Laat het ons weten en maak kans op een iPad. In alle bibliotheken van Utrecht kun je nu een win-boekenlegger meenemen. Op de ene helft vul je in wat je van het boek vond. De andere helft doe je in de inleverbus waarmee je kans maakt op een Ipad! Hoe meer boeken je leest, hoe meer kans je maakt. Want van elk gelezen boek mag je de win-boekenlegger invullen. Doe mee voor 20 november! Lees hier meer.
 
S

Sint Maarten is de beschermheilige van Utrecht. Kom lampionnen maken op woensdag 26 oktober in een aantal bibliotheken. En zet Ieders Voorleesfeest op zaterdag 12 november vast in je agenda. Ontdek hier alle Sint Maarten activiteiten en de bijbehorende boekentips. 

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open