Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 21 mei 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! 

Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. 

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Dansnieuws

De 25-jarige Justin maakte een dansfilm voor Scapino Ballet. Nu vanwege corona de theaters, concertzalen en musea dicht zijn, gis hij samen met zeven dansers in All you have to do is wonder op zoek naar wat zij het meeste missen: verwondering.  

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Waarom dansen net zo belangrijk is als wiskunde

Ken Robinson, een Britse adviseur voor overheden op het gebied van kunstonderwijs én New York Times bestsellerauteur, plaatste een aantal jaar geleden een opvallende tweet. Zijn bericht ‘Waarom dans net zo belangrijk is als wiskunde’, leidde tot nogal wat discussie. Veel mensen waren het er niet mee eens, anderen gaven hem groot gelijk. Welke invloed zou dans nu echt kunnen hebben op scholen?
 


Zien: 3 nieuwe dansfilms van Het Nationale Ballet

De nieuwe Young Creative Associates van Het Nationale Ballet: Wubkje Kuindersma, Milena Sidorova en Sedrig Verwoert presenteren zich voor het eerst sinds hun benoeming afgelopen december gezamenlijk in een online programma Young Creatives. Het programma bestaat uit drie dansfilms waarvoor ze ieder zowel het concept uitdachten als de choreografie creëerden.


7 ballettermen die je moet weten

De terminologie van het ballet is heel groot en uitgebreid. Het is daarom lastig om alle termen allemaal te onthouden. Dat alle termen in het Frans zijn, maakt het ook niet makkelijker. Wij zetten zeven van de belangrijkste termen op een rijtje.


Oeps: een grote fout maken tijdens een dansoptreden

Dansen is heerlijk en ondanks wat gezonde zenuwen geldt dit ook voor een dansoptreden. Met klamme handjes sta je in de coulisse totdat het tijd is om het podium op te gaan. Zodra je begint met bewegen, vergeet je de zenuwen. Totdat… De 24-jarige Merel* vertelt over een ongemakkelijke ervaring tijdens een optreden.


Zien: Nieuwe docu met Igone de Jongh

Na een veelbesproken biografie komt er nu ook een nieuwe documentaire over het leven van prima ballerina Igone de Jongh. In september 2019 stopte ze na viertwintig jaar vrij plotseling bij het Nationale Ballet. Na een leven van vrijwel elke dag dansen is het opeens klaar. Regisseur Simone de Vries filmde Igone in het eerste moeilijke jaar nadat ze gestopt is. Terwijl Igone terugblikt op haar lange loopbaan en zoekt naar nieuwe artistieke wegen, komt ook een grotere vraag de orde. Want waarom danst Igone eigenlijk?


One Dance Challenge: 5x de leukste video's

Misschien heb je deze danstrend al voorbij zien komen op sociale media: de One Dance Challenge. Deze challenge op Drake’s nummer ‘One Dance’ wordt inmiddels wereldwijd uitgevoerd en is uitgegroeid tot een van dé Tiktok-dansjes. Danseres en choreografe Regina Eigbe bedacht de choreografie en gebruikte zowel bewegingen uit hiphop als Afrikaanse dans. Wij zetten de vijf leukste video’s op een rijtje!


 


Ben jij de nieuwe stagiair(e) van Dansmagazine.nl?

Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dansmagazine.nl is de website van het enige Nederlandse tijdschrift over dans: Dans Magazine. Alle dansstijlen komen aan de orde, als ook voorstellingen, dansgezelschappen, choreografen, dansers en festivals.


Ingezonden mededeling

Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.