Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 11 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Waarom de Belastingdienst tijdig informeren bij afkoop of omzetting PEB?
Nu de wet uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB) is aangenomen zal de DGA een besluit moeten nemen over zijn pensioen in eigen beheer. Voor 1 juli 2017 moet de verdere pensioenopbouw bij de besloten vennootschap gestaakt zijn. De Belastingdienst heeft een informatieformulier gepubliceerd inzake de uitfasering van het pensioen in eigen beheer. Welke informatie […]
Lees meer
 
 
Kamervragen over deadline uitfasering PEB
VVD-Kamerlid Aukje de Vries heeft Kamervragen gesteld over het bericht van MKB Belangen dat een derde van de DGA’s niet bewust is van de uitfasering van het PEB. De Vries wil onder meer van de staatssecretaris weten wat zijn beeld is van de bekendheid van de PEB-uitfasering bij accountants.
Lees meer
 
Geen vergunning en toch IT- en wettelijke audits? Advertorial

Q-Concepts maakt het mogelijk. Welke voordelen bieden wij u?
– Uw overige dienstverlening blijft behouden;
– Kwaliteit en verantwoordelijkheid controledossier volledig gewaarborgd;
– Profiteer van onze natuurlijke adviesfunctie;
– Maak gebruik van onze gratis Q-pe Academy-faciliteiten.

Nieuwsgierig? Bekijk de site van Q-Concepts =>

 
‘Familiebedrijven overwegen vertrek naar buitenland bij openbaar UBO-register’
Een aantal Nederlandse familiebedrijven denkt erover om naar het buitenland uit te wijken als het UBO-register daadwerkelijk vrij toegankelijk wordt. Dat zegt directeur Albert Jan Thomassen van FBNed, de organisatie van Nederlandse familiebedrijven, in het FD.
Lees meer
 
 
Onderzoek: Financiële functie lijkt rijp voor disruptie
‘Als financieel professionals willen voorkomen dat hun baan vervalt, moeten zij versneld aan hun technische en interpersoonlijke competenties gaan werken.’ Dat zegt prof. dr. Frank Verbeeten naar aanleiding van het onderzoek “invloed technologie op de financiële functie” van de VU Register Controller opleiding en de NBA accountants in business.
Lees meer
 
Enter de FLOW Advertorial

Op woensdag 7 juni bent u van harte welkom bij de jaarlijkse CaseWare Open. Aansprekende sprekers presenteren en demonstreren u de stroomlijning van dataflow en workflow binnen en buiten uw kantoor.
U ziet hoe de stroom van data en apps richting de cloud u ondersteunt in uw dagelijkse praktijk, uw eigen kwaliteiten versterkt en u uitdaagt om nieuwe kansen te benutten.

Klik hier voor meer informatie =>

 
RJ reageert op EC public consultation on the operations of the ESA
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft gereageerd op de publicatie: ‘EC public consultation on the operations of the European Supervisory Authorities (ESA’s).’
Lees meer
 
 
Addendum bij Alert 40 over deponeren staten in XBRL
De NBA heeft een addendum bij Alert 40 “Controle van de Solvabiliteit II Toezichtrapportages bij verzekeraars” gepubliceerd.
Lees meer
 
Wilt u naar de cloud? Wacht niet langer. Advertorial

Tijdens de kennissessie ‘Kom in beweging’ slaan Qics, Change to Comm en Caseware de handen ineen om u te laten zien dat in de cloud bewezen oplossingen beschikbaar zijn. Overstappen is helemaal niet spannend meer.

Met sessies van Londen & Van Holland, Full Finance en Erben Wennemars wordt u geïnspireerd om in beweging te komen.

Bekijk het programma of meld u aan =>

 
Convenant Land- en tuinbouw: onderdeel burenhulp gewijzigd
LTO Nederland en de Belastingdienst hebben het onderdeel ‘Kwalificatie inkomsten uit nevenwerkzaamheden’ geactualiseerd in het convenant Land- en tuinbouw.
Lees meer
 
 
ING: Ouderen schenken miljarden per jaar
Bijna een op de drie huishoudens van 65-plussers heeft in de afgelopen twee jaar geld geschonken aan kinderen of kleinkinderen. Zij schonken gemiddeld zo’n 4000 euro per jaar, blijkt uit een onderzoek van ING.
Lees meer
 
 
Man aangehouden in onderzoek naar beleggingsfraude met zonne-energie
De FIOD heeft dinsdag  een 51-jarige man uit het Gelderse Barchem aangehouden in een onderzoek naar beleggingsfraude met zonnepanelen en zonneparken.
Lees meer
 
Compensatie werkgevers voor loonkosten jongeren met minimumloon Contentpartner
Werkgevers kunnen vanaf 2018 jaarlijks een compensatie krijgen voor de loonkosten van de jongeren die het wettelijk minimumloon verdienen: het minimumjeugdloonvoordeel.
 
Communicatieve vaardigheden Opleiding
In de driedaagse cursus Communicatieve vaardigheden leer je effectief communiceren en adviseren: Hoe je je adviezen beter laat aansluiten op de vraag Op welke manieren je je invloed kunt vergroten Hoe je door beter luisteren je adviezen geaccepteerd krijgt Hoe je de leesbaarheid, stijl en structuur van zakelijke brieven, managementletters en accountantsverslagen kunt verbeteren Hoe […]
 
Pop-up cursus De Credit Suisse-arresten Opleiding
De Credit Suisse-arresten zijn zonder gevoel voor overdrijving reeds nu al dé belastingarresten van het jaar te noemen. Zowel vanuit het oogpunt van de vennootschapsbelasting als het formele belastingrecht zijn er door de Hoge Raad in deze arresten belangrijke knopen doorgehakt. In deze cursus praten Ruud de Smit, docent Vennootschapsbelasting aan de Erasmus Universiteit Rotterdam […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn