Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 16 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Eenpitter met middeninkomen doet na pensioen grootste stap terug
ZZP’ers met een middeninkomen moeten na hun pensionering naar verwachting grote stappen terug doen, tot wel de helft van hun inkomen. In andere inkomensgroepen zijn de verschillen tussen zelfstandige eenpitters en werknemers aanzienlijk kleiner.
Lees meer
 
 
De toekomst van de MKB-accountant (deel 3). Hoe positioneren we het merk?
Hoe kan het merk MKB-accountant het best worden gepositioneerd? Bij die vraag sta ik in het laatste deel van dit drieluik over de toekomst van de MKB-accountant stil. In mijn eerste bijdrage heb ik laten zien dat de MKB-accountant vooral actief is het domein van de zzp’ers, microbedrijf en kleinbedrijf. In de tweede bijdrage heb […]
Lees meer
 
Kom naar de Accountancy Expo en win een maatwerk shirt Advertorial

Bent u nog niet aangesloten op SBR Banken en levert u wel kredietrapportages aan voor uw klanten? Kom dan op 20 juni naar de Accountancy Expo en bezoek onze stand. Regel ter plekke een afspraak om aan te sluiten en maak kans op een prachtig shirt op maat gemaakt van ShirtbyHand.
Meer info =>

‘Maatwerk waar nodig, standaard waar mogelijk’

 
Schadeclaim jegens Deloitte wegens verzaken zorgplicht
Na een berisping door de tuchtrechter dreigt nu mogelijk ook een schadeclaim van bijna €1,17 miljoen voor Deloitte en twee accountants, een AA en een RA. Zij verrichtten werkzaamheden voor de voormalige bloemen- en plantenhandel N. Schmeitz uit Sittard. Volgens de Rechtbank Rotterdam, die zich uitspreekt in een tussenvonnis, heeft een accountant ook als hij niet-wettelijke […]
Lees meer
 
 
Notarissen reageren op getuigenis oud-hoogleraar
Notarissen moeten zich houden aan beroeps- en gedragsregels en hebben speciale regels voor samenwerkingsverbanden met advocaten en belastingadviseurs. Dat schrijft de notariële beroepsorganisatie KNB aan de parlementaire ondervragingscommissie die onderzoek doet naar belastingontwijking en -ontduiking. De brief volgt op een getuigenis van emeritus-hoogleraar Martin Jan van Mourik.
Lees meer
 
 
Benchmark-onderzoek NOAB gestart
Fiscount en NOAB zijn gestart met de zevende editie van het onderzoek onder MKB-accountants- en administratiekantoren, getiteld ‘Kantoorcijfers 2017’.  In totaal ontvangen zo’n 650 accountantskantoren en 1000 administratiekantoren een uitnodiging om hieraan deel te nemen.
Lees meer
 
 
Zelfregulering werkt niet, waakhonden dreigen met wettelijk toezicht taxateurs
Toezichthouders AFM en DNB zijn niet te spreken over het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Ze dreigen daarom het bestuur en de Centrale Raad van de NRVT met een bij wet geregeld toezicht. 
Lees meer
 
 
Boete voor ICS wegens overkreditering klanten
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een bestuurlijke boete van €2.4 miljoen opgelegd aan International Card Services B.V. (ICS). De boete is opgelegd omdat ICS van juni 2012 tot maart 2015 meer krediet heeft verstrekt dan verantwoord was. Hierdoor hebben kaarthouders meer rente en kosten moeten betalen en zijn ze mogelijk in financiële problemen geraakt.
Lees meer
 
 
KNB start internetconsultatie over maatschappelijke rol notaris
De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is een consultatie gestart over de maatschappelijke rol van notarissen bij fraudepreventie. 
Lees meer
 
 
Dapas en RADAR doen samen
Dapas Software en RADAR Software hebben de handen ineengeslagen. Met de Dapas Proces Manager (DPM) worden de werkprocessen geoptimaliseerd. RADAR CRM ( relatiebeheer, documentmanagement, workflow, urenregistratie, budgetbewaking, facturatie afgestemd op de accountancybranche) volgt wat de status van het proces is.
Lees meer
 
Ontdek de opgebrande collega Contentpartner
Sommige humoristische programma’s van jaren geleden zijn nog altijd leuk om terug te kijken. Fawlty Towers bijvoorbeeld. Of wijlen Tommy Cooper die in een restaurant werkt waar hij in de keuken al zijn frustraties over de klanten mag afreageren, door kopjes tegen de muur kapot te gooien.
 
Mkb controledag 2017 Opleiding
Voor niet-oob-accountantsorganisaties *nieuw* Als mkb accountant heeft u het druk; druk met uw klanten en druk met uw eigen organisatie en kwaliteitsbeleid. Hoe blijft u voldoen aan de eisen van (nieuwe) standaarden en wetgeving en hoe vertaalt u deze naar uw eigen mkb praktijk? Welke maatregelen past u op welke wijze toe? Tijdens dit seminar […]
 
Beginnend Assistent Accountant AA/RA Marum Vacature
De functie In deze functie van assistent accountant ga je aan de slag binnen de samenstel- en de controlepraktijk én ben je fiscaal bezig. Een erg interessante en veelzijdige functie! De verhouding tussen samenstel- en controlewerkzaamheden is 50/50. De werkzaamheden die je uitvoert staan allemaal in het teken van de jaarrekening van de klant en […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn