Van kerstwafel tot kerstbal.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Waarom houdt een Fries meer van Friesland dan van Nederland?

Bijna driekwart van de Friezen is trots op zijn of haar provincie, blijkt uit een recent onderzoek. Noord- en Zuid-Hollanders kennen dat gevoel een stuk minder. Waarom is de ene provincie veel trotser dan de ander?  

 
 
Quest
 

Geef je mening over Quest

We zijn erg benieuwd wat jij vindt van Quest. Hoe denk je over onze schrijfstijl, de onderwerpen die we kiezen en de lengte van de verhalen? We zouden het heel fijn vinden als je ons dat wilt vertellen. Dan kunnen we onze nieuwsbrief, tijdschrift, website en alle andere producten nóg leuker en interessanter maken. Als dank voor het invullen verloten we uiteraard te gekke Quest-prijzen!

 
 
Quest
 

Slapen we langer in de winter dan in de zomer?

Lig jij 's winters langer in bed? Je bent niet de enige. Een enquête van de American Academy of Sleep Medicine liet zien dat 34 procent van de ondervraagden in de winter langer slaapt dan gebruikelijk. Hoe komt dat?

 
 
Quest
 

Waarom bibberen vrouwen eerder van de kou dan mannen?

Nee, vrouwen stellen zich niet aan als ze zeggen dat ze het koud hebben. Ze hebben het écht sneller fris. Een vrouwenlijf is nu eenmaal anders dan een mannenlijf.

 
 
Quest
 

Test: hoe vaak dagdroom jij over seks?

Voor een artikel in Quest Psychologie zijn wij benieuwd naar hoe vaak jij fantaseert over seks en wat je van je eigen fantasieën vindt. Help ons met het onderzoek en test jezelf! (De antwoorden zijn natuurlijk anoniem.)

 
 
Quest
 

De herkomst van vijf bekende kersttradities

We maken ons langzaamaan op voor kerst. De boom staat, de ballen hangen erin, en met een beetje geluk zit er een kerstwafel in je kerstpakket. Waar komen die tradities vandaan?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Daarom is de geur van natte hond niet te harden

Laten we wel wezen, een droge hond ruikt ook niet altijd even lekker. Dat merk je wel als je je neus in zijn haren drukt. Maar een natte hond, die stinkt pas écht erg. Hoe kan dat?