Zo ontstond de beleefdheidsvorm
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Vijf straatnamen die gedonder opleverden

Dat gemeenten een straat een naam moeten geven, is sinds 1851 vastgelegd in de Gemeentewet. Dat gaat vaak goed, maar soms belanden er namen op straatnaambordjes waar we later niet meer zo blij mee zijn. 

 
 
Quest
 

Quest-redacteur Adriaan bezocht een medium. Hoe liep dat af?

Mediums beweren dat ze je kunnen ‘lezen’ zonder je te kennen. Vaak beweren ze je zelfs te kunnen helpen met de meest uiteenlopende problemen. Maar werkt dit ook als je er absoluut niet in gelooft? Een sceptische Quest-redacteur neemt de proef op de som. Hoe denk jij dat hij het vond?

 
 
 
Verwen je (aangenomen) moeder met een tijdschrift, chocola en verrassingsbox  

Verwen je (aangenomen) moeder met een tijdschrift, chocola en verrassingsbox

Of het nu je echte moeder is of een vrouw waar je zielsveel van houdt, Moederdag is het moment om die bijzondere persoon in het zonnetje te zetten. Wat dacht je van een abonnement op een tijdschrift mét een goedgevulde cadeaudoos en een reep Tony's Chocolonely? Al vanaf € 15 geef je een abonnement op een van de 18 deelnemende tijdschriften cadeau.

 
Quest
 

Hoe kom je het beste van mieren in huis af? Vijf tips van een mierenexpert

Mieren zijn erg bijzondere beestjes. Maar zelfs de grootste liefhebber wil ze liever niet in huis. Hoe kom je het beste van ze af? Dat blijkt knap lastig, maar deze vijf methodes kunnen helpen.

 
 
Quest
 

Waar komt de beleefde aanspreekvorm vandaan in het Nederlands?

Als je beleefd wil zijn, dan zeg je 'u'. Maar het zou gek zijn om je beste vriend zo te noemen. Waar komen de verschillende aanspreekvormen vandaan? 

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Wat gebeurt er met je lichaam als je het doneert aan de wetenschap?

Als je dood bent kun je heel gewoontjes worden begraven of gecremeerd. Maar je kunt je lichaam ook doneren aan de wetenschap. Wat gebeurt er dan met je lijf? Quest-redacteur Elly bezocht het anatomisch instituut van Amserdam UMC.