ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-01-2021
Waar ging het zo mis voor FC Emmen?

Terug naar 19 augustus 2018. Drenthe glom van trots bij het Eredivisiedebuut in eigen stadion van het schattige FC Emmen. Dat AZ met 1-4 kwam winnen, mocht de pret niet drukken. Emmen had immers een week eerder al een slag geslagen door ADO in Den Haag met 1-2 de baas te zijn. Pesterig AZ-gezang werd door de Brigata Fanatico ludiek beantwoord met het spreekkoor ‘We zijn nog nooit gedegradeerd!’ AZ wel.


Lees verder
De Belgische Gouden Schoen, dit wil je weten

Vanavond kiest de Belgische competitie haar beste voetballer over het jaar 2020. Vorig jaar was dat een fenomenale show, waarin we onder meer Jan Mulder in een bak nephersens zagen graaien voordat Club Brugge-speler Hans Vanaken uiteindelijk met de prijs ging lopen. Woensdagavond wordt de top-vijf bekend. We krijgen een nieuwe winnaar, want de andere namen zijn al bekend. Vanaken werd achtste. Een korte Q&A.

Lees verder
Interview Brem Soumaoro: “In Italië heb je als voetballer een heerlijk leven”

Brem Soumaoro (24) maakte deze winter de overstap van FC Den Bosch naar MVV Maastricht. In Limburg is zijn doel simpel: zoveel mogelijk speelminuten maken. Een monoloog over zijn transfer, Alessandro Diamanti en het nationale elftal van Guinee.

Lees verder
Interview ADO-debutant Marko Vejinovic: "Het is nog niet helemaal honderd procent"

ADO Den Haag trok tijdens de korte winterstop een tweetal ervaren spelers aan: Daryl Janmaat en Marko Vejinovic. Afgelopen zaterdag debuteerden beide spelers succesvol in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Hagenaars wonnen met 0-1. "Ik denk dat ik nu op negentig procent zit."

Lees verder
Interview ADO-matchwinnaar Boy Kemper: "Ik dacht aan het juichen van Michiel Kramer"

Zijn eerste doelpunt in de Eredivisie was direct een enorm belangrijke. Door zijn prachtige uithaal pakte Boy Kemper met ADO Den Haag zaterdag drie hele dure punten op bezoek bij RKC Waalwijk. "Ik dacht aan het juichen van Michiel Kramer en deed iets geks."

Lees verder
Lewandowski heeft koppositie ESM Gouden Schoen op haar na te pakken

Nog een doelpunt. Dan is Robert Lewandowski de koploper in het klassement van de ESM Gouden Schoen. Dan passeert de aanvalsleider van FC Bayern München lijstaanvoerder Kasper Junker en is hij de meest succesvolle speler in de Europese competities dit seizoen.

Lees verder
Deze 5 Nederlanders komen maar niet aan de bak bij hun buitenlandse werkgevers

De transfermarkt is open en dat is het juiste moment voor spelers zonder speeltijd om op zoek te gaan naar een club die dat wel kan bieden. Ook enkele Nederlanders verpieteren dit seizoen bij hun buitenlandse werkgevers wekelijks op de bank. ELF Voetbal zette er vijf voor je op een rij

Lees verder
Interview Sylian Mokono, deel 2: "Zou hartstikke leuk zijn uit te komen voor Oranje, Suriname of Congo"

Donderdagmiddag ging de kogel door de kerk. Sylian Mokono speelt ook de komende drie jaar voor FC Utrecht. De Domstedelingen bedongen tevens een optie voor nog een extra seizoen in diens nieuwe overeenkomst. "Hiervoor ben ik van kleins af aan begonnen."

Lees verder
Interview Fabian Sporkslede: "Dinamo Tbilisi is het Ajax van Georgië"

Een mooie transfer. Woensdag zette Fabian Sporkslede zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Dinamo Tbilisi, de achttienvoudig en tevens regerend kampioen van Georgië. De 27-jarige verdediger annex middenvelder, die eerder voor Ajax, Willem II, Chievo Verona, NAC Breda en RKC Waalwijk speelde, begint daardoor aan een nieuw buitenlands avontuur. "De ambitie is om de club Europees op de kaart te zetten."

Lees verder