De trek naar de stad is voor de vastgoedsector geen zekerheid meer.
Vastgoedmarkt
Online versie
Waarom de trek naar de stad ineens geen zekerheid meer is
De trek naar de stad is voor de vastgoedsector geen zekerheid meer.
Lees verder >
Oeps, Tweede Kamerlid GroenLinks blijkt zelf ‘pandjesbaas’
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinks is een particuliere verhuurder van een woning in Nijmegen. Haar partij propageert juist tegen het bezit van woningen door particulieren 'als handelswaar om geld mee te verdienen'.
Lees verder >
Nog snel OVB-sprong ontwijken? De tijd begint te dringen voor woningbeleggers
Van extra drukte op de transactiemarkt is volgens directeur Laurens van de Noort van Vastgoed Belang vooralnog geen sprake.
Lees verder >
(advertorial)
alt
De uitdaging van Overijssel
Een van de grote uitdagingen voor Overijssel ligt volgens gedeputeerde Monique Van Haaf in de bouw van woningen. Maar er zijn grote verschillen tussen de steden, waar vooral veel betaalbare woningen nodig zijn, en de kleine kernen, waar maatwerk moet worden geleverd.
Marieloe van der Stoep werkt bij Uber: ‘Vastgoed is heel dynamisch’
Vanaf 2019 werkt Marieloe Van der Stoep bij Uber als legal counsel Real Estate EMEA en APAC in Amsterdam. ‘Uber was voor mij een bijzondere keuze, want het is geen vastgoedbedrijf.’
Lees verder >
Victor van Bommel: ‘Woningzoekenden zijn de verliezers’
Eind vorige week kwam minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) met haar pakket dat moet leiden tot meer betaalbare woningen. Daarbij negeert ze volgens vastgoedbelegger Victor van Bommel echter 'simpele' economische wetten.
Lees verder >
‘Woningtekort kun je echt niet helemaal oplossen door verdichting’
Alle functies binnen 15 minuten reistijd. Daarvoor pleit de Parijse burgemeester Anne Hidalgo. Een goed idee voor Nederland? Het woord is aan marktpartij Syntrus Achmea Real Estate & Finance.
Lees verder >
Te hoge huur loopt flink in de papieren voor Patrizia en Camelot
Zes jaar na het starten van de eerste procedure heeft de rechtbank Amsterdam de huur opnieuw vastgesteld van starterswoningen in een complex aan de Rijswijkstraat in Amsterdam. 
Lees verder >
Rechter mag blijven zitten in RHNB-saga
Mr. Hajo van Driel van Wageningen mag blijven zitten als rechter in de rechtszaak tussen voormalige RNHB-ceo Gerard Overbeek en de Utrechtse vastgoedondernemer Marco Hoogeveen. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Focus op de klant, daarna op het pand
De eerste podcast van FRIS en Sociëteit Vastgoed staat nu live! Sociëteit Vastgoed ging in gesprek met Hans Peter Fris en Robert Haagsma over de actualiteiten in de woningmarkt. Hoe denken deze vastgoedprofessionals over de residentiële markt en wat zijn hun verwachtingen?
Invloed Nieuwe Zijderoute op logistiek vastgoed ‘beperkt’
De nieuwe ‘Silk Rail Routes’ tussen China en Europa laten een snelle groei zien met een toename van 50 procent in volume en 100 procent procent in waarde in de afgelopen vijf jaar. 
Lees verder >
‘Kosten van lockdown wegen niet langer op tegen baten’
De kosten van een lockdown wegen niet langer op tegen de baten. Dat schrijven deskundigen in economenblad ESB over de prijs en het nut van de in maart door het kabinet afgekondigde lockdown.
Lees verder >
Savills IM verwerft mega-dc op Tholen
Vastgoedvermogensbeheerder Savills Investment Management heeft een XXL-dc van 115.000 m2 op Tholen verworven.
Lees verder >
Het grootste coronatestlab komt naar Rijswijk
Eurofins huurt 2.200 m2 op At The Park in Rijswijk van Kadans Science Partner. Momenteel wordt er een nieuwe labfaciliteit opgezet op de innovatieve campus in Rijswijk.
Lees verder >
Rabobank gaat helft van het aantal filialen sluiten
Rabobank gaat ongeveer de helft van het aantal filialen sluiten om kosten te besparen.
Lees verder >
Chris Tolsma naar Kuijs Reinder Kakes
Chris Tolsma is per 1 november toegetreden als senior taxateur Groot Zakelijk bij Kuijs Reinder Kakes.
Lees verder >
Annexum verkoopt circa 12.500 m2 kantoorruimte
Annexum heeft de kantoorpanden aan de Burgemeestersrand in Delft, Binnenwal in Nieuwegein, Gooimeer in Naarden en De Brauwweg in Schiedam verkocht. De kantoorvilla’s en overige panden zijn onderdeel van kantoorfondsen van Annexum. In totaal betreft het een omvang van circa 12.500 m2.
Lees verder >
Laagste aantal faillissementen in 21 jaar
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in oktober iets gedaald tot het laagste aantal in 21 jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat spreekt van een 'opvallend laag' aantal.
Lees verder >
Investeringsbereidheid bij ondernemers neemt af door crisis
De investeringsbereidheid van ondernemers daalt. Een vijfde van de bedrijven verwacht volgend jaar minder te investeren dan dit jaar door onzekerheden, vooral door de coronacrisis. Dat blijkt uit een enquête van VNO-NCW en MKB-Nederland.
Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Volg Vastgoedmarkt ook via:
LinkedIn Twitter Facebook YouTube
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright