Lees deze e-mail in uw browser
U ontvangt vandaag opnieuw een speciale nieuwsbrief vol suggesties om te bidden, vieren en delen. Een goede zondag!
Waar laat je je angst?
Deze zaterdag spreekt scriba ds. René de Reuver in Met hart en ziel (KRO-NCRV) over het thema 'Waar laat je je angst?' "Leven met God betekent niet dat je immuun bent voor moeilijkheden en angsten, maar dat je te midden van je angsten vrede vindt." 
Bekijk de meditatie
Kerk-zijn in tijden van corona
Voor zondag 3 mei zijn opnieuw diverse suggesties beschikbaar om thuis te vieren.
 
Bekijk alle suggesties
Tip: bekijk ook de laatste updates in het liveblog 'Geestkracht', en lees hoe gemeenten in het hele land met bijzondere initiatieven vormgeven aan kerk-zijn.
‘We kunnen geen kant op!’ - Help een stille coronaramp voorkomen
‘Een regelrechte ramp!’ Zo noemt Hrayr Jebijian uit de Golfstaten de situatie in de wijken waar duizenden Aziatische arbeidsmigranten dicht op elkaar wonen. Door de coronacrisis hebben ze geen werk, geen inkomen, geen eten. Afstand houden is onmogelijk. En terugkeren naar hun land kan ook niet. De migranten kunnen geen kant op.

De komende weken ondersteunen we kerken die opstaan om op dit soort plekken zorg en voedsel te bieden. Help mee om deze stille coronaramp te voorkomen. 

 
Geef ook
Lied - Nobody knows
Nobody knows the trouble I’ve seen,
nobody knows but Jesus.
Nobody knows the trouble I’ve seen,
glory halleluja.


Lied 915 (Liedboek 2013)

Ds. Oane Reitsma legt de diepere lagen van dit lied uit: "De tekst doet sterk denken aan psalm 139, waar God de mens ziet en ten volle kent. In ‘Nobody knows’ is het echter niet zozeer God die ons ten diepste kent, maar vooral Jezus. Dat is niet verwonderlijk. De slaven die de spiritual zongen wisten zich gekend door Jezus, die als mens geleden heeft en daarom de diepste menselijke eenzaamheid kent."

 
Copyright © 2020 Protestantse Kerk, All rights reserved.

Protestantse Kerk in Nederland:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

U ontvangt deze nieuwsbrief op: newsletter@newslettercollector.com. Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt. Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.