Hoe het een gebed zonder end werd
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Tien dieren met verwarrende namen

Veel diersoortnamen zijn lang geleden bedacht. Maar met de kennis van nu zijn ze niet meer zo logisch. Neem de oorwurm. Hij kruipt niet in je oor, en het is al helemaal geen wurm. Waarom zijn we het insect dan zo gaan noemen?

 
 
Quest
 

Al 25 jaar Harry Potter: weet jij alles van de boeken van J.K. Rowling?

Ben jij een echte 'HP'-nerd? Of heb jij een of meerdere boeken gelezen, en ben je wel benieuwd of je net zoveel weet als de echte fans? Doe deze onmogelijke Harry Potter-test. Goed om te weten: de vragen zijn gebaseerd op de boeken en niet op de films.

 
 
Quest
 

Nu verkrijgbaar: de jaarlijkse Vraag & Antwoord-special van Quest

Waarom drinken honden liever slootwater dan drinkwater uit de kraan? Ook dit jaar verzamelde Quest bijzondere en verrassende vragen voor de vragenspecial. Dit jaar staan er maar liefst 125 in! En de winnaar, de beste, de nummer 1-vraag? Dat is: Wat maakt een relatie succesvol? Wie wil daar niet het antwoord op weten?!

 
 
Quest
 

Waarom vragen Amerikanen hoe het met je gaat als ze het antwoord niet willen weten?

'Hi, how are you?' is voor de gemiddelde Amerikaan geen interesse in je gemoedstoestand. Sterker nog: uitgebreid vertellen hoe het met je gaat is niet de bedoeling. Al helemaal niet als het slecht met je gaat. Dan word je geacht te liegen. Waarom?

 
 
Quest
 

Beeldverhaal: hoe de bouw van de Sagrada Família in Barcelona een gebed zonder end werd

De eerste steen werd al in 1882 gelegd. Toch is de Sagrada Família, de beroemde basiliek van Antoni Gaudí in Barcelona, nog steeds niet klaar. Waarom duurt de bouw zo lang?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Aflevering 8 van Questies, seizoen 2: een parasiet die ons minder bang maakt

Vier Quest-redacteuren praten je bij over een parasiet waarvan we minder angstig worden en die je via katten en muizen kunt krijgen. Een kwart van de Nederlanders heeft deze kattenparasiet al opgelopen. Quest-redacteur Pepijn legt uit of we nu direct ons hoofd in een kattenbak moeten steken om heldhaftiger te worden.