Het kabinet zegt de krapte op de woningmarkt te willen bestrijden. Maar met fiscale veranderingen creëert zij die gekte juist, schrijft Servaas van der Laan.
Vastgoedmarkt
Online versie
Waarom de overheid de gekte op de huizenmarkt aan zichzelf te danken heeft
Het kabinet zegt de krapte op de woningmarkt te willen bestrijden. Maar met fiscale veranderingen creëert zij die gekte juist, schrijft Servaas van der Laan.
Lees verder >
Vastgoed Belang: niet zeker of beperking huurstijging doorgaat
De maximale huurverhoging van 2,4 procent voor vrije sectorwoningen volgend jaar gaat mogelijk toch niet door.
Lees verder >
Is het inflatiespook bezig aan een comeback?
Sinds de jaren negentig kent de westerse wereld geen serieuze inflatie meer. Het 'inflatiespook' uit de vorige eeuw lijkt voorgoed getemd. Maar een groeiend aantal economen vreest een comeback.
Lees verder >
Clive Pritchard: ‘Het afgelopen jaar was intens’
Vastgoedadviseur Savills werd net als veel andere bedrijven geraakt door coronacrisis. Clive Pritchard, ceo Savills Nederland, blikt terug op het afgelopen jaar.
Lees verder >
Economie groeit met 7,8 procent in derde kwartaal
Het herstel van de economie bedraagt bijna 8 procent in het derde kwartaal van 2020. Dat is de grootste groei ooit gemeten in een kwartaal.
Lees verder >
(advertorial)
Webinar logistiek vastgoed
Perspectief op Logistiek Vastgoed
Gratis webinar. Hoe ziet de logistieke vastgoedmarkt er in 2021 en de jaren erna eruit?
Buck Consultants presenteert in dit webinar de resultaten van hun onderzoek. Zet schaalvergroting door? Wat zijn de logistieke topregio's? Wat is de verwachte ontwikkeling mbt huren en redementen? Je hoort het 13 januari.
Extra aandelenuitgifte URW definitief van de baan
Vastgoedbedrijf Unibail Rodamco Westfield (URW) gaat definitief geen extra aandelen uitschrijven. De nieuwe bestuursleden zijn formeel geïnstalleerd.
Lees verder >
Uitverkoop bij Dela Vastgoed: ook Groningse winkelpanden verkocht
Dela Vastgoed is bezig een aantal high street winkelobjecten van de hand te doen. Na verkopen in Amsterdam, Utrecht en Leiden verkoopt de verzekeraar ook markante panden in de binnenstad van Groningen.
Lees verder >
Rotterdams kantoorgebouw De Ster wordt herontwikkeld tot woontoren
De herontwikkeling van kantoorgebouw De Ster aan de Schorpioenstraat in Rotterdam. Het kantoorpand moet plaats gaan bieden aan ongeveer 160 woningen en krijgt een aantal voorzieningen in de plint.
Lees verder >
Winkelcentrum Ridderhof in Ridderkerk krijgt nieuwe eigenaar
BAVA Winkelbeleggingen heeft winkelcentrum Ridderhof in de binnenstad van Ridderkerk gekocht van EPISO 4. De koopsom was bijna identiek aan het bedrag dat EPISO 4 in 2015 betaalde om het winkelcentrum te verwerven.
Lees verder >
Savills IM koopt logistieke Geminus-portefeuille van CBRE GI
Savills Investment Management heeft een logistieke portefeuille aangekocht van CBRE Global Investors, bestaande uit twee distributiecentra in Wijchen en ’s Heerenberg.
Lees verder >
Vermaat breidt portefeuille uit met 120 appartementen i
Bridges Real Estate, het vastgoedbedrijf van de familie Vermaat, heeft 120 appartementen in Ede aangekocht.
Lees verder >
Landal GreenParks neemt Vakantiemakelaar over
Landal GreenParks neemt branchegenoot Vakantiemakelaar over. Door de combinatie van Landal Makelaardij en Vakantiemakelaar ontstaat de grootste bemiddelaar op het gebied van recreatief vastgoed Nederland.
Lees verder >
Belegger koopt winkelpand aan Oudegracht voor 4,4 miljoen euro
Particuliere belegger Compagnie Vastinvest B.V uit Enkhouzen heeft een winkelobject aan de Utrechtse Oudegracht aangekocht. Verkopende partij is Dela Vastgoed.
Lees verder >
Urban Interest koopt 46 woningen boven winkelcentrum in De Meern
In De Meern (Utrecht) heeft ontwikkelaar en belegger Urban Interest 46 maisonnette woningen boven winkelcentrum Mereveldplein gekocht.
Lees verder >
Medpace Netherlands moet wijken voor woningbouw in Rivium
Medische dienstverlener Medpace Netherlands B.V. en Rubens Capital Partners zijn de huur van circa 730 m² overeengekomen in gebouw Eurogate III in Rotterdam Alexander.
Lees verder >
1Box Selfstorage koopt bedrijfsruimte De Hoge Regentesse in Den Haag
1Box Selfstorage heeft de bedrijfsruimte naast de woontoren de Hoge Regentesse gekocht in Den Haag. Het bedrijf gaat er 700 opslagboxen verhuren.
Lees verder >
PingProperties verlengt huurovereenkomst met PharmaPartners in America Tower
PingProperties heeft overeenstemming bereikt met PharmaPartners over een verlenging van de huurovereenkomst in het gebouw ‘America Tower’.
Lees verder >
Volkstuinen maken plaats voor nieuwbouw in Vlaardingen
Vlaardingen krijgt er een nieuwbouwwijk bij. Ter hoogte van het voormalige volkstuinencomplex en het tuincentrum in de Indische Buurt verrijst nieuwbouwwijk Floreskwartier.
Lees verder >
Delin Property verhuurt distributiecentrum in Waalhaven aan Seko Logistics
Seko Logistics heeft onlangs een tweede huurovereenkomst gesloten voor de resterende metrages van het distributiecentrum in de Rotterdamse Waalhaven.
Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Volg Vastgoedmarkt ook via:
LinkedIn Twitter Facebook YouTube
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright