Binnen de vastgoedwereld leiden laagterecords in aanvangsrendementen nogal eens tot verbaasde blikken. Toch blijven die voorlopig laag, blogt Michael Hesp.
Vastgoedmarkt
Online versie
Waarom aanvangs-rendementen in vastgoed nog heel lang laag blijven
Binnen de vastgoedwereld leiden laagterecords in aanvangs-rendementen nogal eens tot verbaasde blikken. Toch blijven die  voorlopig laag, blogt Michael Hesp.
Lees verder >
Conventionele data volstaan niet meer voor waarde-bepaling vastgoed
Nu het gebruik van vastgoed steeds meer ter discussie staat, voldoet een goed begrip van historische huren niet om optimale beslissingen te nemen. Beleggers zijn daarom op zoek naar nieuwe informatiebronnen. 
Lees verder >
Fed zorgt voor verrassingen
Onlangs hebben we de rentebesluiten gehad van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Federal Reserve (Fed). Het was een wereld van verschil.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Yardi neemt We are Forge Ltd over
Yardi heeft op 15 juni 2021 softwarebedrijf We Are Forge Ltd (Forge) overgenomen. Forge is gevestigd in Bristol in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in bezoekersbeheer en slim toegangsbeheer voor vastgoed, zoals kantoorpanden, winkels, fabrieken en onderwijsinstellingen.
Oververhitting dreigt in markt recreatiewoningen
In 2020 zijn er ruim 7.300 recreatiewoningen in Nederland verkocht, een stijging van maar liefst 70 procent ten opzichte van 2019.
Lees verder >
Europese vastgoedaandelen weer goed op dreef
De FTSE EPRA Nareit (FEN) Developed Europe index presteerde in mei goed met een rendement van 4,09 procent, terwijl Noord-Amerika en Azië verliezen boekten van respectievelijk 60 en 52 basispunten.
Lees verder >
Logistiek vastgoed ‘veteraan’ Gerwin Vos begint voor zichzelf
Met een ruime staat van dienst kent de logistiek vastgoedmarkt voor Gerwin Vos al lang geen geheimen meer. Na diverse functies in deze groeimarkt heeft de logistiek vastgoed ‘veteraan’ er recent voor gekozen om op eigen benen te staan.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Het kantoor van morgen
Hoe zal het werken op kantoor er uit gaan zien? We heten je welkom in de Communication Hub: de werkplek van morgen. Een plek voor communicatie, die zich aanpast aan de behoeften van het moment door middel van slimme oplossingen. Hoe kunnen wij jullie kantoor future-proof maken?
Neprom: politiek moet nu leveren op de woningmarkt
De Neprom roept de formerende partijen op met één verhaal te komen, waarin het Rijk sterker op de uitvoering gaat sturen en hier in de komende 10 jaar substantieel meer overheidsgeld voor vrijmaakt.
Lees verder >
Overeenkomst voor realisatie Logistics Court Almere
Aan de Stegge Twello en Durfort Vastgoed hebben een aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van een logistiek bedrijfsgebouw aan de Wittevrouwen in Almere. 
Lees verder >
PNO Vastgoed neemt portefeuille over van JPB Vastgoed
PNO Vastgoed heeft van JPB Vastgoed een portefeuille overgenomen van acht commerciële vastgoedobjecten, waaronder kantoren en opslagruimtes in Alkmaar, Akersloot, Limmen, Schagen en Ursem.
Lees verder >
Frasers ontwikkelt op risico distributiecentrum in Bemmel
Frasers Property Industrial heeft een brownfield locatie van 10,8 hectare gekocht op het bedrijvenpark Pannenhuis in Bemmel voor de ontwikkeling van een logistiek complex.
Lees verder >
Nuveen verwerft via sale en leaseback dc in Tilburg
Internationaal vermogensbeheerder Nuveen Real Estate heeft een nieuw gebouwd logistiek centrum van 36.000 m2 gekocht in Tilburg van logistiek dienstverlener GVT Group of Logistics.
Lees verder >
Winkels Miss Etam en Steps binnenkort dicht
Alle winkels van de failliete modeketens Miss Etam en Steps sluiten binnenkort de deuren, meldt vakblad Retailtrends.
Lees verder >
Sterkste groei economische bedrijvigheid eurozone in 15 jaar
De economische bedrijvigheid in de eurozone laat in juni de sterkste groei zien in vijftien jaar, nu het herstel van de coronacrisis steeds meer aan vaart wint.
Lees verder >
Ronald de Lange naar Boelens de Gruyter
Ronald de Lange (46) is op 15 juni in dienst getreden bij vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter als senior projectontwikkelaar.
Lees verder >
Opmerkingen Fed-preses over inflatie stellen Wall Street gerust
Op aandelenbeurzen in New York is dinsdag met opluchting gereageerd op de toelichting die voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve gaf voor het Congres.
Lees verder >
‘Verkopen webwinkels naar nieuw record door coronalockdown’
Nederlanders hebben in het eerste kwartaal van dit jaar tijdens de coronalockdown flink meer online geshopt dan een jaar eerder.
Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Volg Vastgoedmarkt ook via:
LinkedIn Twitter Facebook YouTube
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright